Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe SON DAKİKA: ERROR BULUT! Fenerbahçe'nin Erol Bulut ile ayrılığı nasıl geldi? Fenerbahçe haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Erol Bulut ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını bildirdi. Bulut yönetiminde Fenerbahçe, Süper Lig'de çıktığı 30 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik, 7 yenilgi yaşayıp, 31. haftayı 59 puanla 3. sırada bitirdi.

        2

        Ligde son olarak lider Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de gözler yönetimin Erol Bulut'la ilgili alacağa karara çevrilmişti. Bulut, kariyeri açısından bu sezon 3. kez girdiği kritik virajdan dönemedi.

        3

        30. haftada Gençlerbirliği'ne yenilen Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisine Erol Bulut ile çıkılması kararı alınmıştı. Erol Bulut derbiyi kazanırsa görevinin başında kalmaya devam edecekti... 46 yaşındaki çalıştırıcı bu sezon Başakşehir ve Trabzonspor maçlarına da böyle sıkıntılı bir süreçte çıkmıştı. Bulut bu kritik karşılaşmaları kazanarak görevinin başında kalmıştı. Ancak Beşiktaş berabereliği sonrası zirvenin uzağında kalan sarı-lacivertlilerde Bulut'un bileti kesildi.

        4

        46 yaşındaki çalıştırıcı bu sezon Başakşehir ve Trabzonspor maçlarına da böyle sıkıntılı bir süreçte çıkmıştı. Bulut bu kritik karşılaşmaları kazanarak görevinin başında kalmıştı.

        5

        BULUT'UN ÇOK TARTIŞILAN KARARLARI

        1- Galatasaray derbisinde takımın en golü ismi Mame Thiam'ı kesti. 90 dakikada Thiam'ın forma giymediği mücadelede Kadıköy'de ezeli rakibe kaybedildi. Samatta'yı kazanmaya çalışırken Thiam'ı kaybetti.

        6

        2- Gençlerbirliği maçının 57. dakikasında 10 numara Pelkas, 3-5-2'nin sol kanadı oldu. Başkent ekibinin golü de buradan geldi. Yunan yıldızın ligin ilk devresindeki maçlarda 70. dakikadan sonra oyundan alınıyor olması da çok tartışıldı.

        7

        3- Devre arasında kadroya katılan ve maç eksiği bulunan Mesut Özil'i 90 dakika oynatma ısrarı puan kayıplarını getirdi. Fenerbahçe adeta 10 kişi kaldığı maçlarda Göztepe'ye yenildi, Antalyaspor ile de 1-1 berabere kaldı.

        8

        4- Fenerbahçe geride kalan 30 haftada ideal bir ilk 11 bulamadı. Neredeyse her maçta farklı 11'ler çıktı. B ve C plansız sahaya çıkan Fenerbahçe'yi neredeyse her rakibi çözdü.

        9

        5- Gustavo ve Valencia'nın yokluklarını dolduramadı. Brezilyalı oyuncunun olmadığı Galatasaray, Göztepe ve Antalyaspor maçlarında kayıplar geldi. Valencia'nın görev almadığı 6 maçta da 4 mağlubiyet yaşandı.

        10

        6- Son olarak Beşiktaş derbisinde İrfan Can ve Samatta'yı ilk 11'de oynatması tartışıldı. Adeta sahada hayalet gibi dolaşan Samatta'ya 59 dakika sabretmesi çok konuşuldu.

        11

        7- Samandıra'da oyuncularla iyi ilişkiler kuramadı. Futbolculara formayı adil dağıttığına inandıramadı.

        12

        8- Basın toplantılarındaki tavırları taraftarlardan tepki topladı. Özellikle puan kaybettiği maçların ardından yaptığı açıklamalar camiayı tatmin etmedi.

        13

        GOLCÜLER SUSTU

        Son dönemde yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışında geriye düşen Fenerbahçe'de golcüler adeta sustu. Sezon başında kadrosunda büyük bir değişim gerçekleştiren Kanarya, gol yolları için Mbwana Samatta, Papiss Cisse, Mame Thiam ve Kemal Ademi'yi kadrosuna katmıştı. Bu 4 oyuncu, geride kalan 30 maçta toplamda sadece 14 gol atabildi.

        14

        Ligde 30 hafta geride kalırken Fenerbahçe'nin 2 gol umudu Samatta ile Cisse, 21. haftada oynanan Kayserispor maçından bu yana gol kaydedemedi. 25 Ocak'ta oynanan ve 3-0 biten mücadeleden sonra gol orucuna girdiler. Mame Thiam ise 13 Şubat'taki Karagümrük maçında son golünü kaydetti. Senegalli forvet, son 6 maçta gol sevinci yaşayamadı.

        15

        KADIKÖY'ÜN HATIRASI KALDI

        Bu sezon evinden çok kötü bir performans sergileyen sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği maçıyla Kadıköy'de 6. yenilgisini aldı.

        16

        Sırasıyla İttifak Holding Konyaspor'a 2-0, Beşiktaş'a 4-3, Yeni Malatyaspor'a 3-0, Galatasaray ve Göztepe'ye 1-0 yenilen Fenerbahçe son olarak Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu. Tarihinde iç sahadaki en kötü lig performanslarına 1968-69, 1987-88 ve 1992-93 sezonlarında 5 yenilgiyle ulaşan Fenerbahçe, bu sezon ise şimdiden 6 müsabakadan boynu bükük ayrıldı.

        17

        Fenerbahçe'nin iç sahadaki yenilmezlik serileri de son iki sezonda bir bir elinden gitti. Bir zamanlar çıkılmaz denilen Kadıköy'de rakiplerine 10 hatta 20 yılı aşkın süre boyunca kaybetmeyen sarı-lacivertliler son iki sezonda ezeli rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un dışında Gençlerbirliği ile Göztepe'ye de yenildi.

        18

        Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Trabzonspor'a yenilen Fenerbahçe, bordo-mavililere 23 yıl sonra mağlup oldu.

        19

        Galatasaray'a 1999-2000 sezonundan bu yana kaybetmeyen sarı-lacivertliler son iki sezonda da rakibine boyun eğerken Beşiktaş'a da 2005'ten sonra ilk kez yenildi. Göztepe, Kadıköy'de bu sezon 21 yıl sonra ilk kez 3 puana uzanırken Gençlerbirliği de dün 21 yıl sonra sarı-lacivertlileri deplasmanda ilk kez mağlup edebildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ