Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık 10 yıl sonra sperm alerjisi olduğunu öğrendi

        İngiltere'de yaşayan 50 yaşındaki Marie Cuthbertson, 30'lu yaşlarında yaşadığı her ilişkiden sonra ağrılar çekmeye başladı. Doktora gittikten sonra bunun cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğunu öğrenen Cuthbertson, eşinin başka birinden kapmış olabileceğini belirtti.

        Sorunlu bir cinsel hayatı olan bir çocuk annesi kadına, 10 yılın sonunda bir doktor sperm alerjisi olabileceğini açıkladı.

        "SEKSE ALERJİM OLDUĞUNU SANIYORDUM"

        Cuthbertson, "Doktorlar bende bir çeşit enfeksiyon olduğunu söylüyordu ancak ben ısrarla ve utanarak sekse alerjim olduğundan şüphelendiğimi söyledim. Sonunda alerjimin sperme karşı olduğunu öğrendim" dedi. Doktoru ise bunun için en basit çözümün prezervatif olduğunu ve böylece alerjiden korunabileceklerini belirtti. Bu sayede sorunundan kurtulan kadın hikayesini İngiliz internet sitesi Daily Mail'e anlattı.

        Sperm alerjisinin belirtileri nelerdir?

        Vajinada şiddetli yanma, kaşıntı, şişme, kızarıklık gibi bir etki gösterir. Bunlar lokal reaksiyon yani sadece vajinada lokalize kalmış reaksiyonlardır. Bir de bu alerjilerin bazı kişilerde şiddetlisi olur yani tüm vücudu etkileyen hayatı etkileyen şekle dönüşebilir. Ciltte döküntü, şişme, nefes alamama, bayılma tansiyon düşme gibi ciddi reaksiyonlar oluşabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ