Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon MasterChef'te ilk finalist kim oldu? Belli oldu! 11 Ocak Salı MasterChef Türkiye’de kim kazandı ve son bölümde neler yaşandı?
        1

        MasterChef Türkiye 2021’de büyük finale kalan ilk isim belli oldu. Kıyasıya rekabetin sürdüğü yarışmada Tahsin, Hasan ve Eren arasında kıran kırana mücadele yaşandı. Şeflerin istediği yemeği, verilen sürede en iyi şekilde yapıp en yüksek puanı almak için yarıştı. Peki MasterChef'te ilk finalist kim oldu? 11 Ocak 2022 MasterChef Türkiye’de kim kazandı?

        2

        MASTERCHEF’TE İLK FİNALİST KİM OLDU?

        MasterChef Türkiye’de günün konsepti Kırmızı oldu. Yarışmacılar, kendi menülerini oluşturdu. Menüde soğuk başlangıç, ana yemek ve tatlı var. İlk oyunda yarışmacılar kafalarında oluşturdukları soğuk başlangıcı yapmak için uğraştı. Süre sonunda yapılan yemekler şeflerin beğenisine sunuldu. İlk oyunda yarışmacıların aldığı puanlar şöyle; Tahsin 17, Hasan 24, Eren 25. Böylece ilk oyunda en çok puanı toplayan Eren oldu.

        İkinci etapta ana yemek yapıldı. Verilen sürenin bitimiyle şefler, hazırlanan yemeklerin tadımını yaptı ve kritik puanları açıkladı. İkinci oyunda Hasan 23, Eren 22, Tahsin 19 puan aldı. Toplamda ise Tahsin 36, Eren 47, Hasan 47 puana yükseldi.

        Son oyunda ise yarışmacılar en lezzetli tatlıyı yapmaya çalıştı. Bir saatlik süre sonunda yapılan tatlılar şeflere ikram edildi. Şefler, tadım sonrasında yarışmacıları on üzerinden değerlendirdi. Son oyunda şeflerin verdiği puanlara göre toplamda 74 puan toplayan Eren, MasterChef'in ilk finalisti oldu. Hasan 68 puana yükselirken Tahsin 61 puan alabildi.

        3

        MASTERCHEF EREN KAŞIKÇI KİMDİR?

        Eren Kaşıkçı 1989 yılında Kırıkkale'de dünyaya gelmiştir. 33 yaşındaki Eren Kaşıkçı aslen Tokatlıdır. Bir kardeşi bulunan Eren Kaşıkçı'nın babası asker, annesi ise ev hanımıdır. Babasının tayinleri nedeniyle birçok şehirde gezdiğini belirten Eren Kaşıkçı, yarışmaya Gökçeada'dan katılmaktadır. Evli ve bir çocuk babası olan Eren Kaşıkçı halen hayatını orada sürdürmektedir.

        MASTERCHEF BÜYÜK FİNALİ NE ZAMAN?

        MasterChef 2021’de Salı ve Çarşamba akşamı finalistler belirlenecek. Perşembe günü finalistler arasında ilk gün oyunları oynanacak. Cuma günü ise canlı yayında büyük final ekrana gelecek. İki finalist arasındaki mücadelede kazanan MasterChef Şampiyonu olacak.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ