Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Madeleine McCann soruşturmasına yeni gelişme
        1

        Olayla ilgili soruşturma yürüten Alman polisinin talebi üzerine Portekiz güvenlik güçleri, Madeleine'nin kayıp olduğu Praia da Luz beldesindeki bir turistik tesisin 50 kilometre yakınındaki Arade baraj gölünde ve çevresinde arama çalışması başlattı.

        2

        Alman Savcı Christian Wolters tarafından Madeleine'nin kaybolmasında bir numaralı şüpheli olarak gösterilen ve cinsel saldırı suçundan 2019'dan itibaren Almanya'da cezaevinde bulunan Alman Christian Brueckner'in soruşturulması sonrasında yeni arama talebi çıkarıldığı bildirildi.

        3

        Çocuğa cinsel istismar suçundan kaydı olan Brueckner'in, 2005'te Portekiz'de bir kadına cinsel saldırı suçundan hapis yattıktan sonra ülkesi Almanya'ya nakledildiği öğrenildi.

        4

        "KAYIP HABERİNDEN KISA SÜRE SONRA BARAJI ZİYARET ETTİ"

        Eski bir arkadaşının polise verdiği bilgiye göre Christian Brueckner, Mayıs 2007'de küçük kızın kaybolmasından kısa bir süre sonra başkalarıyla birlikte Barragem do Arade rezervuarının Arade barajını ziyaret etti.

        5

        İsmi açıklanmayan kişi, dedektiflere 'çok ciddiye aldıkları' ayrıntılar verdi ve yetkililer "Bölgede kanıt bulabileceğimize dair belirtiler var" diye konuştu.

        6

        Daily Mail'e göre haber, yetkililerin, kaybolduğu gece giydiği pembe pijama başta olmak üzere, kayboluşuyla ilgili olabilecek her türlü giysi parçasını aradıklarını söylemesinin ardından geldi.

        7

        Son birkaç aydır yağışların az olması nedeniyle rezervuardaki su seviyesi oldukça düşük olduğu için arama çalışmaları kıyıya odaklanmış durumda.

        Portekizli bir kaynağın The Sun'a verdiği bilgiye göre ise, arama alanı şu anda bitki örtüsüyle kaplı bir bölgeyi de kapsayacak şekilde genişletildi.

        8

        Alman polisi ayrıca Algarve'de hüküm giymiş seks suçlusu Brueckner tarafından hedef alındığına inanılan diğer potansiyel kurbanlara ait kanıtlar bulmayı umuyor.

        9

        MADELEINE'İN KAYBOLMASI

        Praia da Luz beldesinde 3 Mayıs 2007'de ailesiyle tatil yaparken ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan 3 yaşındaki Madeleine için 2008'de de şu anki baraj gölü çevresinde arama yapılmıştı.