KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

FETÖ

FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü), devlet içerisine sızmış terör örgütüne verilen addır. Örgütün kurucusu ve lideri ABD'de firari olan gıyabi tutuklu Fetullah Gülen'dir.

Örgüt yasa dışı dinleme, izleme ile elde edilen bilgileri tehdit veya şantaj olarak kullanarak Türkiye'de devletin bütün kurumlarını, güvenlik birimlerini, askeri yapıyı, adli idareyi ele geçirmeyi, uluslarası düzeyde etkili siyasi ve ekonomik güç haline gelmeyi hedeflemektedir.

"Fetullahçı Terör Örgütü" ifadesi ilk defa İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu bir fezlekede "Paralel Devlet Yapılanması" ile birlikte geçmiştir. 

Fetullah Gülen liderliğindeki bu örgüt, uzun yıllar boyunca Türkiye'deki tüm kurumlardaki kilit noktalara örgüt mensubu kişileri yerleştirmiştir.
FETÖ mensupları, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yerleştirdikleri örgüte bağlı general seviyesindeki askerlerle 15 Temmuz'da askeri darbe girişiminde bulunarak Türkiye'yi ele geçirmeyi planlamıştır.

Örgüt üyeleri talimatlarını aldığı Fetullah Gülen'e "hoca efendi" şeklinde hitap ediyor, örgüt üyeleri iletişimlerini "ByLock, Eagle" gibi şifrelenmiş özel yazılımlar ile yapıyor.

FETÖ örgütünde aynı zamanda hiyerarşik yapı da bulunmaktadır. Kilit isimler "dünya imamı, coğrafi bölge imamı, ülke imamı, bölge imamı, il imamı, ilçe imamı, semt imamı, mahalle imamı, ev imamı, ser rehberler, belletmenler, öğrenci ve cemaat mensupları, abiler, ablalar" gibi ünvanlarla kendi aralarında hiyerarşik yapıya uyum sağlamıştır.

Fetö Haberleri