Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son dakika Dolar yeni güne 5.92 liranın altında başladı - Döviz Haberleri

        ABD-İran arasında artan gerilimle tırmanan dolarda, gerilimin topyekûn bir savaşa dönüşmeyeceğinin anlaşılmasıyla büyük bir rahatlama yaşandı.

        İran'ın ABD'nin Irak'taki üslerini vurmasının ardından gözler Beyaz Saray'dan gelecek açıklamaya çevrilmişti. ABD Başkanı Donald Trump ise beklenenden sakin tonda bir açıklama yaptı. Trump, İran'a yeni yaptırımlar getireceklerini ancak konuşmaya açık olduklarını belirtti.

        Bu açıklama üzerine savaş korkuları azaldı. Dün güne 5.97'nin üzerinde başlayan dolar/TL gece saatlerinde 5.91'in altına geriledi. Dolar yeni güne de 5.9185 liradan başladı. Öğleden sonra ise 5.88'in altına geriledi

        Bugün piyasaları etkileyecek önemli bir veri açıklanmayacak. Ancak gözler, bir rahatlama yaşansa da, ABD ve İran'dan gelebilecek karşılıklı açıklamalarda olacak.

        DOLAR

        $
        34,6210 0,53
        • Alış: 34,6070
        • Satış: 34,6315
        Son Güncellenme Tarihi: 18/11/2024 22:29:41
        Güncelleme 18/11/2024 22:29:41
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ