Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sandık görevlisi ücreti ödeme tarihi 2023: Sandık görevlisi ücreti ne kadar, kaç TL olacak ve ücretler yattı mı, ne zaman hesaba yatar?
        1

        14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimleri milyonlarca seçmenin katılımı ile tamamlandı. Seçimlerde sandık başında görev alanlar, seçim sandık görevlisi ücreti ve ödeme tarihini gündemine aldı. Sandık görevlileri seçim günü, 81 il ve 973 ilçede kurulan 190 bin 736 sandıkta oy verme işleminin takibi ve oy sayma gibi kritik görevler üstlendi. "Peki, "Sandık görevlisi ücreti ne kadar olacak, ne zaman yatacak, müşahitler para alacak mı?" İşte YSK ile 2023 sandık görevlisi ücretinin hesaba ödeneceği tarih...

        2

        2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

        Sandık görevlilerine ve sandık başkanına verilecek ücret henüz belli olmadı. Konuya ilişkin resmi açıklama yapıldığında haberimizi güncelleyeceğiz.

        2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor.

        3

        2019 yılında yerel seçimlerde sandık görevli ücretleri şöyleydi;

        Başkan ve Üyeler: 261,00 TL

        Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL

        4

        MÜŞAHİT NEDİR?

        Sandık işlemlerini takip etmek üzere, siyasi partilerin ve adayların kamu hizmetinden yasaklı olmayan ergin kişiler arasından belirlediği, oy kullanma, sayım – döküm, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eden yetkiliye “gözlemci” veya “müşahit” denmektedir.

        5

        MÜŞAHİTLER PARA ALACAK MI?

        Müşahitlik resmi bir görev değildir ve tamamen gönüllülük esasına dayalıdır. Bir partinin gönüllü bir görevlisi olan müşahitlere para ödemesi yapılmaz.

        6

        SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

        Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı; ancak ödemelerin Haziran ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

        Konuya ilişkin gelişmeler yaşandıkça haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

        7

        ÖDEMELER AÇILACAK HESAPLARA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

        Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler, önceki seçimde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığı ile gerçekleşecek. Ödemeler elden yapılmayacak.

        8

        Sandık görevlisi ücretleri kimlik ibrazı yoluyla bankalar aracılığıyla yapılması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ