Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hayatını kaybeden İsrafil Köse son yolculuğuna uğurlandı | İsrafil Köse kimdir?

        Ünlü oyuncu İsrafil Köse, birçok ünlü ismin katıldığı cenaze töreniyle son yolcuğuna uğurlandı. Köse'nin tabutunun başına ise, adını Abdullah Şafak Köse, (A.Ş.K.) koyduğu oğluyla fotoğrafı bırakıldı.

        Kadıköy'de motoruyla seyir halindeyken geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü oyuncu İsrafil Köse, son yolculuğuna uğurlandı. Şirinevler Ulu Cami'de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına, Köse'nin ağabeyi Seyfettin, annesi Meryem, eşi Şengül Köse ve çok sayıda ünlü isim katıldı.

        Köse'nin tabutuna kafasını yaslayan eşi uzun süre buradan ayrılmadı.

        Köse'nin cenazesinin başına ise, adını bilerek Abdullah Şafak Köse (A.Ş.K) koyduğu öğrenilen oğlu ile resmi konuldu. Ayrıca Köse, için hazırlanan hatıra defterine de sevenleri tarafından düşünceleri yazıldı.

        EMİN ALBAYRAK: ANTAMAZSINIZ BUNU YAŞAMAK LAZIM

        Uzun yıllardır Köse'nin arkadaşı olan Emin Albayrak, en samimi arkadaşını kaybettiğini ifade ederek, " 24 saatimiz beraber geçerdi. Hele ki son 4,5 senedir birbirimizden başka kimseyi neredeyse görmüyorduk. İyi bir insanı kaybettik sanatçıdan önce. Anlatamazsınız bunu yaşamak lazım" dedi.

        Arkadaşının cenazesine motosiklet ile gelen ünlü oyuncu Hakan Bilgin'de duygularını anlatarak, Güzel bir insandı onun için çok üzgünüm. Kazanın suçu kime ait bilmiyorum ama bu bir trafik kazası. Bunun herhangi bir şeyle olması önemli değil. Biraz daha birbirimize saygılı olmamız lazım. Biraz daha etrafımıza bakmamız lazım. Vurdum duymaz olmamız lazım. Bunları hissetmek için de böyle bir kazaya gerek yoktu. İsrafilimizi kaybetmemize gerek yoktu" diye konuştu.

        SELAHATTİN TAŞDÖĞEN: ÇOK NEŞELİYDİ ARKADAŞ CANLISIYDI

        Oyuncu, Selahattin Taşdöğen, İsrafil Köse ile eskiden bu yana dostlukları olduğunu ve birkaç projede birlikte çalıştıklarını ifade ederek, " İsrafil, gerçekten kendisine münhasır dediğimiz insanlardan birisiydi. Çok neşeliydi arkadaş canlısıydı. Hep gülerdi, şarkılar söylerdi. Kendisinden başkasına zararı olmayan bir insandı ailece giderdik gelirdik. Çok üzüldük" şeklinde konuştu.

        NURİ ALÇO: AİLESİNE ÇOK BAĞLI BİR İNSANDI

        Cenazeye katılan Yeşilçam'ın efsane isimlerden Nuri Alço ise Köse'yi iyilikler ile anarak, " Ailesine çok bağlı bir insandı. Film setlerine gittiğinde de hep söyledi. Çocuğunu çok severdi ona aşıktı. Onu zaman zaman motoruna alır gezdirirdi. Allah toprağını bol etsin sevdiğine bağışlasın" dedi. (İHA)

        EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

        Cenazenin morgdan çıkarılması sırasında Köse'nin eşi Şengül Köse 20 aylık bebekleri Abdullah Şafak Köse'nin fotoğrafına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

        MENAJERİ BEYİN ÖLÜMÜNÜN GERÇEKLEŞTİĞİNİ DUYURMUŞTU

        Köse'nin menajeri Emin Albayrak, yaptığı açıklamada, sanatçının kullandığı motosikletle park halindeki bir taksinin açılan kapısına çarptığını söyledi. Sanatçının, çarpanın etkisiyle 30-35 metre sürüklendiğini ifade eden Albayrak, "Beyin ve ciğerlerinde ağır hasar meydana geldi ve iç kanama geçirdi. Bu sabaha karşı 02.30 sularında beyin ölümü gerçekleşti. Makineye bağlı olarak bir süre daha yaşadı ve saat 13.00 gibi makineden çıkarıldı." diye konuşmuştu.

        Sanatçının yaklaşık 1,5 ay önce boşandığı Şengül Zeybek de çok şaşkın ve üzgün olduğunu ifade ederek, "Abdullah Şafak isminde 20 aylık bir çocuğum var. Çocuğum babasız kaldı. Ona ne diyeceğimi bilemiyorum. Ben bu kazanın peşini bırakmayacağım. Maalesef gülen adamımızı kaybettik." demişti.

        "ÇOK ÜZGÜNÜZ"

        Hastaneye gelen oyunculardan Nuri Alço da çok üzgün olduklarını dile getirdi.

        Oyuncu Özlem savaş ise "kardeşim" diye bahsettiği Köse için "Bu piyasada görülebilecek dünyanın en dost, merhametli, yetenekli ve özel insanıydı. Çok üzgünüz." diye konuştu.

        Oyuncu Umut Oğuz da şehir dışında olmasına rağmen, oyuncunun kazadan sonra sağlık durumunu sürekli takip ettiğini anlattı.

        İsrafil Köse'nin moralinin son zamanlarda çok bozuk olduğunu belirten Oğuz şunları aktardı:

        "Boşandıktan sonra pek iyi değildi biliyorum. Salmıştı kendini biraz. Arada bir dertleşirdik, iyi gelirdi. Yoğunluktan son zamanlarda görüşemedik. Hayat kısa, hiçbir şeyi ertelemeye gerek yok. Şakalaşırken bir tokat bile atsan gülerdi. Asla kimsenin canını incitmez ve kalbini kırmazdı. İyiler bu dünyayla bağ kuramıyor. Ben en çok ufak çocuğuna üzülüyorum."

        Oyuncu Şevket Çapkınoğlu, Köse'yi çok yakından tanıdığını vurgulayarak, "Çok iyi kalpli bir arkadaştı. Çok üzgünüm gerçekten. İkimiz de Artvinliyiz. Hemşehrilikten dolayı da ayrı bir dostluğumuz vardı. Yaklaşık 2 hafta önce muhabbet ettik. Oyunculuğu bir yana, iyi kalpli, sıcak, güler yüzlü biriydi." ifadelerini kullanmıştı.

        Köse ile birçok projede birlikte rol alan oyuncu Ruhi Sarı da çok üzgün olduğunu dile getirerek, "Dünya güzeli bir adamdı." demişti. (AA)

        İSRAFİL KÖSE KİMDİR?

        20 Şubat 1970 tarihinde Artvin'in Borçka ilçesinde dünyaya gelen İsrafil Köse, İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. İlk ekran macerasını, 1987 yılında TRT ekranlarında yayınlanan Belene dizisinde oynadığı Emin rolüyle gerçekleştirmiştir. O deneyiminin ardından birçok yapımda oyunculuğunu sergileyen İsrafil Köse,Karadeniz insanını yansıtan şivesiyle kısa sürede gönülleri fethetmiştir. Emret Komutanım dizisinde Laz Çavuş Cemal, Sümela'nın Şifresi: Temel ve Moskova'nın Şifresi: Temel filmlerinde Cemil karakterini canlandırmıştır.

        İSRAFİL KÖSE'NİN ROL ALDIĞI YAPIMLAR

        2016 Oflu Hoca'nın Şifresi 2 (Manav)

        2016 Son Tatil (Reis)

        2015 Şimdi Onlar Düşünsün (Kamil Dönmez)

        2014 Oflu Hoca'nın Şifresi (Manav)

        2014 Diğer Yarım (İdris Kaptan)

        2014 Delisin! Delisin! (Cengiz)

        2014 Bizum Hoca (Lelipop İhsan)

        2013 Koğuş Akademisi

        2012 Sıkıysa Yakala

        2012 Moskova'nın Şifresi : Temel - Cemil

        2011 Ya Sonra - Al Paçino

        2011 Hop Dedik Deli Dumrul - Dursun

        2011 Reis - İdris

        2011 Sümela'nın Şifresi:Temel - Cemil

        2011-2012 İffet - Ersin

        2009 No Ofsayt - Ali Rıza

        2008 Gece Gündüz - Yöntem Ali

        2008 Avanak Kuzenler - Peştekül'ün Adamı

        2008 Babam Adam Olacak - Hamza

        2007 Doktorlar - Temel

        2007 Zoraki Koca - İzzet

        2007 OKS Anneleri - Himmet

        2006 Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu

        2006 Emret Komutanım:Şah Mat - Laz Çavuş Cemal

        2006 Rıza

        2005 Yolda/Rüzgar Geri Getirse - Nuri

        2005 Emret Komutanım - Laz Çavuş Cemal

        2003 Şapkadan Babam Çıktı - Selman

        2002 Asayiş Berkemal

        2002 Pembe Patikler -Bekçi

        2001 Koltuk Sevdası

        2001 Nasıl Evde Kaldım - Adem

        2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - Lango

        2000 Evdeki Yabancı -Rıza

        2000 Eyvah Kızım Büyüdü -Rıza

        2000 Dedelerimi Evlendirirken

        1999 Yılan Hikayesi

        1996 Şaşıfelek Çıkmazı

        1995 Oğlum Adam Olacak

        1987 Belene - Emin

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ