Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Netaş mühendisleri ilkokul öğrencilerine kodlama eğitimi verdi - Teknoloji Haberleri

        Netaş, Türkiye’nin ‘Dijital Mimarları’nı yetiştirmek için mühendisleri ile birlikte harekete geçti. Dünyada milyonlarca öğrenciyi kodlama saatinde buluşturan Kod Saati Haftası (Hour of Code) nedeniyle Netaş’ın gönüllü mühendisleri, ilkokul 4. sınıf öğrencileri ile bir arayageldi.

        İstanbul Sultanbeyli Merkez Okulu’nda gerçekleştirilen ve 2 saat süren etkinlik kapsamında mühendisler, çocuklara kodlamayı anlatarak, birlikte oyun tasarladı. Eğitimin sonunda çocuklara Kod Saati Sertifikaları verildi.

        ‘ÖNCELİĞİMİZ MİLLİ VE YERLİ TEKNOLOJİ ÜRETİMİ’

        Düzenledikleri kodlama etkinliğiyle ilgili konuşan Netaş Kurumsal İletişimden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Buket Okumuş,“Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezini 45 yıl önce kuran Netaş olarak, bu etkinlik ile bilgi birikimimizi çocuklara mühendisliği sevdirmek için kullanıyoruz. Amacımız, stratejik önceliğimiz olan milli ve yerli teknoloji üretimini gerçekleştiren bir Türkiye için ‘Dijital Mimarlar’ın yetiştirilmesine katkı sağlamak, teknoloji alanında insan kaynağını güçlendirerek ülkemizden dünyayı şekillendirecek mühendisler çıkarmak. Bunun için teknolojiyi yaratıcılıklarıyla desteklediklerinde neler ortaya çıkarabileceklerini onlara bizzat göstererek ilkokul sıralarındaki çocuklarımıza, cesaret vermek istedik” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ