Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika... Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz ve yönetim listesi! - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray, son 6 yılda 4. kez olağanüstü seçimli genel kurul düzenledi. Sarı-kırmızılıların başkanlık seçiminde 23 Mayıs 2015'te göreve gelen Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz yarıştı. 18 sandıkta yapılan oylama sonucunda seçimi Mustafa Cengiz kazandı ve Galatasaray'ın 37. başkanı oldu.

        2

        MUSTAFA CENGİZ

        1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğan Mustafa Cengiz, Gaziantep Lisesi ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Köy-Koop oluşumunda kurucu uzman olarak çalışan Mustafa Cengiz, TANSA Genel Müdürlüğü görevi yaptı. Petrol sektöründe TABGİS Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapan Cengiz, Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliği yaptı. Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

        3

        ASİL ÜYE

        CELAL AÇAR

        1939 İstanbul doğumludur. 1960 yılı Galatasaray Lisesi mezunudur. Matbaa malzemeleri ithalatı ve satışı ile iştigal etmektedir. Galatasaray Spor Kulübü Derneğinde 23 sene Sicil Kurulu Başkanlığı, 2 sene Disiplin Kurulu Başkanlığı, Galatasaraylılar Derneğinde 5 yıl Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunmuştur. Fransızca ve İngilizce bilen Celal Açar evli ve iki çocuk babasıdır.

        4

        AHMET ŞENKAL

        1948 Konya doğumludur. 98. Dönem Galatasaray Lisesi, 1970 yılı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyasi İlimler - Maliye Bölümü mezunudur. 1973 – 2008 yılları arasında Istanbul Ticaret Odasının değişik şubelerinde Müdürlük görevi üslenmiştir. ‘Kürek’ takımlarımızda yeraldığı 15 yıllık spor hayatı süresinde hem sarı-kırmızı renklerimizin hem de milli takımlarımızın kaptanlığını yapmıştır. Bu spora, uzun yıllar, Ulusal ve Uluslararası Kürek Federasyonları bünyesinde hizmet vermiştir. Fransızca ve İngilizce bilen Şenkal evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

        5

        PROF. DR. ACAR BALTAŞ

        1947 İstanbul doğumludur. Istanbul Erkek Lisesi’ni ve Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nü bitirmiş, doktorasını Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji Anabilim Dalı’nda yapmıştır. Klinik nöro-fizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru ünvanı bulunan Baltaş, 1986 yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, 1996 yılında Profesör olmuştur. Acar Baltaş halen iş hayatında gözlenebilir zihniyet değişikliği ve ölçülebilir iş sonuçları için kurum ve çalışan etkinliğini hedefleyen Baltaş Grubu’nu yönetmektedir. İngilizce bilen Baltaş evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

        6

        PROF. DR. NEJAT GÜNEY

        1948 İstanbul doğumludur. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra ortopedi ve travmatoloji uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapmıştır.1986 yılında doçent, 1994 yılında profesör ünvanına hak kazanmıştır. 40 yılı aşkın süreden beri kalça ve diz eklemi protezi cerrahisi alanında çalışmaktadır. 2014 yılında, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde sürdürmekte olduğu öğretim üyeliğinden ayrılmıştır ve halen serbest hekim olarak muayenehanesinde çalışmaktadır.Nejat Güney evlidir ve iki çocuk babasıdır.

        7

        F. OKAN BÖKE

        1965 İstanbul doğumludur. Texas A&M University’de lisans ve master yapan Böke, bankacılığa 1991 yılında Citibank New York’da başlamıştır. 1993-1998 tarihleri arasında İnterbank’da Hazine Birimi’nin hemen her bölümünde görev almış, 1998-2001 tarihleri arasında Körfezbank Hazine Müdürü, 2001-2004 döneminde TAİB’de Genel Müdür Yardımcılığı, 2004-2006 OSC Financial Consulting’de ortak, 2006’dan 2008 sonuna kadar da TSKB Hazine Müdürü olarak görev yapmıştır. 1 Ocak 2009 Tarihinde GFC Menkul Değerler – ODL Securities ortaklığına Genel Müdür olarak transfer olmuştur. Bloomberg TV de dört yıl piyasa yorumcusu olarak hizmet vermiştir. Kurucu ortağı olduğu Ceres Finansal danışmanlık şirketinde varlık yönetimi yapmakta ve yurt dışı belli başlı bankalara danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Almanca ve İngilizce bilmektedir.

        8

        ADİL ARABOĞLU

        1953 Samsun doğumludur. Galatasaray Lisesi 1947 – 48 dönem mezunlarından Faruk Araboğlu’nun oğludur. TED Ankara Koleji ve Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1981 yılında Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur. Çalışma hayatına Koç Holding bünyesindeki Arçelik A.Ş. de başlamıştır. 1995 yılından bugüne sanayi ve ticaret sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinde yönetici olarak çalışmaya devam etmektedir. Adil Araboğlu evlidir ve biri kız, biri erkek iki çocuk babasıdır.

        9

        DOÇ. DR. EMRE ERDOĞAN

        1971 Bursa doğumludur. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiş, aynı bölümde doktorasını tamamlamıştır. 1996’dan itibaren kamuoyu araştırmaları yapan Erdoğan, 2003 yılında bağımsız araştırma şirketi Infakto RW’yu kurmuştur. 2005’den beri Boğaziçi Üni. ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde çeşitli konularda ders veren Erdoğan, 2015’den bu yana İstanbul Bilgi Üni. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Emre Erdoğan evlidir ve bir çocuk babasıdır.

        10

        CENK SOYER

        1964 yılında Istanbul’da doğan Soyer, 1992 yılında San Diego National Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuş ve 1993 yılında aynı üniversiteden İş idaresi ve Pazarlama konusunda yüksek lisans derecesi almıştır. Pazarlama ve satış alanında çeşitli görevlerde toplam 18 yıl yöneticilik yapan Cenk Soyer, 2014 yılı Ocak ayı itibari ile Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Kimyasallar Grubu Pazarlama ve satış başkan yardımcılığı görevine atanmıştır. İngilizce ve Fransızca bilen Soyer evli ve 2 çocuk babasıdır.

        11

        H. HÜSEYİN TOPRAK

        1962 Sivas doğumludur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1983 yılında mezun olmuştur. Serbest Avukat Olarak Çalışmaktadır. Hukuk Davaları, özellikle Miras Hukuku ve Gayrimenkul Hukuku uzmanlık alanı olup ayrıca Şirket Danışmanlığı yapmaktadır. İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

        12

        A. ÜNAL ÇEVİKÖZ

        1952 İstanbul doğumludur. 1970 yılında Kadıköy Maarif Kolejini bitirmiştir. 1974 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, 1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi lisans eğitimini müteakip 1991 yılında Brüksel Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans derecesi almıştır. 1978 yılında Dışişleri Bakanlığına girdikten sonra Türkiye'nin Bakü, Bağdat ve Londra'da Büyükelçisi olarak görev yapmış ve 2014 yılında emekli olmuştur. İngilizce, Fransızca, Rusça, İtalyanca ve Almanca bilmektedir. Evli ve bir kız bir erkek çocuk babasıdır.

        13

        YEDEK ÜYE

        MAHMUT RECEVİK

        1958 İstanbul doğumludur. 1984 yılında İstanbul Üniversitesini, 1988 yılında Londra Üniversitesi Turizm ve Otelcilik okulunu bitirmiştir. 1990 yılından itibaren 10 sene Çırağan Palace Kempinski Otelinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2000 yılından bu güne kendi işinde Turizm Yöneticiliği yapmaktadır. İngilizce ve Fransızca bilen Recevik, evli ve 2 çocuk babasıdır.

        14

        M. ÖMER CANSEVER

        1953 İstanbul doğumludur. Ealing Technical College mezunudur. 1982 yılında Ahşap Ürün Sanayi’ni kurmuştur. Halen firmanın yönetim kurulu başkanı olarak çalışmaktadır. İngilizce ve Rusça bilmektedir. Evlidir.

        15

        DİNÇ ÜNER

        1953 İstanbul doğumludur. GS Lisesi Ortaokulu’nu, Deniz Harp Okulu’nu, Deniz Harp Akademisi’ni, İstanbul Üniversitesi İşletme ve Hukuk Fakültelerini bitirmiştir. 13 yıl DZ.K.K (Denizaltı filosunda), 26 yıl medyada yöneticilik yapmıştır. 1 yıldır avukatlık yapmaktadır.

        16

        EROL ÖZMANDIRACI

        1967 yılında İstanbul’da doğmuş, lise öğrenimini İngiltere’de Oxfordshire Carmel College’de tamamlamıştır. New York’ta Syracuse Üniversitesi’nde ekonomi tahsili yapmıştır.1994’e kadar Nissho Iwai Corporation Japan Trade Co. firmasında Kimyasal Ürünler ve Metal Departmanı Satış Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.1994’te Esteks Dış Ticaret şirketi kurucu başkanlığı ve CEO görevine getirilmiştir. Halen, 2000 yılında ortağı olduğu Bay İnşaat Firmasının Yönetim Kurulu Üyesi olan Erol Özmandıracı, GSYİAD ve GYODER’e de üyedir.

        17

        ARİF BADUR

        1960 yılında Erzurum’da doğmuştur. 1978 yılında Deniz Astsubay Okulu’ndan mezun olmuştur. 1986 – 2001 yılları arasında havacılık sektöründe yöneticilik yapmıştır. 2001 yılından itibaren Reibel Taşımacılık firmasının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Uluslararası hava-kara-deniz ve kombine taşımacılığın yanı sıra kargo uçağı kiralama acentesi ve Türkiye’de 19 yabancı havayolunun “Kargo Genel Satış Acentesi” olarak da hizmetlerini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ