Depremler Pazarcık'taki Çataldağ'da heyelana neden oldu
Deprem felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş'ta çarpıcı bir görüntü ortaya çıktı. İlk sarsıntının merkez üssü Pazarcık'ta meydana gelen depremde kayaların sürüklendiği ve heyelan oluştuğu öğrenildi
Giriş: 24.02.2023 - 17:24 Güncelleme:
1
Kahramanmaraş merkezli ilk depremin merkez üssü Pazarcık'ta bulunan Çataldağ'da sarsıntının etkisiyle kayaların sürüklendiği ve heyelan oluştuğu görüldü.
2
AA'da yer alan habere göre Pazarcık'ta 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem sonucu fay hattının yüzey kırıklarına neden olduğu Büyüknacar Mahallesi ile Türkoğlu ilçesi arasındaki dağ sırasında yer alan Çataldağ, sarsıntının izlerini taşıyor.
3
Dağdan kopan kayalar ve toprak kütlelerinin vadiye sürüklendiği, arazideki bazı yollarının ise ulaşıma kapandığı tespit edildi.
4
Yakınlarında yerleşim birimi bulunmayan dağda heyelanın aralıklarla devam etmesi nedeniyle toz bulutlarının oluştuğu, ağaçlık alanların da zarar gördüğü gözlendi.
5
6
7
8
9
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ