Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset "Kürt sorununu çözdük!"

        AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Habertürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Son günlerde tırmanan PKK şiddetini değerlendiren Metiner'den Kürt sorunuyla ilgili çok tartışılacak bir açıklama geldi. Metiner, "Biz Kürt sorununu çözdük. Sorunu çözdüğümüz için PKK'nın hiddetine ve şiddetine maruz kalıyoruz." diye konuştu. AK Partili Metiner'e CHP'nin açıkladığı "Oslo mutabakat metni" de soruldu, Metiner, "Kılıçdaroğlu Haluk Koç'u sustursun." diye cevap verdi.

        İşte Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in o açıklamaları...

        Kürt sorunu dediklerinde ne anlıyorlarsa bize de anlatsınlar öğrenelim. Kürt sorunu nedir? Ben Cengiz Çandar'la,Ahmet Altan'la bunu konuşmak isterim. Kürt sorununu nasıl tanımlıyorlar bi anlatsınlar bilelim... Kürt sorunu bir eşitsizlik sorunudur. Kimlik inkarıyla ortaya çıkan bir sorundur. CHP zihniyetinin yaratmak istediği bir sorundur. Akp iktidarı döneminde bu sorun ne ölçüde var? 1 kürt halkının varlığı inkar edilmiyor. 2 dili inkar edilmiyor. Üniversitede kürt dilini öğretecek öğretmenler yetiştiriliyor bu gün. Kürt halkının haklı taleplerine baktığımızda anadil sorunu dışında hangi sorunu bırakmışız? ...Biz kürt sorununu çözdüğümüz için PKK'nın hiddetine ve şiddetine maruz kalıyoruz.

        KILIÇDAROĞLU HALUK KOÇ'U SUSTURSUN!

        Haluk Koç Kılıçdaroğlu'nun üstünde biri değildir. Parti sözcüsüdür. Sayın Koç çıkıp hükümetimizi Oslo'daki müzakereler üzerinden vatan hainliğiyle suçlayacak, Sayın Kılıçdaroğlu da çıkıp başka açıklama yapacak. Biz hangi CHP yi muhattap alacağız? Haluk Koç bir mutabakat metni var dedi. Eğer bir mutabakat varsa PKK neden AK Parti'ye karşı silahlarını daha çok konumlandırıyor?Savaş baronlara AK Parti ile savaştıklaırnı söylüyorlar. Sayın koç bunları okumuyor mu ? Kılıçdaroğlunun açıklaması arkasında durabilirse olumlu. Ama haluk koça da sus desin o zaman. Haluk koça söz geçiremeyen bir başkan varsa hangi chp yi muhattap alacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ