Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Market fiyatları düştü mü, düşecek mi? Market indirimi var mı? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Aralık Pazartesi akşamı kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti ve Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat programının duyurusunu yaptı. Vatandaşın birikimini döviz endeksli mevduat hesabında değerlendirmesinin önünü açmayı hedefleyen yeni programın ardından Dolar ve Euro kurları düşmeye başladı. Döviz kurundaki hızlı düşüşü, akaryakıt fiyatlarına gelmesi planlanan zammın durdurulması izledi. Son aylarda Merkez Bankası faiz kararının faiz indirimi kararıyla hızla yükselen dolar kuru market fiyatlarının da yükselmesine neden olmuştu. Vatandaşlar market fiyatları düştü mü düşecek mi sorularının cevabını merak ediyor. İşte market fiyatlarıyla ilgili merak edilenler...

        2

        MARKET FİYATLARI DÜŞTÜ MÜ?

        AA muhabiri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yeni önlemler sonrasında hızla düşen döviz kurlarının, raflardaki fiyatlara yansımalarını vatandaşlara ve market yetkililerine sordu.

        3

        Market görevlileri açıklama yapmaktan kaçınırken, döviz kurlarındaki düşüşün ürün fiyatlarına henüz yansımadığını dile getirdiler.

        4

        MARKET FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

        Kardelen Market İşletme Sahibi Serkan Koyuncu, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, dolardaki düşüşün ürünlere yansımasının zaman alacağını söyledi.

        5

        İşletmelerin elinde belli fiyatlardan alınan ürünlerin olduğuna işaret eden Koyuncu, "Kur bu şekilde düşerse market ürünlerinde de fiyatlar düşecektir. Zamana ihtiyacımız var. Fazla sürmez." ifadelerini kullandı.

        6

        MARKET FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

        Market ürünlerinin etiket fiyatlarının hızla yükselmesinin ne zaman duracağı ya da market fiyatlarına ne zaman indirim geleceği konusuyla ilgili resmi kurumlar tarafından yapılan bir açıklama henüz yok. 2021 Aralık ayı enflasyon rakamları Ocak ayında yayınlanacak.

        7

        TARIM KREDİ KOOPERATİFİ MARKET FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ

        Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kur Korumalı TL Mevduat" sisteminin açıklanmasıyla birlikte düşmeye başlayan döviz kuruna bağlı olarak marketlerdeki ürün fiyatlarının nasıl etkileneceğini değerlendirdi.

        Bayramali Yıldırım, "Bu aslında Türkiye gerçeklerinde olmayan bir yükselişti. Buna bağlı olarak girdi fiyatları çok arttığı için gıda ürünlerinde de fiyatlar arttı." dedi.

        8

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kur Korumalu TLŞ Vadeli Mevduat açıklamasının ardından dolar ve euro kurunun düşmeye devam ettiğini altını çizen Yıldırım, "Girdi maliyetlerinde de bir indirim olması normaldir. Biz Tarım Kredi Kooperatif Market olarak vatandaşlarımızın yanında yer almak için girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden indirimleri fiyatlarımıza yansıtmaya başladık. Dün yaptığımız çalışmayla beraber yüzde 30'a varan indirimlerimizi fiyatlarımıza yansıttık." şeklinde konuştu.

        9

        Yıldırım, "Fiyatlar yukarı doğru çıkarken fiyatlarımızı aşağıda tutarak regülasyon görevinde öncülük yaptık, şu anda fiyatlarımızı aşağı alırken ilk hareketi yaparak da piyasada öncülük yaptık." ifadeleriyle Tarım Kredi Kooperatifleri marketinde fiyatların düştüğünü duyurdu.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ