Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa POLİS ŞEHİT OLDU | Son dakika: İstanbul Büyükçekmece'de ihbara giden polisi şehit etmişti! İşte o suç makinesi Muhammet Berke Çorak ve tüm detaylar

        İstanbul'da olay, dün gece saat 02.30 sıralarında, Büyükçekmece Muratçeşme Mahallesi'nde meydana geldi.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre sokakta motosikletli 2 kişinin havaya ateş ettiği yönünde polise ihbar geldi. İhbarı değerlendiren ekipler, söz konusu adrese gittiğinde motosikletlileri bulamadı.

        İKİNCİ İHBAR GELDİ

        Ekipler çevrede araştırma yaparken polise bir ihbar daha geldi. Arayan kişi, evinin duvarlarına kurşun isabet ettiğini söyleyerek polisten yardım istedi.

        POLİSE KAPI AÇILMADI

        Bunun üzerine olay yerinde araştırma yapan ekipler, ihbarın yapıldığı daireye gitti. Duvarlarında kurşun izi olan zili çalan ekiplere kapı açılmadı. Ekipler ihbarı yapan numarayı aradı fakat numarayı da kimse açmadı.

        İÇERİDEN ATEŞ EDİLDİ

        Ekipler bunun üzerine daire kapısını açarak içeri girmek istedi ancak o sırada içeriden ekiplere doğru silahla ateş edildi. Evdeki Muhammet Berke Çorak'ın silahından çıkan kurşun, polis memuru Cihat Ermiş'in (31) göğsüne isabet etti.

        HASTANEDE ŞEHİT OLDU

        Ağır yaralanan Ermiş, Mimarsinan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ermiş burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Ermiş'in evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

        KATİL ZANLISI DÜŞMANLARI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

        Olaydan sonra gözaltına alınan Çorak, verdiği ilk ifadede düşmanları olduğunu evine kurşun isabet edince saldırıya uğradığını düşünerek kapıyı açan kişilere ateş ettiğini söyledi.

        “HUSUMETLİM EVİME ATEŞ ETTİ DİYE İHBARDA BULUNMUŞ”

        Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri devam eden şüphelinin, emniyete yaptığı ihbarda, “S.B. isimli husumetlim ikametime ateş etti” dediği öne sürüldü. Bunun üzerine olay yerine giden ekipler daire sakinleri ile yaptıkları görüşmede; motosikletli 2 kişinin gelerek sitenin duvarına tırmandıkları daha sonra şüphelinin bulunduğu ikamete doğru ateş edip kaçtığı bilgisini edindi.

        DEFALARCA ‘AÇ KAPIYI POLİS’ İHTARI YAPILMIŞ

        Bu bilgi üzerine ekiplerden biri Muhammet Çorak’ın bulunduğu eve gitti. Polis memurlarından biri defalarca ‘aç kapıyı polis’ ikazında bulundu. Ancak kapı bir türlü açılmadı. Muhammet Çorak’ın başına bir şey geldiğini düşünülünce polislerin yanında olan site görevlisi elindeki kartla kapıyı açtı. Tam içeriye girecekleri sırada 2 el ateş açıldı. Cihat Ermiş'in bu sırada vurulduğu öğrenildi.

        ŞÜPHELİNİN EVİNDE UYUŞTURUCU ÇIKTI

        Motosikletli şüphelilerin ikamete ateş ettiği yerde, 4 adet 9 mm ve olay yeri ikamet içerisinden 2 adet 9 mm kovan, 1 adet çekirdek ve 1 adet nüve elde edildi. İkametin salon camında ve ikamet duvarında toplam 6 isabet olduğu belirlendi. Ayrıca evde, narkotik köpeği ile yapılan aralamalarda bir miktar Skunk diye tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirildi.

        İLK SUÇUNU 14 YAŞINDA İŞLEMİŞ 39 KAYDI ÇIKTI

        Gözaltına alınan şüpheli Muhammet Berke Çorak’ın Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro amirliğindeki işlemleri devam ederken 39 kaydı olduğu öğrenildi.

        Bunlardan 7’sinde müşteki olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Azılı bir suçlu olan şüphelinin ilk suçunu 14 yaşında hırsızlık yaparak işlediği de kayıtlarında ortaya çıktı.

        Henüz 20 yaşında olan katil zanlısının suç kayıtlarında da yok yok. İşte polis şehit eden şüphelinin suç dosyası: 1 taksirle yaralama, 12 Uyuşturucu, 5 Silahlı kanunlara muhalefet, 8 Kasten yaralama, 3 Hırsızlık, 1 Tehdit, 1Motor hırsızlığı ve 1 adet yağma.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

        İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli, Polis Memuru Cihat Ermiş, 09.10.2023 Pazartesi günü Büyükçekmece Muratçeşme Mahallesi’nden gelen ihbarı değerlendirmek için söz konusu adrese gitmiş ve şüpheli şahsın bulunduğu daireye intikal etmiştir.

        "MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI"

        Polis memurumuz, güvenlik görevlisinin yardımıyla daireye giriş yaptığı esnada şüpheli şahıs tarafından silahlı saldırıya uğramıştır. Saldırı sonucu ağır yaralanan polisimiz, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

        KATİL ZANLISI 20 YAŞINDA

        Olay sonrası saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen M.B.Ç. (2003 doğumlu- 32 suç kaydı var) saldırıyı gerçekleştirdiği silahla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.

        İKİ YAŞINDA BİR OĞLU VARDI

        Şehit Polis Memuru Cihat Ermiş'in cenazesi, bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde saat 14.00'da yapılacak olan uğurlama töreninin ardından memleketi Ankara’ya gönderilecektir. Şehit polisimiz, evli ve bir çocuk sahibiydi. 2 yaşında 1 erkek çocuk sahibiydi."

        İSTANBUL'DA TÖREN DÜZENLENDİ

        DHA'da yer alan habere göre Şehit Polis Memuru Cihat Ermiş (31) için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tören düzenlendi. 14.00'te başlayan törene, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehit polis memurunun ailesi ve çok sayıda polis memuru katıldı.

        GÖZYAŞLARI SEL OLDU

        Saygı duruşu ile başlayan tören şehidin özgeçmişinin okunması ve dua okunması ile devam etti. Şehidin ailesi tören sonunda Türk Bayrağı'na sarılı tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Şehit polis memurunun naaşı, tören mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü.

        ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

        Şehit Cihat Ermiş'in cenazesi Ankara'nın Haymana ilçesinde kılınacak cenaze namazı sonrasında Sındıran Köyü Mezarlığı'nda defnedilecek.

        TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

        32 ayrı suçtan kaydı olduğu öğrenilen şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin, Taksirle yaralamadan bir, Uyuşturucu maddeden 12, 6136 sayılı ateşli silah kanununa muhalefetten 5, Kasten yaralamadan 8, Hırsızlıktan 3, Tehditten 1, Motosiklet hırsızlığı 1 ve Yağmadan 1 olmak üzere 32 suç kaydı olduğu öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Çorak, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ