KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Opel

Opel;

Şirket, Adam Opel tarafından 21 Ocak 1862 yılında Almanya'da kurulmuştur. "Opel Patent Motor Car, System Lutzmann" ilk Opel otomobiline verilen addır. Bu ad Rüsselsheim’daki üretimin başlangıcına işaret eder ve ilk arazi araçlarının üretiminin temelini oluşturur. Yıl içinde şirket uluslararası motor sporlarında ilk kez sahne aldı. Mart 1901’de Heinrich von Opel’in Königsstuhl zirvesini kazanmasıyla Opel motor sporlarındaki ilk zaferini elde etti. Özel olarak üretilen 60 Hp’lik otomobilde Opel test sürücüsü ve şirket yarış arabası sürücüsü Carl Jörns, Taunus bölgesinde Kaiser Ödüllü Yarışı'nı kazandı. Opel de en iyi Alman otomobili olarak Kaiser Ödülünü kazandı.

Opel uygun fiyatlı kompakt bir araba piyasaya sürdü. 4/8 hp, iki kişilik, güvenilirliğe büyük önem veren müşterilere yönelik olarak tasarlanan bu araç "Doktorwagen" (Doktor arabası) olarak tanındı. 1912 yılında on bininci Opel motorlu aracı fabrikadan çıktı. Yeni bir amiral gemisi modeli tanıtıldı, 40/100 Hp dört silindirli araç. 1913 Grand Prix zaferinin elde edilmesini sağlayan motor teknolojisine dayanılarak rekorlar kıran bir yarış arabası geliştirildi. Son teknoloji ile üretilen araç dört valfli teknolojiye sahip ilk arabalardan biri olmasının yanı sıra; 12.3 litrelik süpürme hacmi, dört silindirli, 16-valf güç ünitesi Rüsselsheim tesislerinden çıkan en büyük hacimli motor olma özelliğine de sahiptir. Opel Almanya’nın en büyük otomobil üreticisi oldu.

Opel, kendisini birçok yarışta kanıtlayan sekiz silindirli motor üretti. Bu motorla, özellikle 1922 yılındaki Eifel Yarışı'nda büyük sükse yaptı. Bir milyon gold mark yatırım yapan Opel otomobil üretimini tamamen yeniledi. Rüsselsheim Fabrikası montaj hattı süreçleri de dahil olmak üzere, geleceğin yüksek hacimli üretim yöntemlerini kullanan ilk Alman üretici oldu. Yüzde 37.5’lik pazar payı ile Opel açık ara en büyük Alman otomobil üreticisi. General Motors ile birlik hazırlığı kapsamındaki şirket, borsaya kayıtlı bir şirket haline dönüştürüldü.

General Motors, Adam Opel AG şirketindeki hisselerin yüzde 80’ini yalnızca 26 milyon doların altında bir fiyat karşılığında alarak çoğunluk hisse sahibi oldu. Opel, bir sigorta şirketi kuran ilk Alman üretici oldu. Bir diğer ilk de Opel Bank'ın otomobil satın alımlarını finanse etmesi ve ödemeleri taksitlere bölüyor olması. Rüsselsheim fabrikası, 1.2 litre motor donanımlı ödenebilir bir araç olan ilk “otomobil”ini üretti. 1931 ile 1935 yılları arasında 100.000 adet üretilmiştir. Bu oran Almanya’da bir tek modelle daha önce hiç ulaşılamamış bir hacimdir.

General Motors, Opel kurumundaki hisselerin kalan %20’sini aldı. Opel müşteri hizmetleri eğitimi için okul kuran ilk otomobil üreticisi oldu. Bir milyonuncu Opel Kapitan modelinin üretimi gerçekleşti. Ekim ayında Nazi rejiminden gelen bir talimat, binek otomobil üretimini durdurdu. Dört çekişli versiyonlar da dahil olmak üzere; kamyon modellerine ek olarak uçaklara yönelik iniş takımları, kokpitler ve yakıt tankları gibi askeri ekipmanlar da üretildi. Frigidaire ev buz dolaplarının üretimi yeniden başladı. Savaş sonrası ilk Opel 1.5 ton Blitz kamyon üretildi.

1947 yılında binek otomobil üretimi Olympia modeli ile devam etti. 1960 yılında Opel Rekord P2 piyasaya sürüldü. Toplamda yaklaşık 755.000 ünite üretilmesi bekleniyor. 1962'de Opel yüzüncü yıl dönümünü kutladı. Yeni Opel Kadett’in üretimi için Bochum’da yeni bir fabrika açıldı. Opel üç yeni lüks modeli piyasaya sürdü: Kapitän, Admiral ve Diplomat. Bu altı ve sekiz silindirli amiral gemileri zamanın ruhunu yakalıyor. Üçü de iyi karşılandı ve anında pazar başarıları elde etti.

1966 yılında Bochum Fabrikası bir dönüm noktasını kutladı. Bir milyonuncu Kadett montaj hatlarından ayrıldı. Opel Almanya’nın Hesse eyaletindeki Dudenhofen’da yeni otomotiv fabrikası ve Kaiserslautern’de parçalar için üretim fabrikası açtı. Rekord C üretime girdi ve efsanevi Rallye Kadett piyasaya sürüldü. Opel GT sahneye çıktı. "Yalnızca uçmak daha heyecanlı olabilir" reklam sloganı popüler oldu.

1970 yılında Orta sınıf modeli Ascona A ve spor Manta A doğdu. Elektronik yakıt enjeksiyonlu Commodore GS/E üretime girdi. 1972 yılında modifiye edilen Opel GT yeni Opel dizel motoru ile Dudenhofen’de iki dünya rekoru ve 28 uluslararası rekor kırdı. Emniyet kemerleri tüm Opel modellerinde standart donanım oldu. 1978'de otomobil pazarının büyük liglerine iki yeni yıldız girdi; lüks dört kapılı Senator ve Sport Fasback Coupé Monza.1981 yılında Opel çevre dostu su bazlı boya kullanan ilk otomobil üreticisi oldu. Opel Corsa üretimi için İspanya Zaragoza’da yeni bir fabrika açıldı. Ve Corsa kompakt model sınıfının en çok satan aracı olma yönünde hızla ilerlemeye başladı.
Opel, her model hattına katalitik konvektörlü bir araç dahil eden ilk Alman üretici oldu. 1986'da Omega yılın arabası seçildi. Yol ve pazardaki yıllar süren üstün performans sonrasında Kadett üretimi sona erdi. Halefi ise Astra oldu. Yeni araç yan darbe korumasını, rampalarda koltuklardaki zıplamayı engelleyici özelliği ve emniyet kemeri germe tertibatını içeren Opel Güvenlik Sistemi ile donatıldı. Şirket bir yıl içinde sınıfında Avrupa pazarı lideri olan ilk off road aracı Frontera’yı piyasaya sürdü.

1995'de Opel Vectra B modelini piyasaya sürdü. Diğer Alman otomobil üreticileri arasındaki diğer birinci olarak Opel tüm binek otomobillerini tam boyutlu sürücü ve ön yolcu hava yastıkları ile donattı. 200 yılında Opel Agila üretimi başladı. Almanya’nın ilk mikrovanı mükemmel bir şehir aracıdır. Zafira modeli doğal gaz ile çalışan bir otomobil piyasaya sürüldü.

2003 yılında Opel Signum ve Meriva Almanya’da eş zamanlı olarak piyasaya sürüldü. Rüsselsheim’da bulunan otomobil üreticisi dört yeni CDTI sabit basınçlı püskürtme dizel ünitelerine ve benzinli motorlar için yakıt tasarrufu sağlayan TWINPORT teknolojisine sahip yeni bir motor piyasaya sürdü. Yakıt hücresi ile çalışan Zafira HydroGen3 Tokyo ve Washington’daki trafiğe açık yollarda günlük sürüş koşulları altında testlere başladı.

2005'de Opel Zafira 1.6 CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz), alternatif tahrik sistemi ile Almanya’da en çok satan araç konumundadır. 26 ülkeden gazeteciler 1.3 CDTI ECOTEC’I 1.0 ila 1.4 litre hacim segmentinde "2005 Ylının Motoru" olarak seçti. Opel’in tüm dizel motorlu binek otomobilleri bir partikül filtresi ile birlikte satışa sunulmaktadır.

GM Europe, Rüsselsheim’da yeni bir Avrupa Tasarım Merkezi açtı. Dördüncü nesil Corsa’nın İngiliz Uluslararası Motor Show’da ilk gösterimi; seri üretim Eisenach ve Zaragoza’da başladı. Yeni Corsa Euro NCAP çarpışma testinde yolcu koruması açısından beş yıldız aldı.

Opel’in yeni üst modeli Insignia, Londra Uluslararası Motor Show’da ilk kez sahneye çıktı. Çığır açan tasarımı ve sofistike teknolojisi ile Insignia markayı canlandırma konusunda önemli bir atılım yaptı. Daha sonra kısa bir sure içinde tarzı, yeniliği, güvenliği ve konforu ile 2009 Yılın Otomobili ödülünü aldı.

İlk Opel otomobili üretildikten 110 yıl sonra marka uluslararası ekonomik krizden kaynaklanan varolma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Haziran ayında GM iflas açıkladı. Opel Alman hükümetinden yardım aldı. Frankfurt’taki Uluslararası Otomobil Fuarında Opel süper etkili yeni Astra’yı ve sıfır emisyonlu Ampera’yı tanıttı. Opel Ampera prestijli bir teknoloji ödülü kazandı.

Opel Haberleri

  • 'Otomobili yatırım için alanlar artıyor'

    Otomobil, 30 Mayıs 2022

    'Otomobili yatırım için alanlar artıyor'

    Opel'in SUV modeli Grandland, makyajlı versiyonu ile Türkiye'ye giriş yaptı. Otomobilin lansmanında sektördeki güncel gelişmelere dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, yılın ilk 4 ayında İspanya'yı geride bıraktıklarını ve Türkiye'nin Opel'in en çok otomobil sattığı 5'inci ülke olduğunu söyledi. Girgin, yıl sonuna doğru lojistik sorunlarının azalacağını öngördüklerini kaydederek, otomobil fiyatlarındaki yükselişe de değindi. Alpagut Girgin, "Müşterilerimizin önceden yüzde 70-80'i mobilite için otomobil alırken, bu oranın azaldığını görüyoruz. 2'inci, 3'üncü, hatta 4'üncü aracını alarak, birikimini korumayı amaçlayan müşterilerimiz arttı. Otomobil güvenli liman olarak görülüyor artık" dedi. Yiğitcan Yıldız yazdı...

  • Alman marka tamamen elektrikli olacak!

    Otomobil, 31 Temmuz 2021

    Alman marka tamamen elektrikli olacak!

    Alman üretici Opel, 2028 yılından itibaren Avrupa’da tamamen batarya elektrikli araçlara odaklanacağını açıkladı. Şirketin aynı zamanda dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin’e de tamamen elektrikli bir marka olarak girmeyi hedeflediği bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, Stellantis Grubu markalarından Opel, Manta modelini elektrikli otomobil olarak tekrar yollara çıkaracak

  • Opel'e Renault'tan CEO transferi

    Otomobil, 15 Temmuz 2021

    Opel'e Renault'tan CEO transferi

    Stellantis grubunun Alman temsilcisi Opel’e, Çin dahil olmak üzere faaliyet alanını genişlettiği ve elektrikliye geçiş hamlesi yaptığı bu dönemde yeni bir CEO ataması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, Uwe Hochgeschurtz, 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren Stellantis dışında yeni bir kariyer planı uygulamaya karar veren Michael Lohscheller'in yerine göreve başlayacak. Hochgeschurtz, son olarak Renault Almanya, Avusturya ve İsviçre CEO’su olarak görev yapıyordu

    70'lerin otomobili geri dönüyor

    Otomobil, 24 Nisan 2021

    70'lerin otomobili geri dönüyor

    Opel 1970'li ve 1980'li yıllarda ürettiği Manta modelini yeniden hayata döndürmeye hazırlanıyor. Alman marka bu kapsamda neo-klasik modeli Manta GSe ElektroMOD isimli. Manta A’dan esinlenerek geliştirilen bir otomobil tanıtacağını duyurdu. Grafik ve metin mesajlarıyla iletişim kuran Pixel-Vizor uygulamasına ve yüzde yüz elektrikli motora sahip otomobilin 19 Mayıs'ta üzerindeki örtüyü kaldıracağı belirtildi

    'Kurdaki düşüş fiyatlara yansır'

    Otomobil, 15 Şubat 2021

    'Kurdaki düşüş fiyatlara yansır'

    Opel, yeni kurumsal kimliği ile yeni tasarım dilini tanıttı. Alman markanın yeni kurumsal kimliğinin ilk örneği makyajlı Crossland modeli oldu. Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, "Müşterilerimiz 2021’den itibaren daha modern bir Alman markası ile karşılaşıyor olacak" dedi. Girgin, yıl içinde Mokka ve makyajlı Grandland'i Türkiye'ye getireceklerini bildirerek, "Satacağımız her iki araçtan birinin SUV segmentinden olmasını hedefliyoruz" dedi. Döviz kurlarındaki düşüşün sektördeki etkisini de değerlendiren Girgin, "Kurdaki düşüşün fiyatlara yansıması kaçınılmazdır. Fakat, bu yansıma kur seviyesini bire bir fiyatlarda görmek şeklinde değil, güçlü finansman seçenekleri ile otomobile ulaşım imkanını artırmak şeklinde de olabilir" ifadesini kullandı

  • Ticarete 'elektrik' getirecek

    Otomobil, 09 Aralık 2020

    Ticarete 'elektrik' getirecek

    Fransız otomotiv üreticisi Groupe PSA, 2021’de küçük van tipi araçlarının tamamen elektrikli versiyonlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, tamamen elektrikli hafif ticari modeller Peugeot e-Partner, Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e ve Vauxhall Combo-e'nin 2021 yılı içinde piyasaya sunulacağı kaydedildi. Groupe PSA Hafif Ticari Araçlar İşletme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot, "Küçük vanların ve ilgili yolcu araçlarının bu tamamen-elektrikli türleriyle elektriğe geçiş atağına devam ediyoruz ve şimdi de performanstan hiçbir taviz vermeden tamamen elektrikli HTA portföyünü sunuyoruz" dedi

  • Ad değiştirten makyaj!

    Otomobil, 07 Ekim 2020

    Ad değiştirten makyaj!

    PSA Grubu markalarından Opel, Crossland X modelini kapsamlı bir makyaj operasyonuna tabi tuttu. Adındaki 'X' harfi makyaj ile birlikte tarihe karışan otomobilin, ön yüzünde yapılan değişikliler ile markanın yeni kimliğine büründüğünü görülüyor. Yapılan açıklamaya göre, yeni Crossland 2021'de Türkiye'de satışa sunulacak

  • Büyük boy SUV için kolları sıvadı

    Otomobil, 02 Mart 2020

    Büyük boy SUV için kolları sıvadı

    Alman otomobil üreticisi Opel, b-segment hatchback modeli Corsa'nın 6'ncı neslini Mart ayında Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor. Dizel ve benzinli güç seçenekleri ile satışa çıkacak otomobilin, Avrupa'da yollarda olan elektrikli versiyonu Türkiye'ye getirilmeyecek. Otomobilin Türkiye lansmanında Habertürk'e özel açıklamalarda bulunan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, Corsa için şimdiden 2 bin adet sipariş aldıklarını, yıl içinde ise 8 bin 500 adet Corsa getireceklerini söyledi. Opel'in ürün gamının yenilenmeye başladığından da bahseden Alpagut Girgin, "Opel d-segment bir SUV üzerinde çalışmalar yürütüyor. Ürün portföyümüzdeki en büyük otomobilimiz olacak modelin piyasaya çıkış tarihi ise belli değil" dedi. Yiğitcan Yıldız yazdı...

    Yeni modelleri için tarih verdi

    Otomobil, 16 Aralık 2019

    Yeni modelleri için tarih verdi

    PSA bünyesine geçtikten sonra yeniden yapılanma süreci içerisini giren Opel Türkiye, 2020 yılı hedeflerini ve yeni modellerinin Türkiye'ye geliş tarihlerini açıkladı. Opel Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Alpagut Girgin, Alman markanın gelecek hedefleri ile ilgili olarak, "2019’u yüzde 3.8 pazar payı ile kapatmayı öngörüyoruz. 2020’de ise, 600 bin adede ulaşmasını beklendiğimiz toplam pazardan yüzde 5 pay almayı hedefliyoruz" dedi. Girgin, 6'ıncı nesil Corsa ile makyajlı Astra'yı 2020'nin ilk çeyreğinde, makyajlı Insignia'yı ise 2020'nin son çeyreğinde pazara sunacaklarının bilgisini verdi

    Çin'de küçülmeye gidiyor

    Otomobil, 29 Kasım 2019

    Çin'de küçülmeye gidiyor

    Peugeot, Citroen, DS ve Opel'in sahibi Fransız otomotiv üreticisi PSA, Çin'de küçülmeye gidiyor. Öyle ki, 28 yıllık aranın ardından ilk kez geçen yıl daralan Çin pazarında yüzde 32 oranında kan kaybeden şirket, Chongqing Changan Automotive ortaklığında kurduğu CAPSA'daki yüzde 50 hissesini satacağını duyurdu. PSA'nın Çin'deki bir diğer ortağı olan Dongfeng Group ile birlikte kurduğu 4 fabrikadan 2'sini de kapatacağı aktarılıyor. PSA, her ne kadar Çin operasyonunu küçültmenin yollarını arasa da, yakın bir zamanda Peugeot ile ABD'ye açılarak etki alanını genişletmeyi hedefliyor. Ayrıca, Fransız şirketin Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile yıl bitmeden imza atacağı birleşme anlaşması ise, dünyanın en büyük dördüncü otomotiv üreticisini ortaya çıkaracak. Yiğitcan Yıldız yazdı...

  • Yüzde 100 elektrikli oldu

    Otomobil, 24 Mayıs 2019

    Yüzde 100 elektrikli oldu

    Opel'in ürün gamındaki en çok satan modellerinden biri olan Corsa, 6'ıncı nesli ile gün yüzüne çıktı. Peugeot 208 ile aynı platformda üretilen otomobil, ilk olarak tam elektrikli versiyonu ile tanıtıldı. Bu versiyonda 330 kilometrelik bir menzil değerine sahip Corsa'nın, önümüzdeki günlerde dizel ve benzinli motor seçenekleri de tanıtılması bekleniyor

  • O teknolojiyi ilk kez kullandı!

    Otomobil, 14 Mayıs 2019

    O teknolojiyi ilk kez kullandı!

    Fransız PSA bünyesindeki Alman üretici Opel, ilk plug-in hibrit modelinini üzerindeki örtüyü kaldırdı. C-segment SUV modeli Grandland X üzerinde sergilenen teknolojinin, 2024 yılına kadar markanın tüm modellerinde yer alacağı bildirildi. Grandland X Hybrid4 adıyla tanıtılan araç, platform kardeşi Peugeot 3008 GT Hybrid4 ile aynı güç ünitesini paylaşıyor. Araçta bulunan 200 beygir gücünde 1.6 litrelik benzinli motor ile 109 beygirlik bir elektrik motor toplamda 300 beygirden fazla güç sağlıyor

  • Opel'i satın almıştı, sıradaki kim?

    Otomobil, 21 Mart 2019

    Opel'i satın almıştı, sıradaki kim?

    Bünyesinde Peugeot, Citroen, Opel ve DS markalarını barındıran PSA Grubu, portföyüne yeni bir marka katmak için kolları sıvadı. 2017'de Opel'i satın almasıyla dikkat çeken Fransız şirketin, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Jaguar Land Rover gibi markalar ile ilgilendiği kaydedildi. PSA'nın en büyük üç ortağından biri olan Peugeot ailesinin yeni bir marka satın alma konusunda PSA CEO'su Tavares'e detek verdiği belirtiliyor. Bu durumu doğrulayan Peugeot ailesinin şirketi FFP Başkanı Robert Peugeot, "Opel projesini en başından beri destekledik. Eğer yeni fırsatlar ortaya çıkarsa, hız kaybetmeden adım atabiliriz, Carlos'a (PSA CEO'su) da bunları söyledik" dedi. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberi...

    20 yılın ardından ilk kez kâr açıkladı!

    Otomobil, 27 Şubat 2019

    20 yılın ardından ilk kez kâr açıkladı!

    Bünyesinde Peugeot, Citroen, DS ve Opel/Vauxhall markalarını bulunduran Fransız otomobil grubu PSA, 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, grubun satışları yüzde 7'ye yakın artırak 3.8 milyon adede çıktı. Öte yandan, PSA'nın 2017 yılında General Motors'tan satın aldığı Opel, İngiltere pazarındaki ismiyle Vauxhall, 2018'de grubun cirosunun yüzde 25'ini tek başına karşılayarak 20 yılın ardından ilk kez kâr açıkladı. PSA Başkanı Carlos Tavares, "Opel'in satın alınması, stratejik planımızın ilk adımıydı. Şimdi sıra global bir marka olmamıza geldi. Bu kapsamda, Citroen'i Hindistan'da, Opel'i Rusya'da ve Peugeot'u da ABD'de satışa sunacağız" dedi. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberi...

    Opel'e şirket merkezinde dizel soruşturması

    Otomobil, 15 Ekim 2018

    Opel'e şirket merkezinde dizel soruşturması

    Bir süre önce Fransız PSA'nın Amerikalı General Motors'tan aldığı Alman Opel, kendi ülkesinde polis baskınına uğradı. 95 bin dizel aracında emisyon hilesi yaptığı iddiası ile Frankfurt Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şirketin Ruesselsheim ve Kaiserslautern'deki merkezlerinde inceleme yapılıyor

  • O modelleri bir daha üretmeyecek

    Otomobil, 11 Ekim 2018

    O modelleri bir daha üretmeyecek

    Geçtiğimiz yıl Fransız PSA'nın Amerikalı General Motors'tan (GM) satın aldığı Alman Opel, radikal bir karara imza attı. Yapılan açıklamaya göre, markanın üstü açık modeli Cascada ile küçük sınıf hatcback modeller Adam ile Karl'ın üretimine son verildi. Söz konusu kararın arkasında, karlılığı yüksek SUV modellerin üretimine son verilen 3 modeli geride bırakması yatıyor. Birçok markanın benzer adımlar atması, otomobillerde 70 yıl önce yaşanan kabuk değişiminin yeniden gerçekleşmesine ve geleneksel kasa tiplerinin ortadan kaybolmasına yol açabilir. Yiğitcan Yıldız'ın haberi...

  • Bu koltuklar hayat kurtarıyor

    Otomobil, 06 Ağustos 2018

    Bu koltuklar hayat kurtarıyor

    Opel trafikte uzun süre sabit oturmak zorunluluğu nedeniyle sırt ve bel ağrısı riski ile karşı karşıya kalan sürücülere sunduğu AGR sertifikalı ergonomik koltukları ile öne çıkıyor. Alman otomobil üreticisi kendi bünyesinde geliştirdiği ergonomik koltukları Insignia, Grandland X ve Crossland X modellerinin en üst donanım seviyelerinde standart, Astra ve Mokka X modellerinde ise opsiyonel olarak sunuyor.

  • Opel 20 yıl sonra para kazandı

    Otomobil, 25 Temmuz 2018

    Opel 20 yıl sonra para kazandı

    General Motors (GM) bünyesindeyken bir türlü kâr edemeyen Opel, Fransız PSA’nın bünyesine geçer geçmez kâr açıkladı. Fransız grubun dün gerçekleşen toplantısında CEO Carlos Tavares bünyelerine yeni katılan Opel’in yılın ilk yarısındaki operasyon kârının 502 milyon Euro olarak gerçekleştiğini söyledi. GM bünyesindeyken 20 milyar Euro zarar eden şirket en son tam yıl kârını 1999 yılında yapmıştı.

    Dizele bir şok daha! 3 modele yakın takip

    Otomobil, 16 Temmuz 2018

    Dizele bir şok daha! 3 modele yakın takip

    Opel'in Insignia, Zafira ve Cascada modellerindeki Euro 6 dizel standardına sahip 60 bin aracında yasal sınırların 10 kat üzerinde nitrojen oksit (NOx) salınımı gerçekleştiği iddia edilirken, Almanya Ulaştırma Bakanlığı konuyla ilgili resmi bir oturum yapılacağını açıkladı. Alman basınındaki iddialara göre normal sürüş esnasında egzoz yönetim sisteminin devre dışı bırakılarak durumun gizlendiği belirtiliyor