Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA deprem mi oldu? İzmir'de korkutan deprem! 28 Şubat 2023 bugün AFAD, Kandilli son depremler listesi...
        1

        İzmir Körfezi, Adıyaman ve Malatya'da yaşanan son depremlerin ardından, Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılan son depremler listesi araştırılmaya başlandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede ve Türkiye genelinde depremler ve artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Peki, "Son dakika deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde?" İşte 28 Şubat 2023 son depremler listesi...

        2

        BÖLGEDE ARTÇILAR DEVAM EDİYOR!

        AFAD bölgede artçı depremlerin devam ettiğini açıkladı. AFAD duyurusunda; "6 Şubat Pazarcık 7.7 ve Elbistan 7.6 Kahramanmaraş depremleri ile 20 Şubat Defne 6.4 Hatay depremlerinden sonra bölgede 7200'ün üzerinde artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgedeki deprem aktivitesi AFAD Başkanlığı tarafından 7 gün/24 saat izlenmektedir." ifadelerini kullandı.

        3

        MALATYA'DA DEPREM

        Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

        ADIYAMAN'DA KORKUTAN DEPREM

        AFAD verisi ile Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 05.51'de 5,0 büyüklüğünde deprem yaşandı. Kandilli Rasathanesi verisinde ise deprem 5,2 büyüklüğünde olarak açıklandı.

        4

        KAHRAMANMARAŞ'TA ARTÇILAR SÜRÜYOR

        AFAD'ın açıklamasına göre, Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde saat 15.41'de 5 km derinlikte 4.7 büyüklüğünde artçı bir deprem daha oldu.

        NİĞDE'DE DEPREM

        AFAD yapılan açıklamada Niğde'nin Bor ilçesinde saat 13.27'dde 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Prof. Dr. Okan Tüysüz, Habertürk TV'de "Uzun aralıklarla binlerce yılda bir deprem üretiyor. Burada büyük bir deprem olma olasılığı düşük" dedi.

        HATAY'DA YİNE ARTÇI DEPREM!

        Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki yıkıcı depremden büyük yara alan Hatay, sarsıntılar yaşamaya devam ediyor. 20 Şubat'ta 6.4 büyüklüğünde deprem meydana gelen Hatay'da bu sefer Samandağ merkez üssü, 4.5 büyüklüğünde deprem yaşandı. AFAD'ın açıklamasına deprem saat 05.26'da gerçekleşirken, depremin derinliği ise 13 km olarak açıklandı.

        5

        BİNGÖL'DE DEPREM

        Bingöl'ün Solhan ilçesinde saat 03.28'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının 14 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

        SİVAS'TA DEPREM

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.19’da merkez üssü Gürün ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

        Depremin, yerin yaklaşık 5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirlendi.

        6

        KONYA'DA DEPREM

        AFAD Konya'nın Ereğli ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi de Niğde'nin Bor ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

        İZMİR'DE DEPREM

        İzmir Körfezi'nde saat 21.22'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

        7

        AFAD VE KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

        Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

        Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 05.51'de 5,0 büyüklüğünde deprem yaşandı.

        (Bölgede artçı depremler devam ediyor. 4'ten daha büyük olan tüm depremler ile haberimiz güncellenecektir.)

        8

        "DEPREMLER DEVAM EDECEK" UYARISI

        Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların tedirgin olduğu gözlendi. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceği uyarısında da bulunuldu.

        AFAD SON DEPREMLER SORGULAMA EKRANI

        9

        OKTAY: HASARLI BİNALARDAN UZAK DURULMASINI RİCA EDİYORUZ

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz."

        KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER SORGULAMA EKRANI

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ