Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Merkez Bankası toplantısı tarihi: TCMB Mayıs 2022 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı tarihleri araştırılıyor. Mayıs ayı Amerika Merkez Bankası FED 22 yılın ardından ilk kez 50 baz puan faiz artırımına gitmesinin ardından gözler Merkez Bankası faiz kararı açıklamasına çevrilmiş durumda. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman yapılacak? İşte Mayıs 2022 Merkez Bankası PPK toplantısı tarihi ve merak edilen detaylar...

        2

        MAYIS AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

        Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı toplantısı 26 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Karar aynı gün saat 14.00'te Merkez Bankası'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

        3

        NİSAN AYI MERKEZ BANKASI KARARI NE OLMUŞTU?

        Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. PPK toplantısından faizlerin yüzde 14'te sabit bırakılması kararı çıktı.

        2021 yılı Eylül ayından Aralık ayına kadar 500 baz puan faiz indirerek politika faizini yüzde 14'e indiren TCMB böylelikle son 4 toplantıda pas geçmiş oldu.

        4

        PPK metninde uzun vadeli Türk lirası yatırım kredileri de dâhil olmak üzere kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşmasının finansal istikrar açısından önemli olduğuna dikkat çekildi. TCMB bu doğrultuda "Makroihtiyati politika setinin güçlendirilmesine karar vermiştir." denildi.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ