Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Eşinin ısrarı hayatını kurtardı

        Eskişehir'de uzun süredir hemoroid rahatsızlığı çeken 58 yaşındaki Sinan Pullukçu, eşinin ısrarı ile başvurduğu hastanede yapılan ileri tetkik ve incelemeler sonrasında kalın bağırsağında kanser, sol böbreğinde kistik tümörler bulundu. Hasta, 3 farklı bölgesindeki sorunlar için ameliyatlar uygulanıp erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.

        Eskişehir'de bir yerel gazetede çıkan sağlık haberini okuyan 58 yaşındaki Sinan Pullukçu ve eşi Aliye Pullukçu, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Pala'ya başvurdu. Hemoroid sorunu ile gelen hastada yapılan ileri tetkik ve incelemelerinde kalın bağırsağında kanser ve böbreklerinde 10 santimetre çapında büyük kistler bulundu. Yapılan çalışmalar sonrasında hasta üç farklı bölgesinden ameliyat oldu.

        OKUDUĞU HABERHAYATINI KURTARDI

        Yapılan operasyonlarla ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Pala, "Hastamız, daha önce yapılan haberi okuduktan sonra eşinin ısrarı üzerine hemoroid hastalığı ile bize geldi. Hemoroidi de büyüktü. Ameliyatlık bir hasta idi. Hastanın başka bir şikayeti yoktu. Yaptığımız incelemeler sonrasında hastanın kalın bağırsağında erken evrede kansere rastladık. Kanser belki 6 ay sonra bir yere yayılacak ve tedavisi mümkün olmayacaktı. Ancak biz bulduğumuzda başlangıç evresindeydi ve kemoterapi almasına bile gerek kalmadı. Böbreğinde ise iki adet büyük kist çıktı. Sadece hemoroid hastalığı şikayeti ile gelen hastanın, 3 farklı bölgeden Üroloji Uzmanı. Opr. Dr. Mehmet Hamarat ile beraber ameliyatını yaptık. Hastanın bize gelmesinde gazetede okuduğu bir haber vesile olmuş. Eşinin ısrarı üzerine gelmiş. Bir vesile sonucunda biz de kanserli bölgeyi bulduk" dedi.

        "KOLONOSKOPİ ŞART!"

        Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Pala'ya, hemeroid nedeni ile gelen hastalara daha iyi tanı koyabilmek için kolonoskopi yapmanın şart olduğunu da belirterek, "Hemoroid nedeni ile başvuran hastalara kanser riski nedeni ile kolonoskopi yapmadan tedavi planlaması yapmamak lazım" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ