Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Son dakika: Şampiyonlar Ligi'nde tarihi gece! Messi ve Mbappe...! - Futbol Haberleri
        1

        Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Leipzig, evinde gruptan lider çıkmayı önceden garantileyen Manchester City'yi 2-1 yenerek sürprize imza attı.

        2

        Almanya ekibinin gollerini 24. dakikada Dominik Szoboszlai ve 71. dakikada Andre Silva kaydetti. 83. dakikada Kyle Walker'in doğrudan kırmızı kart gördüğü İngiltere temsilcisinin tek golünü ise 76. dakikada Riyad Mahrez attı.

        3

        Puanını 7'ye çıkaran Leipzig, grubu üçüncü sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam etme hakkı elde etti.

        4

        Grup ikincisi olarak son 16 turuna kalmayı önceden garantileyen Paris Saint-Germain (PSG) ise ağırladığı Club Brugge'ü yıldız oyuncularının golleriyle farklı yendi.

        5

        MBAPPE ve MESSİ TARİHE GEÇTİ

        Kylian Mbappe 2. ve 7. dakikalarda, Lionel Messi 38. ve 76. dakikalarda (ikincisi penaltıdan) ağları sarsarak Fransa temsilcisinin sahadan 4-1 galip ayrılmasını sağladı. Grubu son sırada tamamlayarak Avrupa arenasına veda eden Belçika ekibinin tek golünü, 68. dakikada Mats Rits kaydetti.

        6

        Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 30'uncu golünü Club Brugge filelerine gönderen Mbappe, 22 yaş 352 gün ile bu sayıya en genç yaşta ulaşan oyuncu oldu. Messi ise turnuvada 38 farklı takıma gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

        7

        ATLETICO, PORTEKİZ'DE KAZANDI BİLETİ KAPTI

        B Grubu'nda ise Atletico Madrid, Porto'yu 3-1 mağlup ederek son 16 turuna kalmayı başardı.

        8

        İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede Antoine Griezmann'ın 56'da attığı golle 1-0 öne geçen Atletico maçı da 3-1 kazandı ve 7'ye yükselterek ikinci sıraya tırmandı ve gruptan ikinci çıktı.

        9

        Diğer yandan mücadelede üç kırmızı kart çıktı. Yannick Carrasco, Atletico'da, Wendell ve Augustin Marchesin ise Porto'da oyundan atılan isimler oldu.

        10

        MILAN'I, LIVERPOOL YAKTI

        B Grubu'ndaki diğer mücadelede Liverpool, Milan'ı 2-1 mağlup etti. İtalyan ekibi 29'da Tomori ile 1-0 öne geçerken Liverpool 36'da Salah'la yanıt verdi. 55. Dakikada Origi Liverpool'u üstünlüğe taşıdı.

        11

        Bu sonucun ardından Liverpool 6'da 6 yaparken puanını 18'e yükseltti. Milan ise grubunu 4 puanla sonuncu sırada tamamladı.

        12

        AJAX 6'DA 6 YAPTI!

        Beşiktaş'ın da yer aldığı C Grubu'nda Ajax, Sporting'i 4-2 mağlup etti ve altıncı karşılaşmasından da galibiyetle ayrıldı.

        13

        Haller, Antony, Neres ve Berghuis, Ajax'ın gollerini kaydederken Sporting'in golleri ise Nuno Santos ve Bruno Tabata'dan geldi.

        14

        HALLER DE TARİHE GEÇTİ!

        Ajaxlı Sebastian Haller, 2017/18 Cristiano Ronaldo ile beraber Şampiyonlar Ligi grup aşamasındaki maçların tamamında gol atan 2. oyuncu oldu

        15

        SHAKHTAR GALİBİYETSİZ TAMAMLADI

        D Grubu'nda dördüncülüğü kesinleşen Shakhtar, FC Sheriff'i ağırladı. 42. Dakikada Fernando'nun golüyle 1-0 öne geçen Ukrayna ekibi 90'da Boban Nikolov'un attığı golle yıkıldı.

        16

        REAL, INTER'İ MAĞLUP ETTİ

        Devler Ligi D Grubu'nda Real Madrid evinde Inter'i 2-0 yendi. Santiago Bernabeu'da oynanan mücadele galibiyeti getiren golleri; 17. dakikada Toni Kroos ve 79. dakikada Marco Asensio kaydetti.

        17

        İtalyan ekibinde Nicolo Barella, 65. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından 15 puana yükselen Real Madrid grubu lider tamamlandı. 10 puanda kalan Inter'in ise 2. sıradaki yeri değişmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ