Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Tuğba Yurt: Playback işler bana göre tamamıyla ticari

        HABERTURK MAGAZİN

        ‘Aklımda Sorular Var' adlı yeni şarkısıyla gündemde olan Tuğba Yurt, müzik yaşantısını ve hakkında merak edilenleri HT Magazin'e anlattı...

        Bugüne kadar hep hareketli şarkılarla liste başı oldunuz. Şimdi slow bir şarkıyla hayranlarınızın karşısına çıktınız. Bunu risk almak olarak değerlendirebilir miyiz?

        Aslına bakılırsa şarkılarım birbirinden çok farklı tarzlarda değil. Ağırlıklı olarak hareketli şarkılarla insanlar beni tanıdı ve yoluma o şarkılarla devam ettim. ‘Aklımda Sorular Var’ isimli son şarkım kafalardaki bu algıyı değiştirmek ve aynı zamanda ses kapasitemi dinleyenlerime daha iyi yansıtabilmek adına slow. Gerçekten iyi bir yorumcu olduğumu düşünüyorum ve bunu göstermek istedim.

        Kısa aralar vermek gerekli mi yoksa şu dönemde sanatçılar sürekli üretip göz önünde mi olmalı?

        Bu yolda yeni adımlar atanlar için sıklıkla göz önünde olmak ve üretmek gerektiğini düşünüyorum.Ancak bu adımlar atılmış olmak için atılmamalı, doğru şarkılar ve doğru işlerle olmalı ki anlamlı olsun. Yoksa birilerinin desteğiyle ancak belli bir süre daha ayakta kalırsınız. Salt olan yetenek.

        Zaman zaman şarkılarınızın gideceği yere gitmediğini düşündüğünüz oluyor mu?

        Şu zamana kadar hiçbir şarkım için böyle bir karamsarlık yaşamadım açıkçası. Ama genel olarak bakılırsa bazı şarkıların nasıl hit olduğunu, bazılarınınsa nasıl hit olmadığını sorguluyorum.

        'ALBÜM İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIM'

        Şarkı seçimini neye göre nasıl yapıyorsunuz?

        Ekibimle fikir alışverişi yapıyoruz. En çok içime sinmesine ve sesime yakışmasına önem gösteriyorum.

        Son derece Batılı olan müzikal duruşunuzu bu çalışmada biraz Doğu’ya kaydırdınız. Bu, bilinçli bir tercih miydi?

        Ben her tarzda şarkı söylemeye çalışıyorum. İleride farklı tarzlarda şarkılar bile yapabilirim.

        Gelecek planlarınız nedir?

        Bir süre daha böyle single şeklinde yoluma devam edebilirim. Ama albüm düşüncem de var. Bunun için de şimdiden çalışmalara başladım. Umarım istediğim gibi bir albümü kısa sürede gerçekleştiririm. Dinleyenlerim artık benden bir albüm bekliyor. Bunun farkındayım.

        Son zamanlarda playback yapma modası bir hayli yaygınlaştı. Sizse sahne üzerinde en çok canlı performans yapmaktan hoşlandığınızı söylüyorsunuz. Oyunuz her zaman canlı performanstan yana mı?

        Playback işler bana göre tamamıyla ticari. Çünkü müzisyen olduğunuzu ve bu işi layığıyla yaptığınızı ancak ve ancak canlı performanslarda gösterebilirsiniz. Şu an tercihler bu yönde genellikle. Ben de dahil oluyorum. Ancak kendi tercihim her zaman er meydanı. Yani canlı canlı şarkı söylemek.

        ‘İnceliğim genetik’

        İnceciksiniz. Bunun sırrı ne?

        Genetik diyelim. Özellikle uğraştığım bir spor ve diyet yok. Yediklerime ekstra dikkat de etmiyorum. Ama yüzmeyi ve yürüyüş yapmayı severim.

        Her zaman neşeli görünüyorsunuz. Hayata tozpembe mi bakıyorsunuz?

        Bu hayata tozpembe bakmak değil. Moral ve motivasyona ihtiyacımız var. Enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum.

        ‘Donanımımı çoğaltmadan oyunculuk yapmam’

        Oyunculukla aranız nasıl?

        Çok kötü olduğumu düşünmüyorum. Oyunculuk yeteneğimin olduğunu biliyorum. Eğitim şart. Asla donanımımı çoğaltmadan ekran karşısına geçmem. Bu anlamda teklifler geldi. Ancak profesyonel olarak müzik yolculuğumun başında bu kararı vermek, doğru projeyi bulmak şu an için zor ve riskli.

        ‘Arap ülkelerinde seviliyor olmak beni çok mutlu etti’

        Arap ülkelerinde son yıllarda en çok dikkat çeken şarkıcılarından birisiniz. Oralardan gelen konser tekliflerine bakışınız nedir? Sizi Araplar da sahnede izleyebilecek mi?

        Bu teklifleri alınca ekipçe çok şaşırdık. İşte müziğin gücü! Dil önemli değil. Müziğin dili olmaz. Arap ülkelerinde seviliyor olmak beni çok mutlu etti. Bugüne kadar hep oyuncular revaçtaydı. Son yıllarda en çok sevilen şarkıcının ben olmamın verdiği gururu yaşamanın sevinci var bende.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ