Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Prens Harry ve Meghan Markle para cezası ile karşı karşıya
        1

        ABD'nin California eyaletindeki Santa Barbara kentinde Montecito bölgesi son derece ünlü isimlerin evlerinin yer aldığı bir bölge olarak biliniyor. Ancak bölgede son derece tehlikeli orman yangınlarına yol açabilecek kuraklığa bağlı olarak suyu korumak amacıyla, Montecito'daki yetkililer, yağıştan sonraki 48 saat içinde dekoratif çeşmelerin doldurulmasını ve mülklerin sulanmasını yasaklayan yeni kurallar getirdi.

        2

        Ancak bu kurallar İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılıp, Santa Barbara'ya taşınan Meghan ile Harry için para cezası anlamına gelebilir.

        3

        Express'te yer alan habere göre, Sussex Dükü Harry ve Düşesi Meghan Markle,malikanelerindeki devasa bahçelerinin bakımı için ayda 15 bin sterline yakın masraf yapıyor.

        Ancak bölge sakinlerine, eyaletin kurak arazisinde orman yangınlarını tetikleyebilecek bir kuraklık nedeniyle suyu korumaları talimatı verildi ve hiçbir kişi ve kurum için istisna tanınmadı.

        4

        Bu durumda malikanelerinin bulunduğu arsada havuz, şelale ve mini gölet bulunan çiftin de bu kurallara uyması gerekiyor.

        5

        Aksi halde Meghan ve Harry dahil kurallara uymadığı tespit edilen herkes 370 sterlin (yaklaşık 7 bin TL) para cezasına çarptırılacak.

        6

        İsmini vermek istemeyen yerel bir uzman ise Telegraph'a "Topluluk için yalnızca belirli bir miktar su var ve kimse ne kadar olduğunu bilmiyor. Neden zenginler bu su kaynaklarını istedikleri zaman, kendi özel alanlarında gözetim olmaksızın, sadece yemyeşil çimenler ve bahçeler için kullansın ki?" diyerek kararın doğru olduğunu belirtti.