Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sağanak yağış 4 kentte sele neden oldu! - Son dakika haberleri
        1

        Meteoroloji 15´inci Bölge Müdürlüğü´nün uyarılarının ardından, Diyarbakır kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı. Caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte sürücüler ilerlemekte güçlük çekince aksamalar oldu.

        2

        ALT GEÇİT SUYLA DOLDU

        DHA'da yer alan habere göre Şanlıurfa yolu üzerindeki Doğum Hastanesi Köprülü Kavşaktaki alt geçidin bir kısmı suyla doldu. Belediye ve Karayolları 9´uncu Bölge Müdürlüğü ekiplerince alt geçitte tahliye işlemi başlatılırken, polis ekipleri de sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi.

        3

        ARAÇLAR YOLDA KALDI

        Bazı yollarda su birikintileri nedeniyle mahsur kalan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı. Sağanak bir süre sonra etkisini yitirirken, su birikintilerin olduğu yollarda tahliye ve temizlik çalışmaları başlatıldı.

        4

        5 MART'TA 17 KİŞİ CAN VERMİŞTİ

        İHA'da yer alan habere göre Şanlıurfa'da, 5 Mart'ta, 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından kentte akşam saatlerinde etkili olan sağanak, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Bazı cadde ve sokaklar suyla doldu. Halfeti, Bozova, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

        5

        EKİLİ ALANLAR SU ALTINDA KALDI

        İlçe kırsalarında bazı ekili tarlaların da su altında kalarak zarar gördüğü görüldü. Şanlıurfa kent merkezinde ise aralıklarla devam eden yağış herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı.

        6

        5 KENT İÇİN SAĞANAK UYARISI

        Bingöl'de, sağanakla beraber rögarlar taşarken, cadde ve sokaklar suyla doldu. Meteoroloji 13´üncü Bölge Müdürlüğü'nce; yağışların Adıyaman, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, Elazığ ve Malatya'nın doğu ile güney ilçelerinde kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

        7

        TEDBİRLİ OLUN UYARISINDA BULUNULDU

        Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

        8

        VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

        Elazığ’da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle kentin birçok noktasında büyük su birikintileri oluştu. Yağışa hazırlıksız yakalanan bir vatandaşın yolun karşısına yalın ayak geçmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

        9
        10
        11
        12
         Meteoroloji'den yarın için 10 kente kritik uyarı!
        Meteoroloji'den yarın için 10 kente kritik uyarı! Haberi Görüntüle

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ