Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MSÜ sınav yerleri açıklandı mı? ÖSYM MSÜ sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! 2023 MSÜ sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?
        1

        2023 MSÜ için geri sayım başlamış durumda. Sınava kısa bir süre kala çalışmalarına devam eden adaylar, sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağına dair aramalar yapıyor. İşte, 2 Nisan'da yapılacak sınavla ilgili son bilgiler...

        2

        MSÜ SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Bu yıl 2 Nisan'da gerçekleştirilecek olan MSÜ sınavının giriş belgesi, geçtiğimiz yıl yapılan sınavdan 10 gün önce yayınlanmıştı.

        Dolayısıyla bu yılki sınav belgesinin de 24-25 Mart tarihleri gibi yayınlanması bekleniyor.

        3

        MSÜ SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

        Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, sınavın yapılacağı hafta içerisinde T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır. Adaylar, Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılmaktadır.

        4

        Adayların, Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurması zorunludur. Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır. Adaylar belge üzerindeki fotoğrafının görünür olmasına dikkat etmelidir.

        5

        Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç belgede herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır, aksi takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

        Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ