Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Serdar Ali Çelikler'den Beşiktaş yorumu: 1 yılda bu kadar erime herkesin kusuru - Futbol Haberleri

        Beşiktaş bundan 1 yıl evvel gruptan lider çıkmayı garantilediği için Şampiyonlar Ligi son maçında Leipzig deplasmanına yedek ağırlıklı kadro ile gitti. Orada da kazanıp 14 puanla namağlup bir şekilde bir daha tekrarı çok zor bir başarıya imza attı.

        Tam 1 yıl sonra çok da zor olmayan bir UEFA grubundan elendi. Zaten Linz'de ve hatta Sarpsborg'da elenmekten son dakika golleri ile kurtulmuştu...

        Dolayısıyla 6 maçta son derece kötü performanslaoynayarak hak ederekelendiler.. Son Malmö maçında "eksikler" konuşulacak olsa da Linz deplasmanında son saniye golü ile elenmekten kurtulunduğu ve o maçta sezona başlanan Negredo ile oynandığı unutulmamalı. Peki neden böyle oldu. Çünkü Beşiktaş'ın kadrosu çok eridi. Çok zayıfladı. Sezon içinde Negredo Pepe ve Babel de parasal kaynak eksikliği nedeniyle kaybedildi. Talisca ve Fabri'nin kaybı sonrası zaten santrfor eksiğin varken Negredo sadece yıllık maaşından kurtulunması için gönderildi. Babel ve Pepe de parasal problemlerlekaybedildi. Babel'in maaşına yüksek zam istemesi ve reddedilmesi dolayısıyla üstü örtülü bir kadro dışı cezası ile karşı karşıya kalması anlaşılabilir. Ancak parasını isteyen Pepe'ye uygulanan 'yersen sakat' cezası takıma zarardır.Gökhan Gönül ve Adriano'nun da sözleşme problemleri ile "kafa karışıklığı" yaşadıkları da göz önüne alındığında Beşiktaş'ın kadrosunun ne kadar eridiği görülüyor.

        Fikret Orman'ın bir karar vermesi gerek. Bu mali durum ile kulübü götüremiyor. Darboğazı aşamıyor. Vodafone Park'ın finansmanı için Ziraat Bankası'ndan alınan kredinin balon ödemesi de 2019'da. Onun da ödeneceği göz önüne alındığında Beşiktaş'ın transfer yapması da zor gözüküyor. Fikret Orman ya aday olmayacak ya da çıkıp durumu tıpkı feda dönemindeki gibi açıklıkla anlatacak. Yanındaki 'çok bilen' yöneticilerden de daha iyi bir kadro kuracak. Beşiktaş'ın kadro erimesi yönetim kadrosunun erimesi ile doğru orantılı çünkü.

        Ancak kadro ne kadar erirse erisin, Şenol Güneş'i aklayamayız. Geçen seneki F.Bahçe maçında sahayı terkettiğindenbu yana Şenol Güneş yok. Bana göre yönetim açısından en kolay yol Güneş ile devam etmek. Eleştiri oklarının bir kısmını hoca kendine çekiyor çünkü. Ancak bence bu ikilinin (Beşiktaş-Güneş) devam etmesi artık pek fayda sağlamayacak gibi görünüyor. Bu tabloda futbolcuların da başta Quaresma'nın da sorumluluğunu hatırlamalıyız. Galiba gerçekten üzülen ve topu bir ona bir buna atmadan durumdan hicap duyan tek kesim taraftar.. Bu durumdan onlar dışında herkes kusurlu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ