Mimsan Grup Özbekistan'a 10 milyon dolarlık altyapı yatırımı yaptı
Mimsan Grup, Özbekistan devletiyle, bu ülkedeki şehir ısıtma altyapısını yenilemek üzere yatırım ve işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu. Mimsan'ın bu amaçla kullanacağı ekipmanı Taşkent'te kuracağı fabrikada kendi teknolojisiyle üreteceği açıklandı. Şirketin, Özbekistan üzerinden diğer 6 Orta Asya ülkesine de hizmet sunacağı kaydedildi
Malatya merkezli Mimsan Grup'un, Özbekistan devletiyle ülkedeki ısıtma altyapısını yenilemek amacıyla 10 milyon dolarlık yatırım ve iş birliği anlaşması imzaladığı bildirildi.
Şirketten yapılan açıklamada, Mimsan Grup'un Taşkent'te fabrika kuracağı belirtildi.
BÖLGE ÜLKELERE DE HİZMET VERECEK
Söz konusu yatırımla şirketin Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Afganistan’a da hizmet verileceği açıklandı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Mimsan Grup, Özbekistan devletiyle ülkedeki ısıtma altyapısını yenilemek amacıyla 10 milyon dolarlık yatırım ve iş birliği anlaşması imzaladı. Özbekistan’da yıllık 300 milyon dolarlık ısı cihazları ve enerji ekipmanları pazarı bulunduğu tahmin ediliyor. Devlet, ısıtma ihtiyacını bir kamu hizmeti olarak sağlıyor. Pazarda Rus, Alman, Kore, Çin ve Türk firmaları faaliyet gösteriyor."
Malatya'da 36 yıl önce kurulan Mimsan Grup ,kazan üretiminin yanında anahtar teslim enerji santrali projeleri gerçekleştiriyor.
Maden