Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Erol Bulut'un kaderi Fenerbahçe Beşiktaş maçına bağlı... Son dakika spor haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        3. KEZ KRİTİK VİRAJ

        Fenerbahçe'nin ligin son sırasındaki Gençlerbirliği'ne yenilmesinin ardından istifası gündeme gelen Teknik Direktör Erol Bulut, kariyeri açısından bu sezon 3. kez kritik bir viraja giriyor.

        2

        Sarı-lacivertlilerde şu anda Bulut'la devam kararı öne çıkıyor. Hafta sonunda oynanacak olan Beşiktaş derbisinde takımın başında sahaya Erol Bulut'un çıkması hesaplanıyor.

        3

        Erol Bulut derbiyi kazanırsa görevinin başında kalmaya devam edecek. Puan kaybı halinde ise Erol Bulut ile yollar ayrılacak.

        4

        46 yaşındaki çalıştırıcı bu sezon Başakşehir ve Trabzonspor maçlarına da böyle sıkıntılı bir süreçte çıkmıştı. Bulut bu kritik karşılaşmaları kazanarak görevinin başında kalmıştı.

        5

        TEK KRİTER ŞAMPİYONLUK

        Erol Bulut'un şampiyonluk dışındaki bütün sonuçlarda en kötü ihtimalle sezon sonunda görevine son verilecek.

        6

        BULUT'UN ÇOK TARTIŞILAN KARARLARI

        1- Galatasaray derbisinde takımın en golü ismi Mame Thiam'ı kesti. 90 dakikada Thiam'ın forma giymediği mücadelede Kadıköy'de ezeli rakibe kaybedildi. Samatta'yı kazanmaya çalışırken Thiam'ı kaybetti.

        7

        2- Son olarak Gençlerbirliği maçının 57. dakikasında 10 numara Pelkas, 3-5-2'nin sol kanadı oldu. Başkent ekibinin golü de buradan geldi. Yunan yıldızın ligin ilk devresindeki maçlarda 70. dakikadan sonra oyundan alınıyor olması da çok tartışıldı.

        8

        3- Devre arasında kadroya katılan ve maç eksiği bulunan Mesut Özil'in 90 dakika ısrarı puan kayıplarını getirdi. Fenerbahçe adeta 10 kişi kaldığı maçlarda Göztepe'ye yenildi, Antalyaspor ile de 1-1 berabere kaldı.

        9

        4- Fenerbahçe geride kalan 30 haftada ideal bir ilk 11 bulamadı. Neredeyse her maçta farklı 11'ler çıktı. B ve C plansız sahaya çıkan Fenerbahçe'yi neredeyse her rakibi çözdü.

        10

        5- Gustavo ve Valencia'nın yokluklarını dolduramadı. Brezilyalı oyuncunun olmadığı Galatasaray, Göztepe ve Antalyaspor maçlarında kayıplar geldi. Valencia'nın görev almadığı 6 maçta da 4 mağlubiyet yaşandı.

        11

        GOLCÜLER SUSTU

        Son dönemde yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışında geriye düşen Fenerbahçe'de golcüler adeta sustu. Sezon başında kadrosunda büyük bir değişim gerçekleştiren Kanarya, gol yolları için Mbwana Samatta, Papiss Cisse, Mame Thiam ve Kemal Ademi'yi kadrosuna katmıştı. Bu 4 oyuncu, geride kalan 29 maçta toplamda sadece 14 gol atabildi.

        12

        Ligde 30 hafta geride kalırken Fenerbahçe'nin 2 gol umudu Samatta ile Cisse, 21. haftada oynanan Kayserispor maçından bu yana gol kaydedemedi. 25 Ocak'ta oynanan ve 3-0 biten mücadeleden sonra gol orucuna girdiler. Mame Thiam ise 13 Şubat'taki Karagümrük maçında son golünü kaydetti. Senegalli forvet, son 5 maçta gol sevinci yaşayamadı.

        13

        KADIKÖY'ÜN HATIRASI KALDI

        Bu sezon evinden çok kötü bir performans sergileyen sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği maçıyla Kadıköy'de 6. yenilgisini aldı.

        14

        Sırasıyla İttifak Holding Konyaspor'a 2-0, Beşiktaş'a 4-3, Yeni Malatyaspor'a 3-0, Galatasaray ve Göztepe'ye 1-0 yenilen Fenerbahçe son olarak Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu. Tarihinde iç sahadaki en kötü lig performanslarına 1968-69, 1987-88 ve 1992-93 sezonlarında 5 yenilgiyle ulaşan Fenerbahçe, bu sezon ise şimdiden 6 müsabakadan boynu bükük ayrıldı.

        15

        Fenerbahçe'nin iç sahadaki yenilmezlik serileri de son iki sezonda bir bir elinden gitti. Bir zamanlar çıkılmaz denilen Kadıköy'de rakiplerine 10 hatta 20 yılı aşkın süre boyunca kaybetmeyen sarı-lacivertliler son iki sezonda ezeli rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un dışında Gençlerbirliği ile Göztepe'ye de yenildi.

        16

        Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Trabzonspor'a yenilen Fenerbahçe, bordo-mavililere 23 yıl sonra mağlup oldu.

        17

        Galatasaray'a 1999-2000 sezonundan bu yana kaybetmeyen sarı-lacivertliler son iki sezonda da rakibine boyun eğerken Beşiktaş'a da 2005'ten sonra ilk kez yenildi. Göztepe, Kadıköy'de bu sezon 21 yıl sonra ilk kez 3 puana uzanırken Gençlerbirliği de dün 21 yıl sonra sarı-lacivertlileri deplasmanda ilk kez mağlup edebildi.

        18

        LÖW'E TEKLİF YAPILDI İDDİASI

        Öte yandan Fenerbahçe'nin gelecek sezon için tecrübeli teknik direktör Joachim Löw'ün kapısını çaldığı öne sürüldü.

        19

        EURO 2020 sonrası görevi bırakacağını açıklayan 61 yaşındaki teknik adama, sarı-lacivertli yönetimin teklif götürdüğü iddia edildi.

        20

        1998-99 sezonunda Fenerbahçe'nin hocalığını yapan Löw'ün, Mesut Özil'in de kadroda olması nedeniyle bu öneriye sıcak baktığı ancak düşünmek için süre istediği belirtildi.

        21

        GOLÜ UNUTTULAR

        Son beş haftada rakip fileleri altı defa havalandıran Fenerbahçe’de golcüler yine kayıplarda.

        22

        Savunma hattından Serdar, Szalai, ve Novak’ın birer gol attığı, orta sahalardan Pelkas’ın iki, Osayi’nin bir defa skoru değiştirdiği süreçte tabelaya katkı yapan tek golcü Valencia oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ