Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Pence: ABD, Kaşıkçı cinayetinin sorumlularından hesap soracak

        ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in sözlerine göre ABD, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilişkili olan kişilerin cezasız kalmamasını sağlamaya çalışacak.

        Pence, Papua Yeni Gine'de cumartesi günü düzenlenecek olan Asya-Pasifik Zirvesinden önce yaptığı açıklamada, "ABD bu cinayetten sorumlu olan herkesten hesap sormaya kararlıdır" dedi.

        Pence, medyada CIA'in Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiğine dair çıkan haberlerle ilgili yorumda bulunmak istemedi. Pence bu konuda gizli tutulan bilgileri ifşa edemeyeceğini söyledi. ABD Başkan Yardımcısı, Kaşıkçı cinayetinin "vahşi" bir eylem olduğunu ve bunun aynı zamanda basın ve fikir özgürlüğüne karşı da bir saldırı olduğunu vurguladı.

        Pence sözlerine devam ederek, ABD'nin bu cinayetle ilgili yaptığı değerlendirmelerde gerçekleri temel aldığını kaydetti. Pence, ABD'nin aynı zamanda Suudi Arabistan ile var olan "güçlü ve tarihi müttefikliğin" korunması için de bir yolun bulunacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ