Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İsmail Çalışkan, kadavradan alınan böbrekle ikinci kez hayata tutundu

        GAZETE HABERTÜRK /İZMİR

        İsmail Çalışkan, 2001 yılında yaşadığı göz rahatsızlığı ve görme kaybı nedeniyle Çanakkale’de bir sağlık kuruluşuna başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda böbrek yetmezliği teşhisi konulan Çalışkan, diyalize girmeye başladı.

        2006 yılına kadar diyalize giren Çalışkan’ın şans yüzüne güldü, Antalya’da kadavradan yapılan böbrek nakli ile diyalizden kurtuldu.

        Ancak 2 yıl sonra vücudunun organı reddetmesi üzerine yeniden diyalize girmeye başladı. Bu süreçte annesi de böbreğini vermek istedi ama doktorlar sağlık sorunları nedeniyle uygun bulmadı.

        Yeniden kadavradan nakil olmak isteyen İsmail Çalışkan, bu kez Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek nakli olan bir arkadaşının tavsiyesi ile hastaneye başvurarak Organ Nakli Merkezi’ne kaydını yaptırdı.

        Ocak ayında Çalışkan’a şans ikinci kez güldü. Kadavradan alınan böbrekle, Op. Dr. Cezmi Karaca başkanlığında Op. Dr. Cem Tuğmen ve Op. Dr. İsmail Sert’ten oluşan ekip tarafından Çalışkan’a başarılı bir nakil operasyonu gerçekleştirildi ve diyalizden kurtularak hayata yeniden bağlandı.

        ‘DINIMIZCE UYGUN’

        Çalışkan “Haftada 3 gün diyalize girmek çok yorucu ve yıpratıcı oluyor. Bağışlanan organlar nakil bekleyen hastalara yeniden can veriyor. Organlarını bağışlayarak beni diyalizden kurtaran donöre ve ailesine minnettarım.

        Ameliyatımı yapan hocalarıma da çok teşekkür ediyorum” dedi. Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Cezmi Karaca ise “Bir cana can katmak dinimizce de uygun görülüyor.

        Eğer hayırsever halkımız organlarını bağışlarsa, bu organlar nakil bekleyen canlara can katar” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ