Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Şahsiyet oyuncuları kimler? Şahsiyet dizisi konusu nedir? Şahsiyet dizisi hakkında

        Şahsiyet oyuncuları kimler? Şahsiyet dizisi konusu nedir? Şeklindeki sorular merak konusu oldu. Bunun sebebi de dizide Agah karakterini canlandıran Haluk Bilginer'in Uluslararası Emmy Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü alarak ülkemize büyük bir gurur yaşatması oldu. İşte, Şahsiyet dizisi ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde...

        ŞAHSİYET OYUNCULARI KİMLER?

        Yönetmenliğini Onur Saylak'ın, senaryosunun da Hakan Günday'ın yazdığı Şahsiyet dizisinin oyuncuları ve karakterleri şöyle;

        Haluk Bilginer: Agâh Beyoğlu

        Cansu Dere: Nevra Elmas

        Metin Akdülger: Ateş Arbay

        Şebnem Bozoklu: Zuhal Beyoğlu

        Hüseyin Avni Danyal: Cemil Havran

        Necip Memili: Tolga

        Şenay Gürler: Nükhet

        Ayhan Kavas: Gürkan

        Önder Selen: Mümtaz

        Ibrahim Selim: Sefa

        Fırat Topkorur: Firuz

        Recep Usta: Deva

        Rabia Soytürk: Süveyda

        Alptekin Ertürk: Selim

        Müjde Ar: Nesrin

        Yusufcan Sancaklı: Polis

        Hümeyra: Feza Yurtgil

        Volkan Uygun: Vural

        Avni Yalçın: Mehmet Yurtgil

        Okan Avcı: Tufan

        Cengiz Samsun: Rüstem

        Ömer Çobanoğlu: Bedir

        Can İlhan: Afşin

        Bekir Hakan Uyanık: Başkomiser

        Ali Seçkiner Alıcı: Naim Türedi

        Erkan Ayan: Sadi

        Turhan Kaya: Yüksel

        Naz Karaca: Reyhan

        REKLAM

        ŞAHSİYET DİZİSİ KONUSU NEDİR?

        Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir.

        Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir.

        Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

        REKLAM

        ŞAHSİYET DİZİSİ YORUMLARI

        Vatan yazarı Oya Doğan, dizinin ilk bölümü hakkında "çok uzundu [...] ilk bölümün yüzde 85’i Agah Beyoğlu’nun kim olduğunu anlatıyordu" yorumunu yaptı. Yazısında, dizinin başlarda tipik internet dizisi kuralına uyduğunu ama sonradan televizyon dizisine kırdığından bahseder. Sabah yazarı Ayşe Özyılmazel ise dizinin yapım kalitesi hakkında "Diziyi al, göğsünü gere gere Netflix'e koy, öyle başarılı esasen" diyerek, "belki de Türk dizi tarihinin en iyi çekilmiş dizisi" yorumunu yaptı.

        ŞAHSİYET DİZİSİNİN ALDIĞI ÖDÜLLER

        Geçtiğimiz aylarda IMDB’nin kullanıcı oylarıyla belirlenen izlenmesi gereken diziler listesinde ilk 40’a giren Şahsiyet’e son ödül, Galatasaray Üniversitesi’nden geldi.

        Galatasaray Üniversitesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen EN Ödülleri’nde, öğrencilerin oylarıyla Yılın En İyi İnternet Dizisi seçilen Şahsiyet’in ödülünü dizinin yönetmeni Onur Saylak aldı.

        Haluk Bilginer, rol aldığı Şahsiyet dizisindeki performansıyla Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

        Öte yandan Şahsiyet dizisinin müzikleri dijital müzik platformu Spotify'daTürkiye Viral 50 listesinde hafta boyunca 7. sıraya kadar yükseldi.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ