Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK'dan burs sonuçları için açıklama!

        Üniversitede okuyan öğrencilere verilen KYK burs ve kredisi için başvurular alınmış ve değerlendirme aşamasına geçilmişti. Uzunca bir süredir açıklanmayan KYK burs sonuçları için bekleyiş sürüyor. Sonuçların açıklanmaması ile öğrenciler de internet üzerinde "KYK burs sonuçları neden açıklanmıyor?" ve "KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye araştırıyor. Peki KYK burs sonuçları için tarih belli mi? Burs sonuçları ne zaman duyurulacak? İşte konuyla ilgili detaylar.

        KYK BURS SONUÇLARINE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen üniversite yerleştirme işlemlerinin ardından başvuruları başlayan KYK bursu için geçtiğimiz günlerde başvurular tamamlanmış ve artık sonuçların açıklanması için değerlendirme aşaması başlamıştı.

        KYK burs sonuçları için büyük heyecanla Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yapılacak açıklamayı bekleyen üniversite öğrencileri, büyük heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. İnternet üzerinde de "KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?" ve "KYK burs sonuçları tarihi" aramasını yapan öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor.

        KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bir tarih belli değil ancak kısa bir süre içinde sonuçların açıklanması bekleniyor. KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler sorgulama yaparak burs veya kredi kazanıp kazanmadığını görüntüleyebilecekler. Burs veya kredi kazanan öğrenciler, her ay düzenli olarak ödemelerini alabilecek.

        Öte yandan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Twitter üzerindeki destek hesabı üzerinden gönderilen tweet'te KYK burs sonuçları ile ilgili olarak "Burs-Kredi başvuru sonuçları ilerleyen günlerde açıklanacak olup; duyurulardan haberdar olmak için http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresimizi takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz." ifadeleri kullanıldı.

        KYK BURS VE KREDİDE SIK SORULAN SORULAR

        Burs nedir?

        Burs, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine geri ödeme olmadan karşılıksız şekilde verilen karşılıksız paradır.

        Burstan yararlanabilen öğrenciler

        • Ön lisans öğrencileri,
        • Lisans öğrencileri,
        • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
        • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
        • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
        • Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,

        burstan yararlanabilmektedir.

        Öğrenim kredisi nedir?

        Öğrenim kredisi, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine geri ödemeli şekilde verilen paradır.Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

        Öğrenim kredisinden yararlanabilen öğrenciler

        • Ön lisans öğrencileri,
        • Lisans öğrencileri,
        • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
        • Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

        NOT: Bir öğrenci hem burs, hem de öğrenim kredisi alamaz. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvurusu alınan burs/kredi için değerlendirme aşamasında bir öğrenciye burs veya öğrenim kredisi verilmektedir.

        Burs ve kredi başvuruları ayrı ayrı mı yapılmaktadır?

        KYK tarafından öğrencilere sağlanan burs ve kredi imkanı için başvurular tek başvuru formu üzerinden yapılmaktadır. Öğrencilerin yaptığı başvurular her iki türü de kapsamaktadır. Başvuru yapan öğrencilerin değerlendirme aşamasında hangi türü kazandığı belirlenir ve bir öğrenci ya KYK bursu ya da KYK kredisi almaktadır.

        REKLAM

        Yurt dışında okuyan öğrenciler burs/kredi başvurusu yapabilir mi?

        Yurt dışındaki bir yükseköğrenim kurumunda eğitim gören öğrenciler, KYK tarafından verilen burs/kredi imkanından faydalanabilir. Öğrenciler, tıpkı yurt içinde eğitim gören öğrenciler gibi başvurularını yapabilirler.

        İkinci öğretim okuyan öğrenciler burs/kredi alabilir mi?

        KYK burs/kredi başvurularında müracaat eden ve başvurularını tamamlayan ikinci öğretim öğrencileri de KYK burs/kredisinden faydalanabilmektedir. Yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs/kredi alabilmektedir.

        Burs/kredi başvurusunun ardından ne yapmak gerekir?

        Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.

        REKLAM

        Burs/kredi başvurusunu iptal etmek mümkün müdür, nasıl iptal edilir?

        Yapılan başvuru sonucunda öğrenciye burs/kredi tahsisi yapılsa dahi e-Devlet üzerinde bulunan burs/kredi taahhütnamesi onaylanmadığı sürece öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.

        KYK burs ve kredisinde öncelikli öğrenciler kimdir?

        • Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
        • Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
        • Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
        • Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
        • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
        • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
        • “Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,
        • ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ