Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İki vajinalı Faye Wilkins ayrı rahimlerden hamile kaldı!

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        İngiltere'ninPlymouth şehrinde yaşayan 31 yaşındaki Faye Wilkins,iki vajina ve iki rahim boynuna sahip... Yani bu durumda iki tane de rahmi var. Yıllarca doktorlar onu annelik şansının çok düşük olduğu konusunda uyardı. 6 kez düşük yaptı ama Wilkins pes etmedi.

        Daily Mail'in haberine göre; hamile kalan Faye Wilkins, şu an 7 yaşında olan mucize çocukMolly'i ve daha sonra da şu an 2 yaşındaki George'yi doğurdu. Yıllar sonra bu ilginç durumu paylaşmaya karar veren genç kadın, iki adet üreme organına sahip olduğunu ve iki çocuğuna ayrı rahimlerden hamile kaldığını söyledi.

        İki başlı rahim anlamına gelen uterus didelfis teşhisi konulan kadının durumu oldukça nadir görülüyor.

        Faye Wilkins, "Neyse ki şimdi iki küçük mucizeye sahibim... Sağlıklı doğdukları için çokmutluyum" dedi.

        2009 yılında karnının sol rahminde Molly'yi taşıdı. Beş yıl sonra ise bir düşük daha yaşadı ve sonra da George'ye hamile kaldı. George ise Faye'nin sağ rahmindeydi...

        Molly'nin erken doğduğunu ama güçlü bir bebek olduğunu söyleyen Faye, "George'nin de erken doğma ihtimaline karşın büyümesini hızlandırmak için steroid verildi. Alışılmadık bir durum olmasına rağmen, bu konuda konuşmak için utandım ama şimdi diğer kadınları bilinçlendirmek için çalışıyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ