Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberleri: Adıyaman'da depremden sonra bu kez sel vurdu! 1 ölü, 3 kayıp... - Şanlıurfa ve Adıyaman sel felaketi
        1

        Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine koordinatör olarak atanan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanağın etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde, bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

        2

        Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin sevk edildiğini vurgulayan Hatipoğlu, şöyle konuştu: Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 3 vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor.

        3

        Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu.

        4

        AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Bölgede meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Adıyaman ilimizin Tut ilçesinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Adıyaman, Adana, Kahramanmaraş ve Diyarbakır AFAD ekiplerimiz olay bölgesinde görevlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

        5

        AFAD, polis, jandarma ve belediye ekipleri, su baskını riski yaşanan çadırlarda tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Adıyaman'da kaybolan 3 kişinin aynı aileden olduğu öğrenildi.

        6

        Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, "Son zamanların en büyük yağışını alıyoruz. Bize gelen bilgi Tut ilçemizde 1 can kaybı, 3 kaybımız var. Çadırlarda sıkıntı var, yavaş yavaş tahliye ediyoruz. Merkezde bir can kaybımız olmadı.

        7

        Geçen yıl hayata geçirdiğimiz kanal şehrin korunmasına önemli rol oynadı. Risk teşkil eden çadırları boşalttık. Bireysel çadırların olduğu yerlerde ciddi sıkıntılar var" dedi.

        8

        Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da, dün gece şiddetini artıran ve sabah saatlerinde devam eden sağanağın olumsuzluklara neden olmaması için bazı çadırlar tahliye edilmişti.

        9

        Alınan önlemlere rağmen kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle ana arterlerde su birikintileri oluştu. Enkaz kaldırma çalışmalarını da etkileyen sağanak, bazı sokaklarda kurulan çadırlar ise su altında kaldı.

        10

        Belediye ekipleri, Yeni Sanayi Mahallesi'ndeki Korupark'ta kurulan çadırların bir bölümündeki vatandaşları su baskını riski nedeniyle konteynerlere ve GSB yurduna tahliye etti.

        11

        Adıyaman Belediyesinden yapılan açıklamada, yoğun yağışın olumsuzluklarını aşmak için tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğu belirtilerek, "Çadırlarında olumsuzluk yaşayan vatandaşlarımızın tahliyelerine devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

        12

        AA'da yer alan habere göre öte yandan Adıyaman'da, metrekareye 100 kilogram yağış alacağı yönünde Meteoroloji Müdürlüğü'nden gelen uyarı üzerine AFAD, polis, jandarma ve askeri kurumlar başta olmak üzere tüm kurumların çalışma başlattığının kaydedildiği açıklamada şu, ifadelere yer verildi:

        13

        Riskli çadır alanlarında zemin düzeltmesi ve koruyucu tedbirlerle ilgili çalışma yapılmış olup bu çalışmanın yeterli olmaması ihtimali bulunan çadırlarda kalan vatandaşlarımızın gönüllülük esasına göre yurtlara nakli gerçekleşmiştir.

        14

        Afetzede vatandaşlarımızın geçici barınma merkezlerindeki durumları meteorolojik veriler dikkate alınarak hassasiyetle takip edilmektedir.

        15

        DHA'da yer alan habere göre de Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde kurulan çadırlar da selden nasibini aldı. Birçok çadırı su basarken afetzedeler zor anlar yaşadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ