Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Memur ve emekli zammını belirleyecek olan 6 aylık enflasyon farkı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak?
        1

        TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,04, yıllık bazda ise yüzde 39,59 olarak gerçekleşti. Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 5 aylık enflasyon farkı netleşmiş oldu. Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ayı enflasyon rakamları ile 5 aylık enflasyon farkı yüzde 15,26 olarak açıklandı. Memur ve emekli zammında belirleyici olacak 6 aylık enflasyon için gözler Temmuz ayı enflasyonuna çevrildi. İşte 2023 yılı ilk 6 aylık enflasyon rakamlarına ilişkin detaylar...

        2

        MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

        Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 39.54 oldu. Böylece 7 ay üst üste yıllık enflasyonda düşüş kaydedildi. Doğalgaz fiyatının sıfır (0) olarak hesaplanmasıyla yıllık enflasyon Aralık 2021'den bu yana ilk kez yüzde 40'ın altına geriledi.

        3

        6 AYLIK ENFLASYON ORANI NE KADAR OLACAK?

        Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 30 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

        4

        6 AYLIK ENFLASYON FARKI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Temmuz ayının ilk haftasında açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamları ile emekli ve memur zammında belirleyici olacak olan 6 aylık enflasyon farkı netleşecek.

        5

        5 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU!

        Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından 5 aylık enflasyon farkı belli oldu. 2023 yılı ilk 5 aylık enflasyon farkı yüzde 15,26 oranında oldu.

        6

        4 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI YÜZDE KAÇTI?

        Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayı enflasyon rakamları ile 4 aylık enflasyon farkı yüzde 15,22 oldu.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ