Düşen uçakla ilgili flaş açıklama! Dakika dakika havada ne oldu?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Libya heyetini taşıyan ve Ankara'da düşen uçakla ilgili bir paylaşımda bulundu. Dakika dakika havada neler yaşandığını aktaran Uraloğlu, uçağın kaza kırıma uğramasından önce Esenboğa Hava Trafik Kontrol Merkezi ile Kaptan ve Yardımcı Pilot arasındaki konuşmalara yer verdi. İşte detaylar..
ABONE OLUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı paylaşımda, "Dün akşam saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Libya Trablus Mitiga Havalimanı’na gitmek üzere lokal saat 20.17’de havalanan 9H-DFS kuyruk numaralı Malta Sivil Havacılığı’na kayıtlı Falcon 50 tipi özel uçak maalesef kaza kırıma uğramıştır. Uçağın kaza kırıma uğramasından önce Esenboğa Hava Trafik Kontrol Merkezi ile Kaptan ve Yardımcı Pilot arasında aşağıdaki konuşmalar gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.
İşte Bakan Uraloğlu'nun paylaşımı ve Esenboğa Hava Trafik Kontrol Merkezi ile Kaptan ve Yardımcı Pilot arasındaki konuşmalar:
23.12.2025 tarihli HMJ185 Çağrı Adlı Hava Aracı Kaza/Kırım Hadisesine İlişkin;
· Lokal saat 20:17’de Esenboğa Havalimanı’ndan Libya Mitiga (Trablus) Havalimanı için; HMJ185 çağrı adlı uçak standart usullere göre kalkışını gerçekleştirmiştir. Kalkışı müteakip Esenboğa Kuleden uygun ve olağan prosedürler doğrultusunda Hava Trafik Kontrol Merkezi’mizdeki “Yaklaşma Kontrol Ünitesi” ile, akabinde “Saha Kontrol Ünitesi”ne devredilmiştir.
Bu doğrultuda ilgili uçuşun kademeli olarak talep ettiği irtifalara yükselmesine müsaade edilmiş;