Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika haberler: Bakan Elvan'dan önemli açıklama - İş-Yaşam Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan iş dünyası ile görüşmeler kapsamında MÜSİAD Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün de katıldığı görüşme yaklaşık 3 saat sürerken Bakan Elvan sosyal medyadan açıklama yaptı.

        MÜSİAD yönetiminin önerilerini aldıklarını belirten Bakan Elvan, "İş dünyasının görüşleri, yapacağımız düzenlemelere önemli katkı sunacak. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimize devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

        Bakan Elvan geçen hafta TÜSİAD ve TOBB yetkilileriyle görüşmüştü.

        MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da toplantının ardından bir basın açıklaması yaptı. Kaan "Bu yapısal reform hareketini MÜSİAD olarak desteklediğimizin altını çiziyorum. Tüm imkân ve projelerimiz ile bu reform hareketinin destekçisi olacağımızı da beyan ediyorum" dedi.

        'DOĞRUDAN YATIRIMLAR DESTEKLENMELİ'

        Kaan, MÜSİAD'ın görüşmede büyüme bileşenlerinin nasıl şekillenmesi gerektiği, sabit sermaye yatırımlarının nasıl artırılması gerektiği, yabancı yatırımcıların Türkiye'yi tercih etmesini sağlayacak ekonomik ve hukuki çerçevenin yeniden ortaya konması gibi hususları dile getirdiğini aktardı. Rezervlerin yeniden istenilen düzeye gelmesi adına sıcak para girişi yanında doğrudan yatırımların desteklenmesi gerektiğinin altı çizildi. Doğrudan yatırımların bu ülkede sadece hizmet sektöründe toplanmaması ya da doğrudan firma satın alma şeklinde gerçekleşmemesi gerektiği belirtildi.

        ŞEFFAFLIK VURGUSU

        Teşvik, kambiyo ve vergi sistemlerinin sadeleştirilmesi, şehir ekonomilerinin desteklenmesi, ölü sermayenin geri kazanımı için gayrimenkul değersizleştirme sisteminin önüne geçilmesi, finansal tasarruf edindirme sisteminin ivedilikle yasalaştırılması ve piyasanın düzenlenmesi, kıdem tazminatı fonunun kurulması ve yabancı yatırımcılar açısından Türkiye’nin hukuki algısının yeniden şeffaflık ve “herkes için adalet” temelleri üzerinden anlatılması gerektiği vurgulandı.

        Gıda sektörünün temel tüketim gruplarında, yeterli miktarda yapılamayan üretimden dolayı yıllık bazda yüzde 25 ile 40 arasında değişen reel artışlar görüldüğü kaydedildi. ''Kamudaki regülasyon görevi yapan şirketlerin özel sektör şirketleriyle birlikte üretim ve stok planlamasını yapması, enflasyonu kontrol altına alacaktır. Enflasyonun düşmesi, ekonomik rahatlamaya neden olacaktır.“ denildi.

        REKLAM

        SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca HABERTURK.COM uygulamasını,

        App Store

        Google Play

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ