Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray İşte Cenk Tosun gerçeği - Galatasaray Haberleri
        1

        Tüm taraftarlara büyük heyecan yaşatan transfer dönemi, saat 00.00 itibarıyla sona ererken Galatasaray kadrosuna kattığı yıldızlarla taraftarını mest etti.

        2

        Transferin son gününde adeta şov yapan sarı-kırmızılılar, Radamel Falcao, Mario Lemina, Florin Andone ve Taylan Antalyalı'yı KAP'a bildirdi.

        3

        Yaklaşık 2 ay boyunca Radamel Falcao'nun peşinde koşan sarı-kırmızılılar, bu transferde sonunda mutlu sona ulaşırken ikinci golcü konusunda da hareketli saatler yaşandı.

        4

        Habertürk Spor'dan Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre sarı-kırmızılılar, Mbaye Diagne ve Kostas Mitroglou ikilisini gönderdikten sonra Falcao'nun yanına Cenk Tosun'u gündemine aldı.

        5

        Beşiktaş'ta 3.5 sezon geçirdikten sonra İngiltere Premier Lig ekibi Everton'a 22 milyon Euro bonservisle transfer olan golcü futbolcuyu teknik direktör Fatih Terim çok istiyordu.

        6

        İngiliz ekibinin teknik direktörü Marco Silva tarafından kadroda düşünülmediği kendisine iletilen Cenk için devreye giren sarı-kırmızılılar, Everton yönetimi ile kiralama için anlaşmaya vardı.

        7

        Sonrasında Cenk ile masaya oturan Galatasaraylı yöneticiler, milli futbolcudan ise olumsuz yanıt aldı.

        8

        Cenk'in Türkiye'de Beşiktaş'tan başka takımda forma giymeyeceğini belirtip teklif için teşekkür etmesinin ardından taraflar masadan kalktı.

        9

        Sarı-kırmızılılar da bu gelişmenin ardından İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton'dan Florin Andone'yi kiraladı.

        10

        ASKIYA ALINACAK FUTBOLCU İÇİN 2 ADAY

        Galatasaray'da yeri transferler sonra yabancı sayısında oluşan şişkinlik teknik heyeti kara kara düşündürüyor.

        11

        Transferin son günlerinde atağa kalkarak Falcao, Lemina, Andone ve Taylan’ı kadrosuna katan Galatasaray, Mbaye Diagne ile de yollarını ayrıdı.

        12

        Ancak Sarı-Kırmızılılar’ın kadrosunda şu anda 15 yabancı bulunuyor.

        13

        Martin Linnes’i kiralık olarak gönderecekken son anda anlaşmazlık yaşayan Cimbom, Norveçli oyuncuya kulüp bulamadı.

        14

        Böylece 1 yabancı fazlası bulunan sarı-kırmızılı kulüp, bugün TFF’ye verilecek 28 kişilik listede 14 yabancıyı geçemeyeceği için 1 kişinin lisansını askıya alacak.

        15

        Bu noktada ön plana ise alternatifleri bol olan Martin Linnes ile Yuto Nagatomo’nun ismi çıkıyor.

        16

        3 kulvarda yarışacakları için kadro mühendisliğini en iyi şekilde yapmak isteyen teknik direktör Fatih Terim, henüz kesin kararını vermedi ancak Linnes’in ayrılmasının daha yüksek ihtimal olduğu bildirildi.

        17

        Bugün akşama kadar verilecek listeyi son kez gözden geçirecek olan deneyimli teknik adam, yardımcılarıyla birlikte yapacağı toplantı sonrası hangi yabancı oyuncunun dışarda kalacağına karar verecek.

        18

        LİNNES HALA KİRALANABİLİR

        Başta Belçika ve Çekya olmak üzere kendi liglerinde transfer dönemi hala açık bazı ülkelerin takımlarından Norveçli oyuncuya teklif bekleyen Cengiz yönetimi, Linnes’in menajerinden iyi haber gelmesi durumunda oyuncuyu 1 yıllığına kiralamak istiyor.

        19

        Bu sezonun sonunda sözleşmeleri sona erecek olan Yuto Nagatomo ve Mariano’dan faydalanmak isteyen Sarı-Kırmızılılar’da gelecek sezon için yeniden Linnes’e yer açılması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ