Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı! Halis Aygün kimdir ve neden görevden alındı? KPSS lisans sınavında sorular mı çalındı ve ne oldu?
        1

        ÖSYM başkanı Halis Aygün görevden alınmasının ardından Halis Aygün kimdir aramaları hız kazandı. 2018 yılından beri ÖSYM başkanlığı görevini yürüten Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevinden alındı. Peki Halis Aygün kimdir, neden görevden alındı ve ne oldu? İşte konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtı...

        2

        PROF. DR. HALİS AYGÜN KİMDİR?

        Halis Aygün, (d. 1968 Giresun) 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı. Aygün, doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında KTÜ, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

        3

        2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanı olarak göreve getirilmişti. 3 Ağustos Resmi Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre; Halis Aygün görevden alındı.

        4

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KPSS AÇIKLAMASI

        Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS'de yaşanan kopya soru iddiası üzerine çalışma başlatılması talimatını vererek şu açıklamayı yaptı:

        Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır.

        Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ