Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Attila Özdemiroğlu hayatını kaybetti! Atilla Özdemiroğlu kimdir?

        Usta sanatçı Attila Özdemiroğlu 73 yaşında hayatını kaybetti. Uzun zamandır akciğer kanseri tedavisi gören ünlü müzisyen Attilla Özdemiroğlu'ndan gelen bu acı haber sanat dünyasını yasa boğdu.

        Aykut Gürel kişisel sosyal medya hesabından; "Hocam, ağabeyim, tanıdığım en zarif insan Atilla Özdemiroğlu. Mekanın cennet olsun. çok üzgünüm." dedi. Ferhat Göçer de üzüntüsünü soyal medya hesabından: Değerli müzik adamı... Üstadım, ağabeyim #atillaözdemiroğlu vefat etti.... Çok üzgünüm ... Allah'tan rahmet diliyorum... Başımız sağolsun" sözleriyle dile getirdi.

        HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA: AİLE SÖZLÜ AÇIKLAMA İSTEMEDİ

        Hastane adına yazılı bir basın açıklaması yapan Dr. Okan Özçeker açıklamada şunları söyledi:

        Ünlü söz yazarı ve bestekar sayın Mehmet Atilla Özdemiroğlu, 2014 yılından beri yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteyken çoklu organ yetmezliğiyle doktorlarımızın yaptığı tüm tıbbi müdahalelere rağmen, 20.04.2016 tarihinde saat 09.30 'da hayatını kaybetmiştir.

        Özdemiroğlu ailesinin sözlü basın açıklaması yapılmasını kabul etmemesi hassasiyetiyle yazılı basın bildirisi uygun görülmüştür.

        'HOCAM BU SEFER ADAY OLMAYIN' DEDİK AMA...

        MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Timisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özdemiroğlu'nun Türk müziğinin yetiştirdiği duayen, usta sanatçılardan biri olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin çok önemli bir müzik adamını kaybettiğini anlattı.

        Özdemiroğlu'nun, MESAM'ın telif mücadelesinde de çalışan bir nefer gibi olduğunu kaydeden Timisi, MESAM'ın mart ayında genel kurul toplantısı yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Biliyorsunuz kanser tedavisi görüyordu. Tedavi sürecini de başarıyla atlatmıştı. Kendisine de özellikle rica etmiştik. Hem ben şahsen söyledim hem de yönetim kurulu üyelerimiz rica etti; 'Hocam bu sefer aday olmayın. Bu yoğun temponun içinde sağlığınız daha önemli' dedik ama o, 'Hayır, bu benim yaşam sebebim. Çocuklarıma bırakacağım ne varsa, onun mücadelesini ben burada veriyorum. Onun için bırakmayacağım ve yeniden aday olacağım' demişti. Böyle bir şevkle son anına kadar mücadelenin içindeydi. Dün de hastaneyle ilgili sıkıntıları nasıl aşarız diye uğraşırken, sabah bu haberle üzüntüye boğulduk."

        Özdemiroğlu, Züğürt Ağa, Muhsin Bey, Adı Vasfiye, Ağır Roman gibi Türk sinema tarihine damga vuran birçok filmin unutulmaz müziklerini de hazırlamıştı.

        YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

        Tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybeden 73 yaşındaki ünlü müzisyen Attila Özdemiroğlu, yarın son yolculuğuna uğurlanacak. Ünlü sanatçının ölüm haberini alarak hastaneye gelen yapımcı İzzet Öz, "Başımız sağ olsun. Sevgili Atilla'mızı yarın ikindi namazı sonrasında Levent Camii'nden uğurlayacağız." dedi.

        Attila Özdemiroğlu'nun ölüm haberini alan sanat camiasının ünlü isimleri, hastaneye geldi. Özdemiroğlu'nun cenazesinin yarın Levent Afet Yolal Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

        Ünlü sanatçının yakın dostlarından yapımcı İzzet Öz, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ani olmadı. Aslında Attilla her zaman o kadar doluydu ki; birkaç gün önce yine hastanedeydik. Hatta benim üzerimde bu tişört vardı. Yanında da bir tane klavyesi vardı. Beraber çok güzel güldük, eğlendik. Hep müzikle doluydu. Benden ayrılırken son cümlesi 'İzzetçim daha yapacak çok şeyler var' dedi." diye konuştu.

        Öte yandan, hastaneden sanatçının ölümüyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

        ATTİLA ÖZDEMİROĞLU KİMDİR?

        5 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Attila Özdemiroğlu, henüz çok genç yaşlarda müziğe yakınlık duymaya başlamıştı. O yaşlarda müziğe duyduğu ilgisi sayesinde müzik aletlerini çalmayı da çok kolay öğrenmişti. Ankara Atatürk Lisesi öğrencisiyken çeşitli müzik etkinliklerine katılan Özdemiroğlu, 1966 yılında Durul Gence orkestrasına katıldı ve o orkestrada çeşitli görevler aldı.Besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza attı. Ajda Pekkan, Nilüfer, Kayahan, Sezen Aksu gibi isimlerle çalıştı. Film müzikleri de yapan sanatçı, yedi adet Altın Portakal Ödülü'nün sahibidir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

        Çaldığı Müzik Aletleri: Keman, vibrafon, flüt, trombon, cello, viola ve piano.

        Sanata 65 yılını veren Attila Özdemiroğlu, 200'ü aşkın şarkı, 60 film müziği, 14 müzikal ve yaklaşık bin reklam müziğine imza attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ