Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Malmö - Beşiktaş maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri

        BU OYUN MALMÖ'NÜN OYUNU - METİN TEKİN - SABAH

        Zaman zaman ligle beraber Avrupa kupası oynamak sizi farklı tercihlere götürebilir.

        Şenol hoca da öyle yaptı. İdeal diyebileceğimiz Beşiktaş kadrosundan Quaresma, Oğuzhan ve Tolgay kenardaydı. En golcü isim Babel de keza... Bu tip takımlara karşı oyunu tam da orta saha marifetiyle alabilirsiniz.

        Dün kimle oynadı Beşiktaş?

        Medel ve Necip'le... Necip kötü mü oynadı, hayır ama farklı oyuncularla oynamak farklı etki yaratır. Medel ve Necip'le orta saha direnci sağladım diyebilirsiniz ancak deplasmanda bile olsa orta sahayı ele geçirmeniz gerek.

        Beşiktaş, çok tesadüfi ve şanssız goller yedi bu doğru. Oyun olarak baktığımızda da 3-4 pozisyon buldu ama istenen ve beklenen oyun kesinlikle bu değildi. İsveç takımları daha çok İngilizlerden etkilenerek 4-4-2 oynar ve yüksek top atarlar. Malmö bunu zaman zaman yaptı. Zaman zaman da kaptığı toplarla pas işleri yapmaya çalıştı. Artık günümüz oyunlarında fizik kaliteden çok teknik kalitenin galip geldiğini görüyoruz.

        Dün akşamki oyunun kilit noktası buydu.

        Oyunu mücadele maçına çevirmek Malmö'ye avantaj getirdi. Beşiktaş oyunu beceri oyununa çevirmeliydi.

        Yani bireysel kaliteye...

        Özellikle Ljajic çıktıktan sonra bir kenara Quaresma, bir kenara Babel'i atıp sonuç aramanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu iç sahadaki bir maçın son bölüm oyunudur.

        Böyle olunca 1-0'a da 2-0'a da Beşiktaş'tan beklenen tepki gelemedi. Bu grupta herkes şu anda 3 puanda... Takım kalitesine bakarsak bu grubun favorisi hâlâ Beşiktaş'tır.

        Beşiktaş'ın en büyük sorunu hâlâ santrfor bölgesi ve Love yine beklenen performansta değildi.

        Yine de Şenol hocanın en az 2-3 maç daha ona 11'de şans vereceğini düşünüyorum.

        LOVE LASTİK PATLATTI - BİLAL MEŞE - MİLLİYET

        Futbol göreceli bir oyundur, yani sana göre, bana göre misali! Sahaya çıkan onbir, teknik adam tercihidir, ona göre doğrudur, bize göre yanlıştır. Dememiz o ki, Beşiktaş’ın en etkili kramponlarından özellikle Quaresma’nın yedek oturtulmasına şaşırdım! Bu savımız Babel için de geçerlidir. Quaresma ısrarımızda sonuna kadar haklıyız. Portekizli yıldızın farkındalığı var, sahaya çıktığı anda rakibi hem önlem almaya zorluyor, hem de teknik kapasitesiyle adam eksiltiyor. Bunun içindir ki sabaha kadar Quaresma diyoruz. Kimse kusura bakmasın Quaresma asla son 20 dakikalık oyuncu değildir!

        Gökhan Töre de yetenekli ancak Quaresma ile aynı kantara konur mu, işte burası tartışılır. Nitekim, Güneş ikinci yarıda bunun farkına vardı, Töre’nin yerine Babel’i, Ljajic’in yerine Quaresma’yı sahaya sürdü! Vagner Love, Kayseri’ye şans eseri bir gol attı ya, Malmö maçında kendisini onbirde buldu! Peki, Malmö önünde kaçırdıklarına ne demeli? Eee... Vagner Love, hatta Lens’e bel bağlarsınız, yarı yolda kalırsınız arkadaş! Love’u göndermek için çalmadık kapı bırakmadınız, şimdi zorunluluktan ona sarıldınız, güldürmeyin Allah aşkına!

        REKLAM

        Malmö’yü geçmişten anımsıyoruz, Beşiktaş’a az mı kök söktürdü! Ne var ki günümüz futbolunda her takım, her takımı yenebiliyor artık. Beşiktaş da Malmö’yü yenebilirdi, bu fırsatları özellikle ilk yarıda yakaladı, gelin görün ki o posizyonları gole çevirecek futbolcuyu mumla aradık! Nitekim Kartal hem baskı yapan, hem de üreten konumundaydı. Nitekim Lens ve Vagner Love (2) net fırsatları buldu ama son vuruşlarla acemileri oynadılar adeta!

        Eee, bu oyunda atmayı beceremiyorsanız, yenilgiden kurtulamazsınız! Buldun mu atacaksın arkadaş... Bak Malmö ikinci yarıda Vindheim sağdan öylesine ortaladı, Caner’in sırtına çarpan top Kraius’un çırpınışları arasında filelere gitti. Pozisyon falan değil, elin oğlu öyle veya böyle, şansla da bulsa da atıyor, ya sen? Vagner Love ile bu iş yürümez! Caner’in yaptırdığı penaltıda atışı Rosenberg kullandı, farkı ikiye çıkardı.

        Kötü oynarsınız, yenilirsiniz amenna, gıkımız çıkmaz... Ancaak bu kadar üret atama, insan buna üzülüyor! Güneş hocanın şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım, “Bu maçı nasıl kaybettik” diye... Öyle takımın temel taşlarıyla fazla oynarsanız, güvendiğiniz dağlara kar yağar hocam!

        YETENEK DÜZENLİ OYUNA YETMEDİ - CEM DİZDAR - FANATİK

        Şampiyonlukların ardından geçen sezon ligde hafifçe sallanan Beşiktaş ilerleyen yaş ortalamasına rağmen bir ara eski ritmini bulur gibi oldu ancak uzun sürmedi. Necip/Medel/Adem üçgeni sayesinde bulunan yeter pozisyonlar gole dönüşmeyince Malmö’nün düzenli savunması gittikçe dengesine oturdu. Üstelik 54’te bir de ‘kaza golü’ geldi. Malmö maçın başındaki Beşiktaş kenar oyunu söndürünce yük iyice Ljajic’e bindi ve o tek oyuncuyu kontrol etmek de onlar açısından kolaydı. Çünkü, yardımcısı yoktu. Ofansif karakterli yedek kulübesindeki seçenekleri sahaya sürmekten başka çare kalmamıştı ki, o ara ikinci golü de yediklerinden oyuna girmek iyice imkansızlaştı. Ve, ‘Daha yetenekli’ diye nitelenebilecek Beşiktaş öncesinde kolay görünen maçı düzenli oyun, fiziksel güç ve biraz da tesadüf sonucu kaybetti.

        Gecenin sorusu

        Yedek kulübesinde tutulan onca ofansif karakterli oyuncuyu oyuna göndermekte gecikildi mi?

        Maçın starı

        Ortada maçın adamı olmayı hak eden birini göremedim. İlk devre belki biraz Ljajic belki Necip. Ama ikinci devre takım olarak Malmö.

        Maçın olayı

        Ortada giden maçın hikayesini Malmö’ye çeviren o başıbozuk ortada Caner Erkin’in ayağınaçarpan top..

        Kısa mesaj

        Görülüyor ki Beşiktaş, birbirini ezberlemiş kemik kadroyla oynamak zorunda. Lens, Töre, Love ancak sınırlı sayıda maça etki edebilir gibi duruyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ