Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Diriliş Ertuğrul son bölüm sezon finali | Diriliş Ertuğrul bitiyor mu?

        Tarih severlerin ilgiyleizlediği Diriliş Ertuğrul dizisi yeni bölümü ile çarşamba akşamıizleyicilerin önüne çıktı. İşte her çarşamba TRT ekranlarında yerini alan Diriliş Ertuğrul'un yayınlanan son bölümü ve sezon finali olan 61.bölüm fragmanı...

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 61.BÖLÜM FRAGMANI (SEZON FİNALİ)

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL60.BÖLÜM ÖZETİ

        Obada istenmeyen kişi olarak ilan edilen Ertuğrul, davasından vazgeçmeyerek obaya geri döner. Kayı obası beyliği için adaylığını koyan Ertuğrul'un en büyük rakibi Gündoğdu olmuştur. Ertuğrul ise bu beyliği alarak devletini kurmak için her şeyini vermeye hazırdır. İşte Diriliş Ertuğrul 60.bölüm fragmanı;

        DİRİLİŞ ERTUĞRULSON BÖLÜMÜNDE NELER YAŞANDI?

        Takipçileriyle 59. randevusuna çıkan Diriliş Ertuğrul'da olaylar şöyle gelişti: Dizinin başlangıcında Ertuğrul'un "Akıttığın nice kanlar yanına kâr mı kalır sandın Noyan" sözleri ile başlar. Ertuğrul'un adamı Noyan'ı öldürmek için harekete geçtiğinde, Ertuğrul'un çevik bir hamlesiyle adamını durdurduğu, "Bana onun leşi değil dirisi lazım" sözü ile engel olduğu görülüyor.

        Gündoğdu'nun oba içerisinde kendisine yer etmek ve beyliği almak için elinden geleni yapmak istemesi, oba içerisinde bazı çatlak seslere neden olur. Hayme ananın da "Ertuğrul gayri evladım değildir" sözü üzerine, oba içerisinde taşlar iyice yerinden oynamıştır.

        Saadetin Köpek, askerlerini obaya göndererek Ertuğrul’un yakalanmasını emreder. Bütün bunlar yaşanırken Tuğtekin ve Gökçe obaya getirilir. Gökçe ölmüş, Tuğtekin ise ağır yaralıdır. Bu olay obada büyük bir infial meydana getirir. Olanları öğrenen Ertuğrul, her şeyi göze alarak obaya gelir. Sungur Tekin’le tartıştığı sırada Tuğtekin vefat eder. Ertuğrul, gözyaşları içinde intikam yemini etmiştir. Alpler ise kervansaraydan çıkan Boğaç’ı yakalayarak mağaraya getirirler…

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL BİTİYOR MU?

        Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı Mehmet Bozdağ, verdiği röportajda "Diriliş bitiyor" iddialarının gerçeği yansıtmadığını, Diriliş'in Orhan ve Osman'a kadar devam etmesini istediğini söyledi.

        Mehmet Bozdağ, "Diriliş bitiyor" iddialarıyla ilgili olarak, "Bu tür iddialar doğru değil. Diriliş 3 sezon olarak tasarlanmıştı. Niyetim Osman ve Orhan’a kadar devam etmek. Bir kuruluş hikâyesini anlatmak istiyorum" dedi.

        "Osmanlı Devleti’ni kuran kadro nasıl bir ruh dünyasına sahip, nasıl bir zihin dünyasına sahip, nasıl bir jeopolitik algısı var gibi temel sorulara verdiğim cevaplar var. Bunları anlatmak istiyorum" diyen Bozdağ, Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak, "Diriliş Orhan" ve "Diriliş Osman" dizilerinin de müjdesini verdi.

        İki yıldır Alparslan filmi üzerinde çalıştığını söyleyen Bozdağ, "Alparslan dizi değil film olacak. Hayallerimi bu film süslüyor" dedi.

        Öte yandan Diriliş Ertuğrul'un film olacağının müjdesini veren Bozdağ, "Dizilerde süreler maalesef 120 dakika olduğu için istediğimizi istediğimiz zaman diliminde, 1 haftada anlatamıyoruz. Çok büyük bir savaş sahnesi çekmek istiyoruz. Savaş sahnesinin bol olduğu büyük mücadelelerin olduğu bir film çekeceğiz." dedi.

        Malazgirt filminin vizyon tarihinin belli olmadığını, sadece senaryosunun hazır olduğunu söyleyen Bozdağ, "Peki aklınızda bir Alparslan var mı?" sorusu üzerine, "Var tabi ki ama sürpriz" cevabını verdi.

        "Bir çok tarihi proje zihnimi meşgul ediyor. İçimdeki deli taylar rahat durmuyor. Bakalım kısmetimiz de hangi projeyi yapmak var" diyen Bozdağ, Malazgirt, Oğuz Kağan Destanı, İmam Maturidî, İmam Hanefî hazretleri, Hazret-i Peygamber ve Sahabe dönemiyle ilgili filmi yapmak istediğini açıkladı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ