Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK burs başvuru sonuçları: Bekleyiş sürüyor! 2019 KYK burs sonuçları açıklandı mı?

        KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? Soruları çığ gibi büyüyor. Dün akşam KYK burs sonuçlarının açıklandığı yönünde çıkan haberler üniversite öğrencilerini heyecanlandırmıştı. Peki, 2019 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

        KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2019

        KYK burs başvuru sonuçları geçtiğimiz yıl 13 Kasım'da açıklanmıştı. Geçen dönemi göz önünde bulunduracak olursak başvuru sonuçlarının bu sene de Kasım ayında açıklanacağı ön görülüyor fakat tarih netleşmiş durumda değil. KYK sonuçları açıklandığı zaman e-devlet üzerinden de görüntülenebilecek.

        REKLAM

        KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

        İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

        KYK 2020 BURS ÜCRETİ NE KADAR?

        Erdoğan yaptığı açıklamada, "2020 Ocak itibariyle lisans öğrencilerimizin bursu 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak" dedi.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ