Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ofis çalışanları 20 yıl sonra böyle görünecek!
        1

        Davranışsal Fütürist William Higham, işyerinde değişiklik yapılmadığı takdirde insanların göreceği sağlık etkilerini belirlemek için diğer uzmanlarla ortaklık yapan bir rapor yayınladı.

        2

        Huffington Post'ta yer alan habere göre; Emma, gelecekteki iş arkadaşınız. Ekran karşısında geçirilen uzun süreler, giderek artan hareketsizlik uzun vadede olumsuz fiziksel ve zihinsel etkilere yol açıyor.

        3

        Bu faktörler 20 yıl içinde ofis çalışanlarının vücutlarının nasıl görüneceğine dair gerçek boyutlu bir tahmin sunulmasına yardımcı oluyor.

        4

        Emma'nın kollarında çok uzun süre yapay ışık ve strese bağlı egzama var.

        5

        Kötü hava kalitesi, daha fazla burun ve kulak kılları ile kırmızı gözlerle, şişmiş sinüslere neden oluyor.

        6

        Fütürist William Higham, Emma için “en kötü senaryo” dedi ve ekledi: "Her şeyi kötü yaparsa, Emma en kötü durumda birinin başına gelebilecek şeydir” diye konuştu.

        7

        Higham, Emma'nın insanlara sağlık risklerini daha net hayal etmelerini sağladığını söyledi.

        8

        "Bu siz olabilirsiniz" diyen Higham, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette Emma tüm ofis çalışanlarını temsil etmiyor. Hepimiz sarışın, beyaz tenli değiliz. Emma stresli, hareketsiz bir yaşam tarzının aşırı bir temsilidir.

        9

        İyi hava kalitesi ve doğal ışığa maruz kalma; üretkenliği ve göz yorgunluğu, baş ağrısı olmadan çalışma yeteneğinizi etkiler. Uzun süre oturmanın kötü sağlık sonuçlarıyla ilişkili olduğu bulunmuştur.