Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Sigaraya zam mı geldi? Son dakika sigara zammı açıklaması! 30 Temmuz 2022 bugün en ucuz ve en pahalı paket sigara fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sigara fiyatları güncel liste araştırmaları sigara zammı iddialarının ardından hız kazandı. ÖTV zammı ile birlikte 1 paket sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 0,71'den 0,79'a yükselirken yüzde 60'a varan ÜFE güncellemesinin yapılmayacağı da açıklanmıştı. 2 Temmyuz günü itibariyle JTİ, Philip Morris, BAT ve İmperial grubu sigaraları peş peşe 2 TL zam gelirken gözler yeni sigara zammı iddialarına çevrildi. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş "Sigaraya zam gelecek mi?" sorusuna yanıt verdi. İşte, 29 Temmuz 2022 güncel en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları...

        2

        SİGARAYA ZAM GELECEK Mİ?

        ÖTV zammının ardından JTİ, Philip Morris, BAT ve İmperial grubuna uygulanan peş peşe sigara zammının ardından sigara fiyatlarına yeni zam geleceği iddiları gündeme geldi. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigara zammı konusunda son dakika açıklamasında bulundu.

        3

        ÖZGÜR AYBAŞ'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

        Böyle bir zam yoktur şimdilik bilginiz olsun, sosyal medyada topic olmuş. Tabi bu gelmeyeceği anlamınada gelmez, zamları kanıksamayalım lütfen.

        4

        ÖTV ZAMMI UYGULANMIŞTI!

        Özel Tüketim Vergisi zammı ile alkole yüzde 25, sigaraya yüzde 10 oranında zam gelmişti. Sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 0.71 TL’den 0.79 TL’ye çıktı.

        5

        İLK ZAM JTI GRUBUNA GELMİŞTİ

        Aybaş, Japan Tobacco International (JTI) grubu sigaralara 2 lira zam yapıldığını 1 Temmuz Cuma günü duyurmuştu.

        6

        SON SİGARA ZAMMI NE ZAMAN YAPILDI?

        Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, 2 Temmuz Cumartesi günü itibariyle JTİ grubuna uygulanan sigara zammının ardından Philip Morris BAT ve İmperial grubu sigaralara 2 TL zam yapıldığını açıklamıştı.

        7

        ÜFE GÜNCELLEMESİ OLMAYACAK!

        2022 yılında sigara fiyatalrına ve alkollü içeceklere uygulanması beklenen %60'a varan ÜFE güncellemsi sigara fiyatlarına uygulanmayacak.

        8

        EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA FİYATLARI NE KADAR?

        Sigara zammının ardından Japan Tobacco International (JTI) grubunda en düşük sigara fiyatı 27,5 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 30 TL'yi gördü.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ