Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS ne zaman, sınava kaç gün kaldı? 2022 MEB Liselere Geçiş Sınavı LGS sınav yerleri (sınava giriş belgesi) ne zaman açıklanacak?
        1

        Liselere Geçiş Sınavı LGS için geri sayım başladı. İyi bir liseye gidebilmek için sınava girecek olan adaylar LGS sınav tarihini araştırıyorlar. Her sene Haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen LGS'ye Mayıs ayına girilmesiyle de sayılı gün kaldı. Peki, LGS ne zaman yapılacak? LGS sınav yerleri açıklandı mı? İşte LGS sınav tarihi...

        2

        LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 5 Haziran'da gerçekleştirilecek.

        Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

        3

        Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

        Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.