Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2022 ALES saat kaçta başladı ve kaçta bitti? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES kaç dakika sürdü?
        1

        ALES saat kaçta, ne zaman bitiyor sorusu sınavın bitişine dakikalar kala Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı olmak isteyen binlerce vatandaş tarafından araştırılıyor. 2022 ALES sınavı 17 Nisan Pazar günü yani bugün uygulanırken ALES sınavının saat kaçta biteceği merak konusu oldu. 81 il merkezi , Lefkoşa ve Kırgızistan-Bişkek’te uygulanacak olan ALES sınav süresi en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

        2

        ALES SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

        Bu senenin ilk ALES sınavı 17 Nisan Pazar günü saat 10.15'te uygulanacak. Ancak saat 10.00'dan itibaren sınav binalarına giriş yapılamayacak. Bu yüzden adayların saat 10.00'a kadar sınav binalarına girişlerini tamamlamış olmaları gerekiyor.

        3

        2022 ALES SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

        Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacak. ALES/1 sınavı saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) sürecek. Buna göre ALES sınavı saat 12:30'da sona erecek.

        4

        ALES SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI

        Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi için ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde giriş yaparak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri yazmaları gerekiyor. Açılan sayfadan sınav giriş belgesi indirebilirsiniz.

        ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ