Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Magazin Pazarı'nda bu hafta:Fatma Girik, Sinan Akçıl, Hande Yener
        1

        Bu haftanın en dikkat çekici olayı hiç şüphe yok ki Fatma Girik'in bakıcısının açıklamalarıydı. Usta sanatçının vefatının ardından Günay Girik ve Ahu Turanlı davalık oldu. Günay Girik, ablasının vefatında 'ihmal' olduğunu belirterek dava açtı. Ahu Turanlı ise iddiaları reddetti. Girik'in bakıcısı ise yaptığı açıklamalarla boyutu bambaşka bir noktaya taşıdı ve Turanlı'yı suçladı.

        İlk evlilikleri dokuz ay süren Sinan Akçıl ile Burcu Kıratlı'nın ikinci evlilikleri de bir yıl sürdü. Çift, boşanmaya karar verdiklerini duyurdu.

        Geçtiğimiz ay evliliklerine bir şans daha veren futbolcu Özer Hurmacı ve eşi Mihriban Hurmacı ise şiddet iddiasıyla karakolluk oldu.

        Haftanın çarpıcı bir diğer olayı ise Hande Yener'in sahne kıyafetiydi. Ünlü şarkıcının tercihi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

        2

        Fatma Girik'in vefatının ardından kardeşi Günay Girik ve yeğeni Ahu Turanlı arasındaki 'ihmal' kavgası büyüyor. Son olarak da usta oyuncunun bakıcısı Gozel Yazyyeva konuştu ve Ahu Turanlı'nın bin TL olduğu için kendisine koronavirüs testi yaptırmadığını söyledi. Gözyaşlarına boğulan Yazyyeva, "Fatma ablam benim yüzümden ölmüş olabilir" dedi.

        3

        ESİN ÖVET: Gerçekten bu iddialar doğruysa korkunç. Bir de bakıcıyı uyarıp, kimseye söyleme demesi daha da korkunç. Ki bakıcı vicdanı el vermemiş bunu açıklıyor. Ahu Hanım bu vicdanla nasıl yaşayacak? Bakıcının iddiaları doğruysa ve böyle diyaloglar yaşanmışsa Ahu Hanım bunu açıklamalı. Böyle bir vicdansızlık olamaz. Fatma Girik’e böyle bir vefasızlık, nankörlük olamaz. Allah gerçekten insana doğru dostlar, akrabalar nasip etsin dedirten bir olay.

        4

        KADİR KAYMAKÇI: Bu konuda beni en çok üzen şey Fatma Girik gibi bir sanatçının ardından onu filmlerini, oyunculuğunu konuşacağımıza günlerdir kardeşi ve yeğeni arasında ne olduğunu, neden olduğunu anlamadığımız bir konuyu konuşuyor olmamız! Bütün bu tartışmalardan bir şey çıkacağını sanmıyorum. Ama eğer Ahu Hanım, tüm belirtilerine rağmen bin lira için Fatma Girik’in yardımcısına korona testi yaptırmadıysa, bir de iddia edildiği gibi “Kimseye söyleme” diye bakıcı Gozel Hanım’ı uyardıysa korkunç gerçekten! Biz bunun olup olmadığını belki de hiç bilemeyeceğiz ama gerçekse o bunu kendi vicdanına nasıl anlatacak acaba!

        5

        MEHMET ÇALIŞKAN: Türk sinemasının simgelerinden birinin ardından böyle bir olay yaşanması çok üzücü. Bu olay, Fatma Girik’in kardeşiyle yeğeni arasındaki bir çekişmenin çok ötesinde. Açıkçası bir sağlık skandalı. Ahu Turanlı, Günay Girik’in kendisi ve hastane hakkındaki suç duyurusunun ardından yetkili mercilere yapacağı açıklamanın ne olacağını büyük bir merakla bekliyoruz. Gozel Yazyyeva’nın yaptığı açıklama elbette büyük bir delil olacak. Bu arada Gozel Yazyyeva’ya bir çift lafım var; “Madem iddia ettiğin gibi Ahu Turanlı, o sıralarda bulunduğunuz özel hastanede yapılan PCR testi için bin lirayı vermedi, PCR testinin ücretsiz yapıldığı bir sağlık kuruluşuna neden gitmedin? Durumu, Fatma Girik’in başka bir yakınına neden bildirmedin? Kendinin, Fatma Girik’in ve daha birçok kişinin sağlığını / hayatını neden riske attın?” Cahilliğin, sorumsuzluğun bu kadarına da pes.

        6

        AYTEKİN TEKER: Bakıcının iddiaları doğruysa gerçekten de büyük bir skandal. Gozel Yazyyeva'nın söylediklerine insan inanmak istemiyor! Bundan sonra Ahu Turanlı'nın ifadesi çok önemli. Bir de olayın miras yönü var. Önümüzdeki günlerde de Günay Girik, Ahu Turanlı ve Gozel Yazyyeva üçgenini daha çok konuşacağımız aşikar.

        7

        Sinan Akçıl ile Burcu Kıratlı yeniden boşanıyor. Ünlü şarkıcı, "Denedik ama düzlüğe çıkamadık maalesef. Türkiye’ye örnek olacak bir ayrılık göreceksiniz çünkü sonuçta biz birbirimizi çok sevdik ve bitişi de öyle olmalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        8

        ESİN ÖVET: Evet Sinan ve Burcu birbirini çok sevdi. İkinci kez şans da verdiler birbirine. Ve ben “Türkiye’ye örnek olacak bir ayrılık göreceksiniz” cümlesine inanmak istiyorum. Çirkinleşmeden birbirlerine saygısızlaşmadan bu işi bitirirler inşallah. Çünkü gerçekten son yıllarda çok çirkin boşanmalara şahit olduk. Evlenmek kadar, boşanmak da çok normal. Evlenirken medeni olan insanların boşanırken de ne olursa olsun saygılarını yitirmemeleri gerekiyor.

        9

        KADİR KAYMAKÇI: Sinan Akçıl’ın “Türkiye’ye örnek olacak bir ayrılık göreceksiniz...” açıklamasının gerçekleşmesini tüm kalbimle diliyorum. Ortada bir süre ayrı kalmalarına rağmen, birbirlerine sevgilerine inançlarından, yeniden bir araya gelmelerine neden olan yaşanmış bir aşk var... En azından bu aşka saygılarından umarım iki taraf da birbirleri için saçma sapan suçlamalarda bulunmazlar bir süre sonra. Ayrıldıktan sonra birbirleri hakkında, sanki birbirlerine hiç sevmemiş gibi, akla hayale gelmedik şeyler söyleyen çiftleri çok gördük. Sinan Akçıl-Burcu Kıratlı ikilisi bizi şaşırtıp magazin tarihine ‘En güzel boşanan çift’ olarak adlarını yazdırırlar.

        10

        MEHMET ÇALIŞKAN: İstisnai durumlar dışında herkesin ikinci bir şansı mutlaka olmalıdır. Sinan Akçıl ile Burcu Kıratlı birbirlerine ikinci şansı verdiler ama olmadı. ‘Örnek olacak bir ayrılık’ cümlesinden anladığım kadarıyla aralarında büyük bir sorun yok. Boşandıktan sonra tekrar evlenirlerse hiç şaşırmam.

        11

        AYTEKİN TEKER: Sinan Akçıl'ı, Rafet El Roman'a benzetiyorum. Yazdığı aşk şarkıları, aşk hayatına hiç yansımıyor. Burcu Kıratlı ile üçüncü kez evlenirse de, üçüncü kez boşanırsa da kimse şaşırmaz. Umarım ayrılıkları Türkiye'ye 'örnek' olur. Sinan Akçıl'dan bir ayrılık şarkısı bekliyorum.

        12

        Geçtiğimiz ay boşanmaktan vazgeçen Özer Hurmacı ile Mihriban Hurmacı şiddet haberleriyle gündeme geldi. İkili karakolluk oldu. Daha önce de şiddet gördüğünü söyleyen Mihriban Hurmacı, çocukları için eşine şans verdiğini söyledi.

        13

        ESİN ÖVET: Şiddet mevzusu olaya girince kanım çekiliyor. Ki çoğu kadın, şiddet gördüğü halde çocuklar için hep susuyor. Ama susmamak gerek. Çünkü her zaman söylüyorum; bir kere yapan bir daha yapar. Ki çocukların o şiddet ve mutsuzluk ortamında büyümemesi gerekiyor.

        14

        KADİR KAYMAKÇI: Mihriban Hurmacı’nın fotoğrafları korkunçtu! Olmaz olsun böyle sevgi de aşk da... Söyleyecek çok fazla bir şey yok aslında, kadına şiddet uygulayan erkeğin acizliği hiç kimsede yoktur! Bir de yaşananlar çocukların gözü önünde olmuş ki bu çok çok daha vahim yapıyor olayı... 




        15

        MEHMET ÇALIŞKAN: Tekrar bir araya gelmeleri, özellikle çocukları için ne iyi olmuştu. Oysa insan şimdi “Keşke yeniden bir araya gelmeselerdi” diyor. Çünkü yeniden bir araya gelmeleri çocukları için daha kötü oldu. Hevesleri kursaklarında kaldığı gibi bir de ebeveynlerinin şiddetten dolayı karakolluk olmasına şahit oldular. Özer Hurmacı bir an önce özel hayatını da kariyerini de düzene sokmalı. Ancak o zaman çocuklarına hazırladığı geleceğin zedelenmesine / yıkılmasına engel olabilir.

        16

        AYTEKİN TEKER: Şiddet veya ihanet ile biten ilişkilerin ikinci şansı hak etmemeli diye düşünüyorum. Genellikle bu tür vakalar tekrarlanıyor çünkü. Olan yine çocuklara olumuş.

        17

        Hande Yener'in, geçtiğimiz akşam giydiği sahne kıyafeti sosyal medyayı salladı. Sizce Hande, Gülşen'i 'Yener' mi?

        18

        ESİN ÖVET: Sahne şov yeridir. Kim ne istiyorsa giyebilir. Ki giyilen kıyafet kişiye yakışıyorsa tadından yenmez. Hem kadın hem de erkek solistin saçından ayakkabısına kadar her şeyi önemlidir. Onu da geçtim orkestrasının da şık ve bir bütün olması gerekiyor. Hem kulağa hem göze hitap edilmeli sahnede. Ama tabii biraz da şık olmalı. Hande Yener’in en son kıyafetini güzel bulmadım. Yani şık değildi. Güzel değildi. Ama tabi sahne şov yeridir. Sanatçı kendini nasıl hissediyor ve yansıtmak istiyorsa öyle çıkabilir. İstiyorsa çuvalla bile çıkar. Ki zamanında Ajda Pekkan’a çuval kumaşından bir kostüm dikilmişti.

        19

        KADİR KAYMAKÇI: Gülşen’in sahne kostümlerindeki estetik Hande Yener’in kıyafetinde yok maalesef! Sırf konuşulsun, gündem olsun diye giyilmiş ‘bir şey!’ Bu anlamda Hande Yener amacına ulaşmış görünüyor ama ne uğuruna olursa olsun böyle bir berbat bir kostümü giyer mi insan! Daha zarif bir kıyafetle de aynı etkiyi yaratabilirdi Hande Yener ama o böyle basit bir yolu seçmiş yazık!

        20

        MEHMET ÇALIŞKAN: Hande Yener’in giydiği kostüm kendisi için standart… Zaten oldum olası sahnede bu tip kostümler giyiyor. Bu nedenle sosyal medyada bu kadar abartılmasına bir anlam veremedim. Erotik kostümler, Gülşen için yeni. İkisi arasında bir kıyaslama yapacak olursak Hande Yener, epeyce önde. Kariyerli iki şarkıcının uzun zamandır sadece kostümleriyle konuşuluyor olması ise ayrı bir mesele.

        21

        AYTEKİN TEKER: Hande'nin modacısı sanki elinde son kalanları bir araya getirmiş ve böyle 'bir şey' çıkarmış ortaya. Bence Hande Yener, beğenilmekten öte sıra dışı olmayı arzuluyor. Son tercihinde de bunu başarmış. Bu konuda Hande, Gülşen'in önündedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ