Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Nil Karataş'tan Öyle Bir Dünya Yok" - Magazin haberleri
        1

        Sanatçı Nil Karataş'ın 'Öyle Bir Dünya Yok' adlı şarkısının söz ve müziğini Zülfi Badalov hazırlarken, klibin yönetmen koltuğuna ise Ecem Gündoğdu oturdu.

        İstanbul'a yakın bölgelerde çekilen klipte 5 farklı kıyafet giyen Nil Karataş, "Benim için çok özel bir çalışma oldu. Şarkıyı ilk duyduğum an itibariyle 'Bu benim olmalı' dedim. Bu şarkı için 20 kişilik bir ekiple, 3 aydır çalışıyorum. Ben bu şarkıyı çok sevdim ve çok içime sindi. Umarım müzikseverler de benimle aynı duyguları paylaşır." diye konuştu.

        2

        Pandemi sürecinde müziğe yoğunlaşan pek çok sanatçı, yeni şarkılarını ve albümlerini dinleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Kendilerini üretmeye adayan müzisyenler, melodilerini sevenlerine sunuyor. İşte sizin için seçtiklerimiz...

        3

        SÜRPRİZ PROJELER

        Geçtiğimiz haftalarda "Halaybaşı" isimli single çalışmasını sevenlerinin beğenisine sunan Tuğba Özerk'in yeni şarkısı müzikseverlerden tam not aldı. Özerk,müzik listelerinde hızlı bir yükselişe geçen yeni şarkısının ardıdan yeni çalışmalar içinde hazırlıklarına devam ediyor.

        Yepyeni bir atılımla kendi müzik şirketini kuran Tuğba Özerk, hız kesmeden yeni çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Stüdyo aşamasında olan ve hareketli şarkı hazırlayan Özerk, bir yandan da Sezen Aksu şarkılarınından oluşan akustik çalışma ile dinleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

        4

        FETTAH CAN'DAN YENİ SINGLE

        Müzikal çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Fettah Can, yeni şarkısı "Siyah İnci"yi müzikseverlerin beğenisine sundu. Söz ve müziğinde Alper Narman ile birlikte imzasını attığı "Siyah İnci" şarkısınının düzenlemesinde ise Ara Akan imzası bulunuyor.

        Şarkının mix ve mastering çalışmasını Özgür Yurtoğlu yaparken, klibin illustrasyon ve animasyonunda ise Fatih Kocatürk imzası var.

        5

        'KENDİM OLMALIYIM'I PAYLAŞTI

        Sanatçı Simge Pınar, yeni şarkısı "Kendim Olmalıyım"ı yayımladı. Efe Demiral'ın prodüktörlük görevini üstlendiği şarkının sözleri ve müziği Simge Pınar'a ait.

        Simge Pınar, eşsiz vokali ve derin sözleriyle etkileyici bir pop rock şarkısı olarak müzikseverlere sunduğu "Kendim Olmalıyım"da; cesur, kendinden ve yaptıklarından emin, güçlü bir kadın portresi çiziyor. Şarkıya Ece Naz Kızıltan yönetmenliğinde çekilen bir video klip eşlik ediyor.

        6

        LEVENT VE ŞANSER'DEN 4. SINGLE 'GÜLÇEHRE'

        Levent ve Şanser, 4. single'ı ile albüme doğru gidiyor. "Gülçehre", Levent ve Şanser'in dördüncü teklisi. Gülçehre lise yıllarından bu yana müzikal dostluklarını sürdüren ikilinin gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek oluşturdukları hüzünlü bir şarkı.

        Şarkının söz yazarı ve bestecisi Levent Gönenç, şarkı hakkında, "Yıllar önce haftalık bir haber dergisinde hayat kadınlarına dair bir yazı yayımlanmıştı. Bu yazının içindeki röportaj beni çok etkiledi. Gülçehre, işte o röportajdan doğdu..." diyor.

        Levent ve Şanser'in yeni single'ı "Gülçehre", tüm dijital platformlarda yayımlandı.

        7

        "SARI ŞARKILAR" ALBÜMÜNÜN EN YENİSİ "ÖZLEDİM"

        Gülay'ın, aralık ayında tamamı yayınlanacak olan "Sarı Şarkılar" albümünden son teklisi "Özledim", bugün yayınlandı.

        "Özledim", albümde daha önce seslendirilmemiş tek şarkı. Söz ve bestesi Okan Atakay'a ait olan "Özledim", Gülay'ın derin ve güçlü yorumuyla uzun süre etkisinden kurtulamayacağınız bir parça.

        Düzenlemesi Hüseyin Çebişci'ye ait olan "Özledim"in kayıtları albümdeki diğer şarkılar gibi Mert Yüksel'e, miks ve mastering'i ise Evren Arkman'a ait.

        8

        GÖKCAN SANLIMAN’DAN DİKKAT ÇEKEN KLİP

        Dördüncü stüdyo albümü "Loş Bir Sokakta"nın ilk şarkısı "Bir Dokun Bin Aşk İşit"i yayınlayan Gökcan Sanlıman, bu çalışmasında usta şair Cemal Süreyya’nın "Hayat kısa, kuşlar uçuyor." dizelerine gönderme yaparak, etkileyici bir klip ile sevenleriyle buluşuyor.

        Görüntülerde yer verdiği detaylar ile dikkat çekici bir proje sunan Gökcan Sanlıman, tıpkı Cemal Süreyya’nın dizelerdeki gibi sade ve zarif bir anlatımı benimsiyor.

        Gökcan Sanlıman’ın Bir Dokun Bin Aşk İşit şarkısının klibi Ahmet Can Tekin yönetmenliğinde İstanbul Anadolu yakasında çekildi. Klipte dans performanslarıyla Gökcan Sanlıman'a Elif Korkmaz eşlik etti.

        9

        "PIRLANGIÇ 2" ÇOCUK ŞARKILARI ALBÜMÜ

        Berrin Çopur'unn "Pırlangıç 2" adlı çocuk şarkıları albümü yayınlandı. "Şimdi yeni şeyler söylemek lazım." diyerek, kaydedilen bu albüm, iki bölümden oluşmakta.

        Albümün birinci bölümü sözlü, ikinci bölümü ise çocuk ses aralığına göre transpoze edilip, tekrardan çalınan enstrümantal bölüm. Birçok kıymetli ismin içinde bulunduğu bu albüm, sadece çocuklar için değil +3/99 yaş aralığındaki tüm çocukgiller için hazırlandı.

        10

        ŞİİRLERİNDEN ŞARKILARLA; DAĞLARCA

        Banu Kanıbelli, büyük ozanımız Fazıl Hüsnü Dağlarca ile hayattayken tanışıp, kendisinin de teşviğiyle şiirlerinden yaptığı besteleri, 9 şarkılık bir "Dağlarca" albümü olarak dinleyenlerle buluşturuyor.

        Albümde Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın ilk dönem yapıtları "Havaya Çizilen Dünya" ve "Çocuk ve Allah"ın yanı sıra son dönem çalışmalarından şiirler bulunuyor.

        Kanıbelli, "Dağlarca" albüm projesi ile ilgili şunları söylüyor:

        İlk dönemlerde Dağlarca'nın şiiriyle yaptığım deneysel bir çalışmaydı. 2008'de aramızdan ayrılmasının ardından, onun eserleriyle yaşamasına, müzikte üzerime düşen olarak bakıyorum. Bu nedenle şiirleri üzerine yeniden çalışıp, müzikal bir bütün oluşturma gayretim devam etmiş ve bu proje ortaya çıkmıştır. Amacım Dağlarca'nın eşsiz mirasını bir anlamda müzikle yorumlamak ve şiirleriyle buluşmuş müzikal bir çalışmanın kültür sanat yaşamımızın parçası olmasıdır. Müziğin ev sahipliğinde daha fazla okurun Dağlarca'yla tanışacak ya da yeniden karşılaşacak olması beni ayrıca mutlu ediyor.

        11

        "AKUSTİK BİŞEYLER"DEN "GÜL DİYE"

        "Akustik Bişeyler"in 3 şarkıdan oluşan "Debut" Ep'si "Gül Diye", tüm dijital platformlarda yayımlandı.

        "Gül Diye", "Kaç Kez" ve "İki Ayrı Kadeh" şarkılarından oluşan albümünün tüm müzikleri Cevdet Alanbay ve Goncagül Alankaya'ya ait olup, Özlem Üstay'ın şiirlerinden bestelenip, güftelendi.

        Düzenlemeleri Cevdet Alanbay ve Emre Karabulut tarafından yapılan üç şarkı da Erekli-Tunç stüdyolarında Mert Kasap tarafından kaydedelip; mix ve masteringleri yapıldı.

        Kayıt sürecinde gruba davulda Soner Doğanca, ass Gitarda Volkan Topakoğlu, saksafonda Siney Yılmaz eşlik etti. Sırasıyla single olarak yayınlanan şarkılardan çıkış parçası "Gül Diye"ye Murat Ertürk yönetmenliğinde klip çekildi ve tüm dijital platformlarda yerini aldı.

        12

        "ACIMIZIN ÜZERİNE 'TUZ' BASANLARA YOLLUYORUM"

        Sezen Aksu’nun "Aldırma Deli Gönlüm" şarkısıyla ses getirerek kısa sürede müzikseverlerin beğenisini kazanan Cenk Türk’ün ikinci teklisi "Tuz" çıktı.

        "Tuz"un sonbahar-kış mevsimlerine damga vuracak duygusallıkta olduğunu belirten Cenk Türk, "Kanatma yarayı, gel açma arayı' dedik ve arayı açmadan yeni şarkım ‘Tuz’ ile sizinleyim. Bu şarkımı ‘Acımızın üzerine tuz basanlara’ yolluyorum’ dedi.

        Türk, ayrıca, "Tuz şarkımın sözleri ilk dinlediğimde beni çok etkiledi. Günümüzde yaşanan birçok ilişkiyi temsil ettiğini düşünüyorum. İnsanlar, dinledikçe kendilerinden bir şeyler bulacak ve duygu olarak çok yakın hissedecekler." şeklinde konuştu.

        13

        3 GÜNDE 70 MİLYON İZLENME!

        Yayınlandığı gün dünya çapında 24 milyonu aşkın dinlenme alarak K-Pop grubu BTS’in “Butter” şarkısıyla Spotify’daki “Tek Günde En Çok Dinlenen Şarkı” rekorunu kıran Adele, Spotify Türkiye Top 50 listesine 30. sıradan giriş yaptı.

        Şarkıya eşlik eden klibiyle de Türkiye’de Youtube trendler listesine 6. sıradan giriş yapan “Easy On Me”, 3 gün içerisinde 70 milyon izlenme sayısına ulaşarak, hayranlarından büyük ilgi gördü.

        2015 yılında yayınladığı “Hello” ile 1.18 milyar dinleme alan ve 2011 yılına damga vuran “Someone Like You” ile 1.10 milyar dinlemeye ulaşan Adele’in yeni albümü 19 Kasım 2021 tarihinde müzikseverlerle buluşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ