Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehitlerimizin isimleri belli oldu!

        Milli Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyon sırasında şehit düşen iki askerin isimleri belli oldu. 8 askerin de yaralandığı operasyonda Gümüşhaneli Jandarma Uzman Çavuş Taşkın Temel ve Kütahyalı Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Çakır'ın şehit düştükleri öğrenildi.

        Şehit Jandarma Uzman Çavuş Taşkın Temel.

        GÜMÜŞHANE'YE ATEŞ DÜŞTÜ

        DHA'da yer alan habere göre Uzman Çavuş Taşkın Temel'in (26) acı haberi, memleketi Gümüşhane'deki ailesine ulaştı. Acı haberle,Kürtün ilçesi Günyüzü Köyü'ndeki Temel Ailesi gözyaşlarına boğuldu. Eve gelen kaymakamlık ve askeri yetkililer, aileye şehadet haberini verdi. Jandarma Uzman Çavuş Taşkın Temel'in bekar olduğu, Kürtün ilçesinde yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtidi.Jandarma Uzman Çavuş Taşkın Temel'in sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafında, "Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rab, senin uğrunda ölen ordu budur ya Rab" ifadelerine yer verdiği görüldü.

        ŞEHİT BABASI: YÜREĞİM YANIYOR

        Oğlunun 24 Şubat'ta izne geldiğini anlatan Mehmet Temel, "Jandarmaların geldiğini gördüm. Ben yola dönmeden askerler bana yöneldi. Ben askerleri görünce oğlumun şehit olduğunu anladım. Ben onun telefonunu açmaya bir acı haber alırım diye hep korkardım. Kardeşleri ile görüşür, iyi olduğu haberini alınca rahatlıyordum. 3 yıldır oğlumla beraber ben de askerdim. İzne gelecekti, nişanlanacaktı. Çok mütevazı bir çocuktu. Yüreğim yanıyor. Benim haberim olmadan gidip asker olmak için başvurmuştu. Bana 'Ben asker olacağım' dedi. Bende 'hayırlı olsun' demiştim" dedi.

        Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Çakır.

        "HAİNLER SEVİNMESİN!"

        Şehidin ağabeyi Önder Temel de, "Şehitlerimize üzülürken öz kardeşim şehit oldu. Veren de Allah, alan da Allah. Bu hainler sevinmesin. Sonları gelecek. Kardeşimiz hem acı hem gurur yaşattı. Hainler asla gülemeyecek. Allah devletimize, vatanımıza zeval vermesin" diye konuştu.

        12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde dün düzenlenen operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi. 2 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı operasyonla ilgili bugün Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 12'ye çıktığı bildirildi. Açıklamada ayrıca teröristlere ait çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği ifade edildi.

        MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

        Hakurk bölgesindeki Kevet Dağı Üs Bölgesi'ne sızma girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yaşar Çakır ile Uzman Çavuş Taşkın Temel için Hakkâri Dağ Komando Tugayı'nda uğurlama töreni yapıldı.

        Vali idris Akbıyık. Yüksekova 21. Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, vali yardımcıları Mustafa Pala, Mustafa Durum, İdris Koç ve Aziz Gölbaşı ile Hakkâri Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoglu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, kurum amirleri, polis ve askerî personelin katıldığı tören, şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı. Hakkâri Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından yapılan duanın ardından şehitlerin naaşı memleketleri Kütahya ve Gümüşhane’ye uğurlanmak üzere ambulansla Van'a gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ