Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Real Madrid depremi! Bir devin çöküşü... - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ‘Real Madrid’ depremi yaşanıyor. Son üç sezondur Devler Ligi’nde kupanın sahibi olan Real Madrid, dün evinde Ajax’a aldığı ağır yenilgi sonrası şampiyonaya veda etti. Turun ilk maçında deplasmanda Ajax’ı 2-1 deviren Real Madrid, evinde ise Hollanda ekibine karşı 4-1 mağlup oldu.

        2

        Son üç sezonda üst üste olmak üzere, son beş sezonda dört defa kazandığı Şampiyonlar Ligi'nden henüz son 16 turu aşamasında elenen Real Madrid, bu sezon La Liga ve Copa Del Rey'de sergilediği kötü görüntüyü Avrupa'nın en önemli turnuvasına da taşıdı. Solari'nin öğrencileri için karanlık bir tablo ortaya koyuyor...

        3

        1994-95 UEFA Kupası'nda Odense Boldklub deplasmanında ilk maçı kazanıp kendi evinde turnuvaya veda eden Real Madrid, tarihinde ikinci defa, Ajax karşısında, ilk maçı deplasmanda kazanmasına rağmen bir Avrupa kupasına veda etti.

        4

        Real Madrid, ayrıca, tarihinde üçüncü kez ve 2004'ten beri ilk kez, kendi evinde üst üste dört resmi maçtan yenilgiyle ayrıldı. Ajax, Bernabeu deplasmanındaki bir Avrupa kupası maçında dört gol atan üçüncü takım oldu. Bunu daha önce 2000 yılında Bayern Münih ve 2015 yılında Schalke 04 başarmıştı.

        5

        9 YIL SONRA ERKEN VEDA

        Real Madrid, 3 sezondur kazandığı ve son 8 sezonda en az yarı final oynadığı Şampiyonlar Ligi'nde bu defa hayal kırıklığı yaşattı.

        6

        Şampiyonlar Ligi'nin 13 şampiyonlukla en başarılı takımı Real Madrid, 9 yıl sonra turnuvadan ilk kez bu kadar erken elendi. Madrid ekibi, son olarak 2009-2010 sezonunda çeyrek finali görememişti.

        7

        RONALDO VE ZİDANE

        Real Madrid, Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo ve Fransız teknik adam Zinedine Zidane'ın ayrılmasının ardından eski günlerinin uzağında kaldı.

        8

        Madrid ekibi, kulüpte kırılmadık rekor bırakmayan ve her sezon takımın skor yükünü sırtlayan Ronaldo'nun ayrılmasıyla gol yollarında büyük sıkıntı çekmeye başladı.

        9

        Takımın başında üst üste 3 Şampiyonlar Ligi zaferi elde ederek tarihe geçen teknik direktör Zidane'ın yokluğu da kötü gidişatın önemli etkenlerinden biri oldu.

        10

        Eflatun-beyazlılar, Zidane'ın görevi bırakmasının ardından İspanya Milli Takımı'ndan ayrılarak teknik direktörlüğe getirilen Julen Lopetegui ile beklenen sonuçları alamadı.

        11

        Real Madrid, Lopetegui'den sonra göreve gelen ve kadro tercihleriyle eleştirilen Santiago Solari ile beklenen noktaya ulaşamadı.

        12

        MARCELO YEDEK KALDI

        Real Madrid'de futbol tarihinin en iyi sol bekleri arasında gösterilen Brezilyalı Marcelo'nun bu sezon forma şansı bulamaması, en büyük tartışma konularından biri oldu.

        13

        Geçmiş yıllarda takımın etkili performansında büyük rol oynayan isimlerden Marcelo'nun Madrid'den ayrılacağına yönelik söylentiler, yaşadığı sakatlıklar ve formsuz görüntüsü, Real Madrid'in kötü gidişatını hızlandırdı. Marcelo, bu sezon La Liga ve Şampiyonlar Ligi'nde 17 maçta şans bulabildi.

        14

        HÜCUM HATTI BEKLENENİ YAPAMADI

        Ligde çoğu sezonu 100 gol üzerinde tamamlayan Real Madrid, bu sezon skor anlamında yeterince üretken olamadı. Madrid ekibi, La Liga'da 26 haftada 43 gol, Şampiyonlar Ligi'nde ise 8 maçta 15 gol kaydetti.

        15

        Takımın en üretken ismi Ronaldo'dan sonra gol yükünü sırtlaması beklenen Gareth Bale, Karim Benzema, Marco Asensio, Mariano Diaz ve Vinicius Junior gibi isimler, istenen seviyeden uzak kaldı. Tüm kulvarlarda takımın en golcüleri, Benzema (20), Bale (13) ve stoper olmasına karşın kaptan Sergio Ramos (11) oldu.

        16

        YILDIZ TRANSFERLER GERÇEKLEŞMEDİ

        Real Madrid taraftarlarının Ronaldo'nun ayrılmasının ardından yıldız transfer beklentileri sonuçsuz kaldı. Kulüp başkanı Florentino Perez, birçok isimle ilgili çıkan transfer söylentilerine rağmen herhangi bir yıldız futbolcuyu takıma dahil edemedi.

        17

        İSTİFA SESLERİ

        Geçmiş yıllarda kulübe kazandırdığı yıldız futbolcular ve başarılarla anılan Perez, Ajax'a elenilmesinin ardından taraftarlar tarafından istifaya davet edildi.

        18

        CARVAJAL DA ŞAŞKIN!

        Hollanda ekibinin 4-1 gibi ağır bir skorla kazandığı müsabakanın ardından Movistar Plus'a konuşan Carvajal, "Daha önce hiç böyle rahatsız hissetmemiştim. Nasıl açıklayacağımı bilemiyorum." dedi ve şunları söyledi:

        19

        "Barcelona'ya karşı üst üste iki mağlubiyetten sonra dönebilmek zor iş. Ajax maçına büyük bir kazanma arzusuyla çıktık ama 2-0 geriye düştük. İkinci yarının başında iyiydik ama 3-0 bizi bitirdi. Bizim çağımızın sona erdiğini düşünmüyorum, genç oyunculara sahibiz. Ama gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. B*ktan bir sezon geçirdik."

        20

        Santiago Bernabeu'da çıktığı son dört resmi maçı kaybeden Real Madrid, 1995 ve 2004'ten sonra bunu üçüncü kez yaşadı. Eflatun beyazlılar, ayrıca, ilk maçını deplasmanda kazandıkları bir Avrupa kupası eleme turundan ikinci maçta elendiler.

        21

        Ajax hezimeti sonrası İspanya'da bugün manşetler:

        25

        MODRİC'TEN RONALDO İTİRAFI

        Real Madrid'in Ajax'a karşı yenilerek, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesinden sonra açıkalamalarda bulunan Modric, "Sezon devam ediyor. Önümüzde La Liga var. Puan farkı 12 olsa da Real Madrid bu geri dönüşü gerçekleştirebilecek bir kulüp. Zor zamanlarda pes etmek için buraya gelmedim, görevimin başındayım."

        26

        "ONUN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ"

        Ronaldo hakkında konuşan Modric, "Onun eksikliğini hissediyoruz. Kulüp sorumluluğu oyuncular arasında bölüştürmeye çalıştı, ancak onun boşluğunu doldurmak kolay değil."

        27

        "Cristiano sezonda 50 gol atan bir futbolcu ve bunu yapabilecek başka birini bulamazsınız." sözlerini kullandı

        28

        Teknik direktör Solari ise istifa etmeyi düşünmüyor... Müsabakanın ardından yaptığı açıklamada "Ben buraya zor günde bırakmak için gelmedim" diyen Solari, "Sezon devam ediyor. Elimizde La Liga var." şeklinde konuştu. Kaynak: Goal

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ