Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Berk Oktay, Eda Ece ve Seren Şirince yeni dizileri İlişki Durumu: Karışık hakkında konuştu

        HT MAGAZİN / Neziha KARTAL

        SHOW TV’nin bu akşam ilk bölümüyle izleyiciyle buluşacak yeni dizisi ‘İlişki Durumu: Karışık’ta başrolleri Berk Oktay, Eda Ece ve Seren Şirince paylaşıyor. Oyuncular, 4 kişilik bir aşk hikâyesini anlatan dizi için “Ekranda bir aşk dörtgeni görmek enteresan olacak. Bu dizi izleyicide merak uyandıracak” diyor

        ■ ‘İlişki Durumu: Karışık’ nasıl bir iş?

        Seyirci bu dizide ne seyredecek? Oldukça karışık bir şey. Canlandırdığım Can karakteri tükenmişlik sendromunda olan bir oyuncu. Kendine bir kaçış noktası arıyor. Nefes almak için yurtdışına gittiğinde Ayşegül’le tanışıyor. İlişki durumunu karıştıran şeyse yıllardır arkadaşı Elif’e yanık olması. Elif ise yine yıllardır arkadaşı olan Murat’a yanık. Buna bir de Ayşegül eklenince ortalık karışıyor. Can’la Ayşegül arasında çok komik olaylar var. Bu hikâyenin kilit noktası Ayşegül olacak.

        ■ 4 kişi arasındaki ilişki sarmalını ilk defa seyredeceğiz.

        Daha önce aşk üçgeninde kaldım. Kötü oldum, iyi oldum, 2 kadın arasında kaldım ama aşk dörtgeni enteresan bir şey olacak.

        ■ 4 kişilik bir ilişki günümüz ilişkilerini de biraz eleştirmiyor mu?

        Aslında olabilecek bir şey. 2 çok yakın arkadaş var: Can ve Murat. Murat Can’ın Elif’e ilgisini biliyor ve onun için üzülüyor. Arkadaşlık diye bir şey var erkekler arasında. Kadınlar daha farklı bir tutum gösterebilirler ama erkekler arasında arkadaşınsa o senin arkada şındır. Ve arana hiç bir şeyin girmesini istemezsin. Özellikle de bir kadının.

        ■ Sizi bu dizide rol almaya ikna eden şey ne oldu?

        Aslında dizi piyasasında sular durulana kadar bir projenin içinde yer almayı düşünmüyordum. Ocak ayından bu yana 17 tane senaryo okudum. Okuduklarım içinde farklı duran tek iş ‘İlişki Durumu: Karışık’tı. Diğerleri genellilkle copypaste işlerdi. Hep zengin kız-fakir oğlan tarzı işlenmişti. Burada mevzu daha farklı. Seyirci benim güldüren tarafımı da görecek. Bu da benim hoşuma gidiyor.

        ■ Bir röportajınızda “Bir kadın için hayatımı değiştirmem” demişsiniz. Can bu anlamda nasıl biri?

        Can da öyle bir adam değil. Ama ileride Ayşegül onu değiştirir mi, nasıl bir adama dönüşür, Ayşegül Can’ın bazı yönlerini yontar mı bilmiyorum.

        ■ Sizin için bu düşünce devam ediyor mu?

        Benim görüşlerim aynı. Kimse kimse için hayatını değiştirmez.

        ■ Sizin ilişki durumunuz nasıl?

        Karışık değil. İlişki durumum stabil. Ama üstüne konuşmam.

        "Talep ediliyorum ki varım"

        ■ Best Model’siniz ve oyunculuk yapıyorsunuz. İnsanların önyargısı devam ediyor mu?

        Bizim için başta birçok şey daha zordu çünkü eğitimini almamıştık. Bu piyasada kendini kanıtlamış insanlar var. Yıllardır modellik yarışmaları yapılıyor, yüzlerce insan çıkıyor. Yüzlerce insan var mı piyasada? Yok. 10 yıldır dizi çekiyorum, talep ediliyorum ki varım, ama eksiklerim de var tabii. Bunun için de kendimi geliştiriyorum.

        ■ 10 yıllık kariyerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Geçmişimde yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum. Çok iyi oyuncularla çalışma fırsatı buldum. Daha parlak da daha sönük de olabilirdi ama ben memnunum. Bundan sonrası içinse, yarın ne olacağımızı bilmiyoruz. Önüme çıkan güzel işlerde yer alarak devam etmek istiyorum.

        EDA ECE

        ‘Çarpıcı ve merak uyandıracak bir hikâye’

        ■ ‘Pis Yedili’yle girdiğiniz dizi sektörüne şimdi daha büyümüş olarak devam ediyorsunuz. Kariyerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Orada liseli bir kızı canladırıyordum ve gerçekten lise çağındaydım. Yaşıma uygun projelerde yer aldığımı düşünüyorum. Aradan 4 sene geçti. ‘Ilişki Durumu: Karışık’ta canlandırdığım Elif üniversiteyi bitirmiş, kendi işini yapan biri. Kariyerimde her zaman dizi ve film beraber gitti. Şimdi de ‘Ilişki Durumu: Karışık’ ve ‘Kocan Kadar Konuş’ beraber gidecek. Bu işi sevdiğim için yapıyorum, önceliğim mutlu olmak. “Bu kızın eli yüzü düzgün, o yüzden buradadır” algısını kırmak için oyunculuğumu geliştirmeye çalışıyorum.

        ■ ‘İlişki Durumu: Karışık’ta sizi çeken neydi?

        Senaryo beni merak ettirdi. Bu çok zor olan bir şey. Bugüne kadar hep ana karakterleri, iyi ve doğru kızı oynadım. Elif ilk bakışta sevilmeyecek bir karakter. Insanların onun sebeplerini görmesi lazım. Elif doğruyu değil gerçek olanı yapma gayesinde olan biri.

        ‘İZLEYİCİYİ ÇEKECEKTİR’

        ■ Elif’le ters veya benzer yönleriniz neler?

        Ortak noktamız yok ama yargılamadan oynuyorum. Elif modacı, daha kadınsı giyiniyor, ilgi görmeyi seviyor. Ben öyle değilim.

        ■ Dizide dörtlü bir aşk var. Hiç böyle bir durumda kaldınız mı? Bu kadar entrikanın olduğu bir durumda hiç kalmadım. Kalana da Allah’tan sabır diliyorum. Hikâyenin çarpıcı ve hayatta çok da karşılaştığımız bir şey olmaması izleyiciyi çekecektir.

        ■ Elif’in yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız?

        Gerçekleri görürdüm. Elif biraz inkâr ediyor. Murat’ın ilgisini çekeceğine inanıyor. Ben bir erkek için bu kadar uğraşmazdım.

        ■ Bu işi diğerlerinden ne ayırır?

        Bu sıradan değil oldukça karmaşık ilişkilerin olduğu bir senaryo. Insanlar ne olacağını merak edeceklerdir.

        ■ Sizin ilişki durumunuz nasıl?

        Benim ilişki durumumda karışık bir şey yok. Yıllardır beraber olduğum bir sevgilim var. Onunla görüntülenmeyi hatta fotoğrafını paylaşmayı bile sevmiyorum. O bu dünyadan değil ve rahatsız olabilir diye çok dikkat ediyorum.

        SEREN ŞİRİNCE

        ‘Bizimki samimi bir dizi’

        ■ Bu diziyi diğerlerinden ayıran özellik ne olacak?

        Bu diziyi ayakta tutacak şey samimiyet olacak. Samimiyet ekrana yansıyor.

        ■ Dizi sektörü dışarıdan bakarken nasıldı?

        İçine girdikten sonra dizi sektörü için ne düşünüyorsunuz? Tiyatrodan gelmiş olmanın dezavantajlarını yaşıyorum. Tiyatroda bir duyguyu yaşıyorsunuz o gidiyor. Dizideyse sürekli bölünüyor ve sürekli tekrar ediyorsunuz. Bu sandığımdan daha zormuş. Ama bu konuda yönetmenimiz bana çok yardımcı oluyor.

        ■ Sanırım bu televizyondaki ilk işiniz, öyle değil mi?

        Evet, başrol ve profesyonel olarak ilk işim.

        ■ Oyunculuğa nasıl karar verdiniz?

        Yönetmen olmak istiyordum ama arkadaşlarımın ve hocalarımın etkisiyle oyunculuğa yöneldim. İzmir’de tiyatro yaparak başladım. Sonra Yeditepe Üniversitesi’ni kazandım. Burada birçok iş denedim. ‘Benim’o’ reklamlarında ve ‘Aşk Emek İster’de oynadım. Bir de Talimhane Tiyatrosu’nda 5 aydır oynadığım bir oyun var. Adı ‘Göl Kıyısı’, yeni sezonda da sürecek.

        ■ ‘İlişki Durumu: Karışık’ta yer almanınızı ne sağladı?

        Canlandırdığım Ayşegül karakterini çok sevdim. Dizi konusunda çok koşturan biri değilim, aslında titiz davranmaya çalışıyorum. Bu projeye karakter, senaryo ve oyuncu arkadaşlarım bana işi çok sevdirdiği için daha motive şekilde başladım.

        ■ Nasıl bir dizi olacak?

        Seyirci ne görecek? Bence çok tatlı ve sevimli bir iş. İnsanlar her şeyden önce samimiyet görecek. Bir işte samimiyet görünce seviyoruz. Kendimin de seyredeceğim bir iş yapıyorum. Seçerken titiz davrandım. Çok keyifli bir proje.

        ■ Ayşegül’de kendinizden ne görüyorsunuz?

        Herkesin içinde olan biri. Seren olarak verdiğim tepkilerle Ayşegül’ün verdiği tepkiler bazen tutuyor ama ben Ayşegül’e göre daha sert tepkiler veriyorum. Ayşegül çocuk gibi gözüküyor ama onun altında büyük bir olgunluk yatıyor.

        ■ Dizinin en ilginç kısmı dörtlü bir aşk sarmalının olması. Hiç böyle bir durumda kaldınız mı?

        Böyle bir durum hiç yaşamadım.

        ■ Siz Ayşegül’ün yerinde olsaydınız seçim yapabilir miydiniz?

        Ayşegül şu an Can’la anlaşmalı evlilik yapmak zorunda kalıyor. Bu yüzden de bir tercih şansı yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ